A roma nőknek miért nincs meddőségi gondjuk?
Jó kis téma!
Igen, ahogy előttem olyan sokat megfogalmazták, a kor, mert a női szervezet nem arra lett kitalálva, h 35 felett szüljön, a másik pedig a stressz!
Isten azért nem fog meghalgatni titeket, mert irigykedve néztek másokra! inkább örüljetek és imátkozzatok sokat!
http://www.youtube.com/watch?v=UiF3LK5gx6g
Őt megmentette :) Nektek pedig adni fog, ha tiszta szívből kivánjátok!
Azért mert sokkal szívósabbak, életre termettebbek. Nagyon nagy a túlélési ösztönük, ez a génjeikben van, mint a svédeknek a szőke haj, kék szem (ott is akadnak barnák, a romák közt is meddők, csak ritka)
Ha belegondoltok az életmódjukba, alapvetően vándorló, kevés igényekkel rendelkező népcsoport. Ráadásul az immunrendszerük is általában erősebb.nem óvják a széltől is a gyermekeiket, ergo erősebb lesz a szervezetük. Láttam már papucsban roma nőt és a gyerekeiket, amikor én télikabátban csizmában fagyoskodtam...
Ezek csak tények, és valahol a korhoz is köze van,a roma kislányok hamarabb menstruálnak, de a nők hamarabb is öregszenek, 35 évesen úgy néznek ki mint nálunk az 50 évesek sem mindig..15 évesen pedig, mint a 25 éves nők..
De sok tulajdonság nem csak a romákra, hanem a távol keletiekre és közel keletiekre, vagy az afrikai népcsoportokra is más és más.. Igen, ugyanott van a szívünk a gyomrunk, tüdőnk, méhünk...stb, de más genetikai tulajdonságokkal rendelkezünk, a romák esetében a gyors szaporodásra szükség volt, mert hamar továbbálltak, az életmódjukhoz hozzá tartozott a bizonytalanság, így nem igazán ismerik a stressz fogalmát sem.Ők nem keveredtek annyit ás népcsoportokkal mint a magyarok, mert ugye mi is nomád népként kezdtük valamikor
Tehát nem vagyok (azt hiszem a néprajz kutató foglalkozik vele), de SZERINTEM ide vezethető vissza..
tegnap 22:48
Ezt cáfolnám. Rengeteg a beteg gyermek a romák körében. Koraszülött intenzíven dolgozom, és a gyerekek háromnegyede cigány... Ennek főleg az az oka, hogy a romák többsége le se sz*rja, ha terhes, bagózik/alkoholizál tovább, így szinte természetes, ha korábban jön a baba, és beteg lesz. Ritkábban is viszik el a gyerekeket orvoshoz, de az nem azt jelenti, hogy nem is betegek, sőt.
A kérdést feltevő, és vele egyetértő válaszolók nyilván nem jártak még meddőségi központban. Én sajnos sokat jártam ott, és mondhatom, nagyjából olyan arányban vannak ott roma nemzetiségűek, mint a társadalomban amilyen arányban vannak a romák. Sok -sok roma párt láttam ott a magyarok mellett, és ők ugyanannyira el vannak keseredve a problémájuk miatt, mint mások. Kár erről így beszélni!
34+6 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!