Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Baba 19 évesen? Ti mit csináln...

Baba 19 évesen? Ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 19 éves múltam, a párom 22 lesz. Valószínűleg babát várok... Ti megtartanátok? Már 2éve együtt vagyunk, 8hónapja együtt is élünk. Saját lakásunk van. Én egyetemre járok, ő dolgozik. A szüleim tudnak támogatni. Szerintetek mit csináljak? Elvetetni nem szeretném... hiszen egy pici élet már itt van bennem!!! A saját magzatomat megölni...még belegondolni is szörnyű!!! A nővéremnek van már babája(ő idősebb nálam 13évvel) és tudom mennyi "gonddal" jár. De én a koromnál felnőttebnek tartom magam, sajnos elég hamar fel kellett nőnöm :(! Nem lennék felelőtlen, az tuti! Mellesleg óvszert használunk, sosem lyukadt ki meg semmi...mégis pozitív a teszt! Jövő héten megyek nőgyógyászhoz.

Szerintem valaki 30évesen is lehet felelőtlen anya, valaki pedig hamarabb is megérik a szerepre! Na de mit gondoltok ti??

2009. ápr. 30. 11:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ha ilyen pozitiv a gondolkodásod, akkor tartsd meg a babát. De szerintem Te már el is döntötted:) Gondolj bele, régen, aki 20 éves koráig nem szült, azt mondták rá, hogy öreglány marad:) Sok sikert a babádhoz:)
2009. ápr. 30. 11:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

azt gondolom, hogy tartsátok meg!!!

én 11 hónapja szültem, jelenleg 3 hónapos terhes vagyok és nagyon boldog!! ti is azok lesztek!!

Párod is megakarja tartani?biztos...

sok boldogságot és el ne vetesd!!!!

2009. ápr. 30. 11:30
 3/14 anonim válasza:
92%
Szia! Én 26 éves vagyok és már van egy kisfiam és most 9 hetes terhes vagyok. A párom pedig most lessz 18 éves. Szerintem nem bánod meg ha megtartod. Én sem bántam meg az elsőt pedig őt egyedül vállaltam.
2009. ápr. 30. 11:30
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem te már eldöntötted,hogy megtartod és nagyon jól döntöttél.Igy van minden,ahogy leirtad!Ha egyetemre jársz és tanulsz is,akkor elég nehéz lesz a kettő dologgal egyszerre foglalkozni,de ha megtudod oldani,hogy vigyázzanak a kicsire,akkor nem lesz gond!Gratulálok!Az anyaság nem korhoz kötött,hanem érettséghez!Boldog babavárást!
2009. ápr. 30. 11:31
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

én azt gondolom h nagyon szerencsés vagy hisz ilyen fiatalon sikerült teherbe esned nagyon sok nő több évet vár arra h egy gyereke is legyen

szerintem jó döntést hozol ha megtartod hisz minden megvan a ahhoz h rendes és boldog családban nőjön fel biztosan jó anya és szerető feleség leszel és ilyenkor csak is az döntsön h te mit akarsz biztos nem véletlen h terhes lettél az életnek valami szándéka volt veled

nagyon boldog babavárást neked

2009. ápr. 30. 11:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Tartsd meg a Babót!!!!!! Ha valóban igaz, amiket itt leírtál, akkor szerintem készen állsz rá mindenféle téren!

A sors egy csodálatos ajándékot adott Neked - mégha most esetleg nem is kérted - ne dobd el magadtól.

Annyi nő szenved, hogy nem jön a gólya, és annyi fájdalman mennek keresztül, téged megkímélt az élet ettől.

Lehetsz felelősségteljes anya 19 évesen, és ha még most nem is érzed magad teljesen készen erre a feladatra, akkor is fel fogsz nőni hozzá, hidd el. Ha meg segítséged is van (család), akkor még szerencsésebbnek mondhatod magad.

Én azt tanácsolom, hogy csak nézz előre, ne gondolkodj, örülj szívből ennek a csodálatos dolognak, ami előtt állsz.

Sok jót kívánok Neked!

2009. ápr. 30. 11:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is 19 voltam, mikor szültem a lányomat. Életem legjobb döntése volt! Pedig én nem voltam lekileg felkészülve egy babára, igy visszagondolva. De abban a pillanatban, hogy magamhoz ölelhettem azt a kis gyűrött édes arcát, megváltozott az életem. Minden túlzás nélkül állithatom, hogy jó anya vagyok. Imádok vele foglalkozni, az életem az övé! És képzeld ma reggelre pozitivat teszteltem.
2009. ápr. 30. 11:38
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló volt a helyzet nálunk. Én 18 éves voltam mikor terhes lettem (gyógyszer mellett), férjem 17. Érdekes, hogy bármennyire is nem terveztem még akkor jó pár évig gyereket hallani sem akartam arról, hogy elvetessem (csak, ha valami baja lehetett volna a gyógyszertől), pedig nekünk akkor még kilátásban sem volt külön élet. Azóta már 9 éves a gyerkőc, de nem bántam meg. És nem vettem észre, hogy azok az anyukák, akik tervezték a gyereket, idősebbek feltétlen sokkal türelmesebbek vagy felelősségteljesebbek lennének a gyerekkel. Első időben nem mondom, hogy nem hiányzott a megszokott nyüzsgős életem (bár ez szerintem nem a koromból adódott), de utána megszoktam. Most meg ott tartok, hogy "fiatal" vagyok még, van egy "nagy" gyerekem ismét "élhetek". Gyerek apja is velünk van, szülőktől évekkel ezelőtt eljöttünk saját lakásba, dolgozunk stb. Kell ennél több? Ahogy írtad nektek is lenne segítség, szerintem vágj bele. Bár ezt már úgyis eldöntötted :)
2009. ápr. 30. 11:41
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Felre ne ertsetek nem akarok unnepronto lenni de ha ovszerrel vedekeztetek, nem lyukadt ki meg semmi akkor vard meg mit mond a doki mert sajnos nem csak baba miatt lehet pozitiv a terhessegi teszt. Nagyon ritka, tudom es csak egy fajta magyarazat van ra de vard meg szerintem a doki eredmenyet es utanna eld csak bele magad. Hogy a kerdesedre is valaszoljak. Termeszetesen tartsatok meg a babat. :) En a helyedben megtartanam!!!
2009. ápr. 30. 12:03
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia az én anyukám alig múlt 16, mikor megszülettem.

Sose jobb anyukát nem kívánhattam volna, mindig is tök jó volt, hogy fiatalabb a többi anyukánál, most meg, hogy már elmúltam 25, ő az egyik legjobb barátnőm is.

Ha úgy érzed, te megértél a szerepre, akkor nyugodtan tartsd meg a kisbabát! És ne gondolkozz azon, hogy hány éves vagy, meg hogy mit fognak szólni mások.

Majd írd meg, mi volt az orvosnál!

Minden jót nektek!

34 hetes pocakos

2009. ápr. 30. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!