Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A roma nőknek miért nincs...

A roma nőknek miért nincs meddőségi gondjuk?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék semmiféle nemzetiségi problémát szítani, de kíváncsi vagyok, hogy miért ilyen nehéz egy normális családi élettel, dolgozó férjjel rendelkező, nem roma, 33 éves nőnek teherbe esni, holott a kisebbségi hölgyeknek nincs ilyen gondjuk. Szerintetek?
2011. okt. 1. 17:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
93%
Cáfolnám azt, hogy azért mert fiatalon esnek teherbe. Én most 25 vagyok és már 2 éve nem sikerül, és igen nem egyszer voltam már orvosnál emiatt kb 1,5 éve járok és eggyel sem találkoztam, és ez igen is felháborító! Ismerek egyet aki 45 éves és most jön a tizedik gyerek akit haza sem vihet a kórházból, mert egyből nevelőintézetbe viszik a többi tesóhoz, mert se villany se víz, és nem ők az egyetlenek. És nagyon mérges vagyok, hogy igen is aki igazán szeretne annak nincs.
2011. okt. 1. 20:02
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Jó kis téma!

Igen, ahogy előttem olyan sokat megfogalmazták, a kor, mert a női szervezet nem arra lett kitalálva, h 35 felett szüljön, a másik pedig a stressz!

2011. okt. 1. 20:20
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Életvitelből tanultam, h a romák átlagéletkora nem 100 év, (a miénk sem, de így tanuljuk), szóval ők sokkal rövidebb életre számíthatnak, lehet, h emiatt a génjeikbe van kódolva a termékenység??!! Jó nekik!!
2011. okt. 1. 20:32
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Kaáliban én is láttam két roma párt, bár ők a gazdag réteghez tartoztak.
2011. okt. 1. 20:34
 15/25 anonim ***** válasza:
14%

Isten azért nem fog meghalgatni titeket, mert irigykedve néztek másokra! inkább örüljetek és imátkozzatok sokat!

http://www.youtube.com/watch?v=UiF3LK5gx6g

Őt megmentette :) Nektek pedig adni fog, ha tiszta szívből kivánjátok!

2011. okt. 1. 21:11
 16/25 anonim ***** válasza:
71%
Kor ide-oda deaz tény míg egy egészséges párnak a peteéréskor ha együtt van akkor is csak 30% esélye h sikerül teherbe esnie.nekik sztem 130% esélyük van!
2011. okt. 1. 22:45
 17/25 anonim ***** válasza:
45%
És az miért van, hogy náluk a beteg gyerek is kevesebb?
2011. okt. 1. 22:48
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert sokkal szívósabbak, életre termettebbek. Nagyon nagy a túlélési ösztönük, ez a génjeikben van, mint a svédeknek a szőke haj, kék szem (ott is akadnak barnák, a romák közt is meddők, csak ritka)

Ha belegondoltok az életmódjukba, alapvetően vándorló, kevés igényekkel rendelkező népcsoport. Ráadásul az immunrendszerük is általában erősebb.nem óvják a széltől is a gyermekeiket, ergo erősebb lesz a szervezetük. Láttam már papucsban roma nőt és a gyerekeiket, amikor én télikabátban csizmában fagyoskodtam...

Ezek csak tények, és valahol a korhoz is köze van,a roma kislányok hamarabb menstruálnak, de a nők hamarabb is öregszenek, 35 évesen úgy néznek ki mint nálunk az 50 évesek sem mindig..15 évesen pedig, mint a 25 éves nők..

De sok tulajdonság nem csak a romákra, hanem a távol keletiekre és közel keletiekre, vagy az afrikai népcsoportokra is más és más.. Igen, ugyanott van a szívünk a gyomrunk, tüdőnk, méhünk...stb, de más genetikai tulajdonságokkal rendelkezünk, a romák esetében a gyors szaporodásra szükség volt, mert hamar továbbálltak, az életmódjukhoz hozzá tartozott a bizonytalanság, így nem igazán ismerik a stressz fogalmát sem.Ők nem keveredtek annyit ás népcsoportokkal mint a magyarok, mert ugye mi is nomád népként kezdtük valamikor

Tehát nem vagyok (azt hiszem a néprajz kutató foglalkozik vele), de SZERINTEM ide vezethető vissza..

2011. okt. 2. 08:39
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 22:48

Ezt cáfolnám. Rengeteg a beteg gyermek a romák körében. Koraszülött intenzíven dolgozom, és a gyerekek háromnegyede cigány... Ennek főleg az az oka, hogy a romák többsége le se sz*rja, ha terhes, bagózik/alkoholizál tovább, így szinte természetes, ha korábban jön a baba, és beteg lesz. Ritkábban is viszik el a gyerekeket orvoshoz, de az nem azt jelenti, hogy nem is betegek, sőt.

2011. okt. 2. 11:22
 20/25 sumergo ***** válasza:
73%

A kérdést feltevő, és vele egyetértő válaszolók nyilván nem jártak még meddőségi központban. Én sajnos sokat jártam ott, és mondhatom, nagyjából olyan arányban vannak ott roma nemzetiségűek, mint a társadalomban amilyen arányban vannak a romák. Sok -sok roma párt láttam ott a magyarok mellett, és ők ugyanannyira el vannak keseredve a problémájuk miatt, mint mások. Kár erről így beszélni!

34+6 hkm

2011. okt. 2. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!