Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbeesés előtti fogröntgen...

Teherbeesés előtti fogröntgen káros lehet a magzatra?

Figyelt kérdés
Pénteken gyökérkezelésem lesz, gondolom a gyökértömést megröntgenezi az orvos, hogy jól sikerült-e. Aznap van a legnagyobb esély, hogy a baba összejöhet. Gondoltam gyökérkezelés után belevágunk a baba projektbe.(Tudtam, hogy lesz ez a gyökérkezelésem, így nem is próbálkoztunk eddig) A petesejtre lehet káros a röntgensugárzás? Vagy a fog esetében ez jelentéktelen? Vagy mondjam a fogorvosnak, hogy ne csináljon röntgent?

2011. nov. 3. 12:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
NE!!!! ne csinálj röntgent (a tömést már nem szokták, legalább is nekem nem) Kérdező: elhalasztanám 1 hónappal a babaösszejövést. Nem kell kapkodni, legyetek egészségesek, 1 hónap nem idő.
2011. nov. 3. 13:09
 2/11 anonim válasza:
Szerintem, ha kétségeid vannak e felől, akkor kérdezd meg a fogorvost. Ha valaki akkor Ő megtudja mondani. De ha nem akarod akkor pedig az első válaszolóval értek egyet, halasszatok 1 hónapot!
2011. nov. 3. 13:21
 3/11 anonim ***** válasza:

Semmi baja nem lesz.

Ismerősöm már terhes volt, amikor megröntgenezték, csak még nem tudta, a gyerek már nagyobb, semmi baja...

Ólomkötény lesz rajtad!! És nem a hasad felé megy a sugár, hanem az arcodra.

2011. nov. 3. 13:23
 4/11 anonim ***** válasza:

3-as ismerősének mákja volt. A röntgen- még a sima tüdőszűrés is: MÉRHETETLENÜL KÁROS!

majdnem egyetlen, ami ebben a korai stádiumban árt. fogantatás első idejében

1 test - nem a hasát na és? és nem fog a hatás abban a percben elmúlni, hogy kijön a röntgen alól

2011. nov. 3. 13:28
 5/11 anonim ***** válasza:

De kérdező a röntgen idején még nem várandós!!!

Amúgy nemrég volt itt egy kérdés, egy terhes anyukának kellett kézröntgen, és emiatt aggódott. Jó pár válaszadó írta, hogy őket is röntgenezték terhesen.

2011. nov. 3. 13:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem nem csináltak, maximum kérdezz rá, hogyha esetleg az vagy, de még nagyon korai, akkor mi van.
2011. nov. 3. 13:38
 7/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

köszönöm a válaszokat. De a röntgen idején még NEM leszek terhes. Utána szeretnénk próbálkozni a babával. A petesejt nem kap valamilyen sugárzást, vagy ilyesmi?

2011. nov. 3. 14:02
 8/11 anonim ***** válasza:

A petesejtednek semmi baja nem lesz attól a mennyiségű sugárzástól.

Mit pánikoltatjátok?

Nem Csernobilba megy kirándulni 1986 májusában.

2011. nov. 3. 14:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Az ivarsejteket (petesejt, hímivarsjet) károsíthatja a röntgensugárzás!

Inkább várj egy hónapot mint, hogy gond legyen!

Tudom, hogy nehéz dolog a várakozás (tapasztalatból), de ebben az esetben inkább VÁRJATOK!

2011. nov. 3. 15:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha még nem vagy terhes, semmi bajotok nem lesz!
2011. nov. 3. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!