Szerintetek hány éves kor az ideális gyermekvállalásra? (nőknél).
Kíváncsi lennék,hogy ti hány évesen szültétek(szülte a párotok)az első babát.Mennyit próbálkoztatok,míg összejött?Hány éves korban a legjobb babát vállalni,ha minden szempontot összevettek?Felsőfokú egészségügyi,természettudományi/pedagógiai(Én dietetikusnak készülök gondolkozom a környezetkutatóin,mert nem tudom melyik szakma lenne a jobb,párom vegyészmérnök+kémia,fizika informatika szakos tanár)végzettséggel külföldre vagy belföldre érdemesebb tervezni?
Azt is megírhatjátok hogy szerintetek melyik szakma a keresettebb.Köszi a válaszokat!:)
20. születésnapom után 2 hónappal lettem először anya, akkor született meg a nagylányom, nappali + levelező egyetemi szakok mellett. Aztán a 22. szülinapom előtt 2 hónappal jött a hugica. Mivel a férjem 9 évvel idősebb nálam, régóta volt munkahelye, lakása és jogi diplomája. Most fog végezni egy másik szakon, amit miattunk csúsztatott el ennyire. Én már majdnem befejeztem a BA-t, az osztatlan képzésemen most vagyok harmadéves, szóval maradt még belőle (oda is már csak levelezőre mentem vissza). Anyagilag nem vagyunk a topon, nekem ugye GYES + CSP, a férjemnek nem túl magas a fizetése, de örül, hogy van munkája még így, diplomásan is.
Egyébként bátran mondhatjuk, hogy egyáltalán nem terveztük a lányokat, de nagyon vártuk és szerettük őket, amint kiderült, hogy ők lesznek. És valahogy azt veszem észre, hogy a velem egykorú ismerőseimnél hatalmas babyboom van, 1 év alatt minimum 20 kisbaba született 18-25 éves (volt) iskolatársaimnak, régi barátnőknek és ha jól számolom, 6 még a pocakban van. Nem csak én kezdtem korán. :-)
Annyira egyénfüggő, kinél mikor jó. Szekeres Nóra is 20 évesen szülte az elsőt, nem sokkal rá a másodikat és "bejött" neki. Van, aki 32 évesen dönt a baba mellett, egy rokonom így tett, de neki sok betegsége van, rengeteget készült a babavállalásra, mert számára kockázatos volt és 20 éve talán nem is javasolták volna neki. Dédimamám 16 évesen szülte a nagymamámat, mert akkoriban szokás volt 14-15 éves korban férjhez adni a lányokat. Másodjára ő is 32 évesen szült, mert megözvegyült a háborúban, megbetegedett, így a második férjével több babát veszítettek el, mire ki tudta hordani anyám nagybátyját.
Tényleg annyi mindentől függ, néhány nő még 35 fölött is bulizni jár, az aktuális pasijánál lakik, más meg 18 évesen dolgozni megy, mellette tanul, lakást bérel a párjával, félretesz pénzt minden hónapban, 35 évesen talán már felső tagozatos lesz a gyereke.
Konkrétan a kérdésedre válaszolva: ha jól beszéltek idegen nyelveket, vannak kinti kapcsolataitok, akkor talán érdemesebb külföldre mennetek, de ha ott vállalsz babát, járj utána mindennek, nem minden országban van egységes egészségbiztosítási rendszer (nem csak az USA ilyen), hogy tudd, mennyit kell félretenned a kórházi számlákra, meg kell érdeklődni azt, hogy milyen juttatás jár ott annak, aki otthon marad a babával, ha nagyon kevés, milyen lehetőség van, munkahelyi bölcsi vagy magánóvoda stb. De még elég fiatal vagy ezen gondolkozni, bár Te érzed. Ha most még tutira nem akarsz babát, védekezz alaposan!
05:29 nek
Szerintem nem biztos, hogy jó 40 körül szülni főleg az elsőt.Én 30 leszek nincs még babám sajnos nem jön össze és bizony soknak ekkora már 1-2 gyereke is van.40 évesen szülni hát nem tudom és ha ne adj isten nem sikerül majd sokáig hisz 30 fölött azért már egy picit csökken a nők fogamzó képessége is és lehet az a nő mire összejön a baba 42-44 éves lesz mire megszül és ha még akar tesót is akkor már újra ez a várakozási idő stb.közel 50 lehet majd a nő:(Szóval ezt is bele kell kalkulálni az idősebb szüléshez, hogy bizony sajnos lehetnek fent akadások:(
De ez persze csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!