Tényleg ennyire ritka a "könnyen teherbe esés"?
Bocs a bugyuta kérdésért...de komolyan érdekel.
"Teherbe esni nem olyan egyszerű" - ezer felől visszaköszön.
Mi még meg sem fogalmaztuk teljesen miért engedtük egymásnak, hogy kétszer megtörténjen megszakítás nélkül..máris baba nőtt a pocakomba...tudtam, hogy az egyik ilyen alkalom időben történhetett...így teszteltünk,bár a pozitív teszt az első pár pillanatban nagyon ambivalens érzéseket váltott ki belőlem...mégis emlékszem a teszt előtt tudtam, ha negatív azt fogom gondolni valami nincs rendben velem...mert ugye "megtörtént" a ciklus közepén...
Soha életemben előtte nem érdekeltek kismamás dolgok (érthetően) és ahogy egyre több infóval gazdagodom most mégis úgy érzem magam, hogy ami velem történt manapság nagyon ritka...előtte meggyőződésem volt, hogy legtöbbször úgy mennek a dolgok, ahogy velem is megesett...
2 gyerekem van,egy havi 1 szexből=>távkapcsolat miatt,a kis tesója napi 534 szoptatás mellet,első hóba,rögtön,havi 2 szexből.
3. első hóba,de elvetéltem :-(
Lehet, hogy ritkának számít, de nálam is megtörtént.
Mindig gumival védekezünk a párommal. Egyetlen olyan alkalom volt eddig, hogy a gumi kiszakadt. (Egyébként ráadásul a "spermaölős" fajta.)
A kis balesetünk "eredménye" márciusban lesz három éves, és jelenleg édesdeden durmol. :)
(Még csak annyit tennék hozzá, hogy bár nem volt teljesen tervezett baba, de az nem véletlen, hogy a balesetünk után nem szaladtunk esemény utáni tablettáért. Úgy voltunk vele, hogy ha jönni akar, jöjjön, és nem bántuk meg! :) Csak anyagi okokból késleltettük volna még.)
Köszönöm a válaszokat. Természetesen nyilván akinek nincs panasza, azt nem beszél annyit erről, engem az döbbentett le mégis mennyien vannak akiknek van. Nem csak erre a fórumra gondolok, mert mióta terhes vagyok beszélgetek más kismamákkal, érdeklődve hallgatom család/ismerősök/barátok történeteit...és sehol sem ritka a gond sajnos. Mindig azt gondoltam az én húgom sokkal előbb szül majd, mint én...ő mindig nagyon család centrikus volt, én a független. Még nem próbálkozott, egyenlőre nem szeretne, de most már nem is lesz olyan egyszerű neki, amiért nagyon sajnálom. 7 éves kapcsolata ért véget nemrég, a párjával tablettával védekeztek, a tabival tartott néha-néha pihit. Most mégis kiderült, a sok éves tablettaszedés miatt nem fog tudni spontán teherbe esni, ha majd szeretne, mert gyógyszer nélkül már nem érik meg rendesen a petesejtje (nem akarok hülyeséget írni, majd rákérdezek pontosan, mert van neve a problémájának) így gyógyszeresen kell kezelni őt, baba tervezése előtt. Hogyha nekem terveznem kellett volna, valószínű sosem lennék anyuka...persze ez egyéni probléma. Én mindig utáltam a gyógyszert, és azt, hogy beleavatkozom a szervezetem biológiai működésébe, ráadásul hormonokkal (ha kevés, akkor is van) 3 hónapon keresztül szedtem életemben, a 22 napos ciklusom 30 napossá vált, mi ez ha nem "megerőszakolása" a természetnek..és ez csak egy példa, a hangulatom is ingadozóbb volt, jóval többet görcsöltem, és több vérrel is járt a dolog...szóval én úgy voltam vele (19 évesen) hogy majd egyszer szeretnék babát, és addig semmivel nem befolyásolom ott a "dolgokat". Ez mondogattam mindig a húgomnak is.
Szóval korszerű, alacsony hormontartalmú tabletta ide vagy oda...szerintem vigyázni kell vele is. Fiatal, gyerektelen nőknek én nem engedném, de védekezni pedig kell, és a gumi drága, kényelmetlen a pasik hisztisek tőle, tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!