Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Peteérés nélküli hónapok?

Peteérés nélküli hónapok?

Figyelt kérdés

Ebben a hónapban kezdtem el mérni a hőmérsékletem, a 17. napon járok, de semmi jele, hogy le, vagy fölmenne a szám.

Lehetséges, hogy valakinek csak a 20. nap környékén van ovulációja?

Múlt hónapban teszttel néztem, de akkor sem mutatott semmit középidő tájékán.

A ciklusaim amúgy 28-32 naposak.

[link]

2011. szept. 22. 05:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, minden nőnek a vérzéstől visszafelé számolva a 14. napon van peteérése. Ha rendszertelen a ciklus (28-35 nap még átlag normális), akkor persze ezt csak utólag lehet kiszámolni. (Plusz lehet "extra" peteérés erős orgazmustól is.) Ha viszont sokszor kimarad a peteérés (vagy egy év után sincs baba) érdemes nőgyógyászhoz menni és hormonszintet is nézetni vérvétellel.
2011. szept. 22. 06:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Először is a mensi első napjától kell mérni, és lehetőleg egy időben, max 30 perc eltéréssel. Én is ebbe a hónapba kezdtem el görbét vezetni, bár nekem látszik mikor volt ovum, utána emelkedett is a hőm, de ma nagyon visszaesett, ami nem túl biztató..

Szerintem neked azért nem látszik ha volt is már ovud, mert nem egy időben méred.

2011. szept. 22. 09:33
 3/9 anonim ***** válasza:
igy hiaba is mered...egyidoben kell merni +-fel ora!!!es igen lehet 20 nap peteeres , nekem ott fogant a picim 5+1 km
2011. szept. 22. 10:33
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom 1 időben mérni, mivel a munkám miatt egyszer 5 előtt kelek, máskor csak 7-8 körül.

Remélem azért csak jó lesz és még ezután lesz a peteérésem.

2011. szept. 22. 21:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor ha nem tudsz egy időben mérni használj ovutesztet inkább.
2011. szept. 22. 22:42
 6/9 A kérdező kommentje:

igen ám, de olvastam, hogy az ovuteszt csak a peteérést mutatja, azt nem, hogy kilökődött-e a pete.

Mi pedig már 5. hónapja próbálkozunk és szinte minden nap együtt vagyunk, így a termékeny napjaim tuti nem hagyjuk ki ( ha van...)

2011. szept. 22. 23:25
 7/9 Manka68 ***** válasza:

Akkor kérj egy 21.-ik napi vérvételt, progeszteront nézd meg. Abból kiderül, volt-e peteérés. Rengeteg magánlabor van, kb 2500Ft hormononként a dolog. Egy próbát megér szerintem. :-)

Vagy elmész dokihoz, és közlöd vele, hogy szeretnéd elkezdeni a kivizsgálásokat, mert nem szeretél még hónapokat izgulni, hogy vajon rendben vagy-e. A vizsgálatokat a TB akkor támogatja, ha már egy éve próbálkoztok. Lehet a dokinak kicsit lódítani, ha spórolni akarsz, vagy bevállalod a fizetőseket, hogy hamar meglegyen minden.

2011. szept. 23. 06:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Kivizsgálásra sosem árt elmenni, de népi gyógymódként kipróbálhatod a cickafarkfű teát is minden nap egy nagy csészével. Segíti a progeszteron termelést, mert a női hormonhoz hasonló növényi hormont tartalmaz és a szabályos ciklust is "meghozza" (plusz görcsoldó).

Plusz szedj folsavat és azt is olvastam valahol, hogy a naponkénti együttlétnél jobb a kétnaponta. Ezt nem tudom, mennyire igaz, mindenesetre nálunk (totál össze-vissza, ki-kimaradozó ciklus ellenére) ez vált be :) most 1 éves a gyerekünk.

2011. szept. 23. 07:16
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket!

Ma lett erős pozitív az ovutesztem, kíváncsi vagyok a holnap reggeli hőmérsékletemre.

Amúgy 1,5 hete méhpempőt szedek, remélem, ez segít.

2011. szept. 23. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!