Hurok után könnyen teherbe lehet esni?
Figyelt kérdés
Nekem 3 évig volt hurok feltéve, ami elmozdult és le kellett venni. Azóta eltelt 3 év és most babát szeretnénk. Lehet a hurok miatt elzáródás? Elvileg ez már modern hurkoknál nem fordul elő ?! Mik a tapasztalatok?2011. szept. 28. 11:40
1/4 sumergo válasza:
"Hátrányuk, hogy mindig megnövelik a vérzés mennyiségét és idejét, súlyos felterjedő gyulladásokat okozhatnak, illetve a gyulladások továbbterjedésében is szerepet játszanak. Jelentősen megnövelik a méhenkívüli terhesség (extrauterin graviditás) lehetőségét és előfordulását."
Nos, nálam az utolsó mondat bejött, mindkét petevezetékemet tönkretette, és ez nem is ritka. De ha szerencséd lesz, neked sikerülhet.
2/4 A kérdező kommentje:
Kedves Sumergo!
Jól értem, hogy méhen kívüli terhességed lett, és emiatt ment tönkre a petevezetőd? Tehát nem csupán a hurok meglététől?
2011. szept. 28. 15:41
3/4 sumergo válasza:
Nem, nem jól érted. A hurok miatt ment tönkre a petevezetőm, és emiatt lett a méhenkívülim. Erre mondta már több orvos is, hogy azért voltak rosszak a petevezetőim, mert a hurok tönkretette őket, nem magamtól írok ilyet. Az orvos, aki felrakta azt állította, hogy jó lesz nekem a spirál, mert megedzi a méhem, és utána terhes lehetek. Na akiknek (orvosoknak) ezt elmeséltem rendesen fogták a fejüket, hogy hogy lehet egy orvos ennyire hülye, én meg sajnos hittem neki, hát nem kellett volna. (Én nem akartam a spirált, de annyira állította, hogy jó lesz nekem.) Még azt is hozzátették a dokik, hogy akinek spirálja van, utána a méhenkívüli esélye 5-6-szorosára nő, mint alapesetben.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, már értem. Háát, nem örülök!
2011. szept. 29. 10:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!