Végleges megoldás kell, de hogyan?
Van egy fiam, aki nagyon aranyos, de több emberes feladat. A szülésemet könnyűnek mondták ( 4 óra vajúdással együtt), de én persze nem úgy éltem meg. A szoptatás sem volt a kedvencem és mivel csak én vagyok a gyerekkel kicsit be is sokallok néha.
Az érdekelne, hogy manapság mi a legbiztonságosabb megoldás arra, hogy ne legyen baba? Érdekelne a petevezeték elzárás is csak azt ilyen fiataloknál mint én ( huszonéves) nem végzik el. Van valami kiskapu? Biztos vagyok benne, hogy elég nekem Ő.
Kérem ne tegyék át a kérdésem, nem 12 éves fiúcskák válaszaira vagyok kíváncsi :S
Szerintem sem kell ennyire végletesen gondolkodnod. Azt megértem, hogy most így gondolod, de lehet, hogy idővel változik a véleményed, és mégis kedvet kapsz egy tesóra, főleg, hogy a férjed is szeretné. De ha most elkötteted magad, akkor annyi, már nem gondolhatod meg magad, és lehet később megbánnád. Szóval szerintem csak próbálkozz meg a tabival. Állítsd be a telefonod, hogy minden nap szóljon ugyanabban az időben, vagy írd ki a hűtőre, vagy akármi. Vannak emlékeztető módszerek, hogy ne felejtsd el. Én is így csináltam, bár én csak ritkán felejtettem el, de biztonságérzetet adott. Szóval old meg, felnőtt ember vagy, ne legyen már ilyen, hogy elfelejted. Még mindig ez a legkönnyebb védekezési módszer, ami megbízható is. A spirálról hallottam rossz dolgokat, egy munkatársam terhes lett mellette, egy másik ismerősömnek meg belenőtt a méhébe. Szóval az nekem sem szimpatikus. A hüvelygyűrű meg sokaknak beválik, de sokaknak nem, mert nem tudják úgy felhelyezni, meg van akinek kényelmetlen, ilyesmi. A gumi meg macerás is, és nem is annyira megbízható.
Persze te döntesz mit szeretnél, de kár lenne ilyen hamar visszafordíthatatlan döntést hoznod. Adj még magadnak esélyt, hogy megváltozzanak az érzéseid ezzel kapcsolatban.
Ha a fogmosó poharadba teszed a fogamzásgátlót, akkor tuti nem felejted el! Vagy arckrém mellé. később simán akarhatsz még egy babát. szülhetsz még 30 évesen is, amikor már teljesen másképp látod a világot!
Kitartást!!
Köszönöm szépen azoknak akik a kérdésre válaszoltak!
Jelenleg nagyon úgy érzem, hogy soha nem kezdeném elölről a gyereknevelősdit. Most 3 éves a fiam és olyan 1,5 éves kora óta könnyebbültem meg, addig nehéz volt vele.
A 66%-os válaszolónak üzenném ( bár a kérdésre nem tudott válaszolni), hogy igaza van, nem való nekem több gyerek. Kicsit úgy érzem, hogy elítéltél a válaszoddal, de tudod szerintem nem vagyok olyan gáz, mert a megelőzésen és nem az utóbbi megoldáson gondolkodom. Hatalmas a különbség. És attól, mert nekem elég 1 gyerek is, akit szeretek még nem leszek rossz ember és rossz anya Akkor lennék az ha elvárásból szülném meg a következőt(ket).
Férjem hallani sem akar az elkötésről, bejelentkeztem a nőgyógyászomhoz, ő a tablettát javasolja ( az injekciót senkinek nem adja be olyan rossz). Nagyon oda kell figyelnem, tudom, hogy felnőttként illene nem elfelejtenem. Az óvszert tartom a legjobb megoldásnak, mindig is így védekeztem, de a férjemnek derogál. Ez a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!