Ebben a helyzetben mikor vállalnátok babát (ha egyáltalán vállalnátok! )?
22 éves menyasszony, 28 éves vőlegény. Mindkettő fix munkahellyel, havi kb. 250-300.000Ft bevétellel(ebből a férfié a jóval magasabb).
Viszont albérlet, havi 50.000Ft + rezsi(ami nem túl magas), esély a saját házra/lakásra a lottó nyeremény(haha), vagy a hitel felvétel. Szülőktől csak minimális segítség várható el, örökölni, nagyobb pénzösszeget kapni valószínűleg nem fogunk a közeljövőben.
Nagyon vágyunk a babára!
Ti mit tennétek? :)
Párom 28 és volt 250ezer ft fizetéssel én 20 éves 100ft fizetéssel mikor jött a baba.Anyósnál lakutunk mert elfértünk jól kijöttünk és akkor minek fizessünk albérletet.Becsúszott a baba,kicsit korán jött úgy éreztem én is(4 éve már együtt voltunk ekkor)de megtartottuk.Közben munkaviszonyom megszünt csak gyest kaptam:((Nagy csapás volt az élettől,de én is azt mondtam hogy mások kevesebből is kijönnek.Azóta 2 éves a fiam most vettünk fel ft alapú hitelt van egy házunk és azt újjítgatjuk.Nem csöppenhet mindenkinek az ölébe töbmilliós ház + havi több száz ezer ft-os fizetés.Szerintem nyugodtan,bár én azt mondom hogy pár évet jobb lett volna várni de csak a munkaviszonyom miatt.
Kérdésem:tudtok jelenleg félre rakni valamennyit???Ha igen akkor szerintem gyűjöges még vagy fél évig vagy egy évig mert soka fog kerülni a baba.A másik ha most nem tudsz félre rakni csak épp hogy kijöttök aakor biztos nehéz lesz.De minden kezdett nehéz.Gondold átnéd meg én se látom hátrányát a babának mert nem nyomorba egy minimálbéres fizetésre fogod szülni.Sok Sikert.
Mire is vártok még?????
A mi jövedelmünk összesen kb 200 000. Van két kisgyerekünk, meg mostmár 70ezres hitelük(34-ről) Így is megvan mindenünk/mindenük! Nektek sokkal könnyebb lesz.
:)
Tudunk félretenni, bár nem sokat. Eddig mondjuk abból újítottuk a lakásfelszereléseit, de mostmár néhány hónapja csak eltesszük a pénzt. Sok kicsi sokra megy. Egy évet amúgy még biztos várunk és igazából én is úgy gondolom, mint ti, hogy sokan sokkal kevesebből is kijönnek, de azért kíváncsi voltam, ki mit gondol. PErsze a végső döntés úgyis a miénk :)
Köszönöm az eddigi válaszokat, szívesen fogadok még többet is! :)
22 éves feleség, 29 éves férj, fix munkahely, havi 200-250e ft jövedelem. Használt lakás vásárlás, havi 43000Ft törlesztő. Hamarosan beköltözünk, szülői segítséget kaphatunk ha akarnánk élni vele, de nem szeretnénk, szeretnénk saját lábon megélni. 3 hónapja próbálkozunk a babával, még sajnos nem jött. Bátrak voltunk, hogy belevágtunk, de nagyon szeretnénk már.
Sok sikert nektek!
Hello, Csajok! Timi vagyok és velem ez a helyzet! SEGÍTSETEK!!!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!