Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az abortusz milyen 14évesen?

Az abortusz milyen 14évesen?

Figyelt kérdés
Mielőtt elítélnétek engem ,szeretném hogy tudjátokkülönböző okok miatt van .. nagyon kérek egy normális választ :(( Könyörgöm!!:(
2011. szept. 21. 17:39
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt 19 éves koromban. Ne félj, nem fogsz bele halni, bár nem lesz kellemes az biztos.

Nagyon sajnálom, hogy át kel esned rajta, de ne félj, hamar túl leszel rajta testileg, lelkileg már nem biztos. Ha el tudod intézni, akkor kérj injekciót a laminálás helyett. Azt reggel beadják, és délután már túl is vagy rajta.

Leírom, nekem hogyan zajlott, hátha megnyugszol picit.

Reggel bementem, uh- vizsgálat után felhelyezték a laminália pálcát, ami kb 3 perc volt, alig éreztem valamit. Vissza mentem a szobába és lepihentem. Egy-két óra múlva el kezdtem görcsölni. Erősebb menstruációs görcsökre emlékeztetett. Erre kérhetsz fájdalomcsillapítót, az segít. Másnap délelőtt volt a műtét (általában legalább 12 óra kell a laminália pálcának, hogy kellően kitágítsa a méhszájat). Jött a műtős pasi, bevitt a műtőbe, elaltattak és elvégezték a beavatkozást. Nem éreztem semmi és nem is emlékszem semmire. Kb 2 óra múlva ébresztettek, akkor nagyon rossz volt. Sírtam, mert én akartam a babát, de nem maradhatott szegény akkor meg. 6 órán keresztül nem ehetsz, nem ihatsz,(már a műtét előtt sem). Vérezni fogsz ahogy tisztul a méhed. Másnap haza mehetsz. Nem emelhetsz, nem erőltetheted meg magad. 6 hét múlva kontroll. Most 6 hónapos a kislányom, nem lett komolyabb komplikáció, de a mai naipig sokszor eszembe jut. 10 év telt el azóta. Remélem, hamar túl leszel rajta!

2011. szept. 21. 20:34
 22/34 A kérdező kommentje:
Fú ezt nagyon szépen leírtad nekem,köszönöm szépen. Sokat segített is jó tapasztalt emberektől ilyet olvasni, akkor reménykedem benne hogy minden jól leszés nem lesz semmi gond ... :):(
2011. szept. 21. 20:43
 23/34 anonim ***** válasza:
82%
Figyeljetek, még mielőtt lepontoznátok, mert tudom, hogy úgyis nullára fogtok pontozni(Nem érdekel, őszintén.), azért nyomatékosan leszögezném, hogy NEM célom kérdezőt bántani, vagy elítélni. Ez egy nagyon nehéz, és kétségbeejtő helyzet, amiben Kérdező van, és együtt is érzek vele. Ettől függetlenül Kérdező ez nem változtat azon, hogy tekintve, hogy a magzat Benned igenis már most egy élő ember, bűn elvenni az életét. Hangsúlyozom, nem ellened irányul amit írok, nem feletted akarok ítélkezni, de gondold át légyszi még egyszer. Ő nem tehet semmiről, teljesen ártatlan. Joga van élni. Mire elmennél az abortuszra, már dobog a szíve, mérhetőek az agyhullámai, fájdalmat érez. Csak épp nem tud könyörögni az életéért. Add örökbe, hidd el, az lesz a legjobb megoldás. Nem lesz könnyű az sem, de még mindig jobb, mint elvenni egy ártatlan életet. Van egy oldal, valsagterhesseg.hu, azt nézd meg, van rajta néhány megrázó kép is, meg hogy milyen testi-lelki következményei lehetnek később az abortusznak. Például az abortusz elég rendesen megnöveli a mellrák kockázatát is a későbbiekben, és meddőséget is okozhat... Nem is beszélve a bűntudatról, amit egy ártatlan ember életének elvétele okoz... Mert attól, hogy az embertelen, és liberális törvény engedi, attól még ez egy ártatlan emberi élet elvétele. Még egyszer hangsúlyozom, nem ellened irányul, hogy ezt írom, de gondold át még egyszer. Lehet lepontozni, de itt nem csak a Te életedről van szó. KÉT személyről van szó, Te csak az egyik vagy a kettő közül, és a másiknak joga van esélyt kapni az életre. Add örökbe. Légyszi.
2011. szept. 21. 20:48
 24/34 anonim ***** válasza:
36%
Most fog az jönni, hogy járjon nagy hassal suliba, és ott mit fognak szólni. Nos, akiből az, hogy valaki abortusz helyett az örökbe adást választja, annak ne adj a véleményére.
2011. szept. 21. 20:52
 25/34 anonim ***** válasza:
47%

Már kezdek fáradt lenni...Szóval:

Nos, akiből az, hogy valaki abortusz helyett az örökbe adást választja,nem tiszteletet vált ki, annak ne adj a véleményére.

2011. szept. 21. 20:53
 26/34 anonim ***** válasza:
95%

Én is sajnálom ami történt Veled, de a sok rossz közül tényleg az abortusz az egyetlen járható út Neked, hidd el fel fogsz épülni testileg lelkileg. Jó orvos kell, utána családsegítőbe mentek Anyuddal, aztán megkapjátok a papírt. Kórházba kell menned, vérvétel eredménye mindenképp kell majd (vércsoport meghatározás), felteszik a tágító laminária pálcikát, ez valószínűleg egy kicsit kellemetlen lesz de nem vészes, majd 1-2 órán belül érezhetsz görcsöket, ezt menstruációs görcsökhöz lehet hasonlítani. Erre nyugodtan kérj görcsoldót, adnak! Estétől nem ehetsz semmit, éjféltől nem is ihatsz. Reggel bevisznek a műtőbe, fel kell ülnöd egy hasonló székre mint amilyen a nőgyógyásznál van, egyik karodon vérnyomást mérnek, majd megkérdezik a súlyod, és annak megfelelően a másik karodba megkapod az altatóinjekciót. Semmit nem fogsz érezni/hallani, 20-25 perc a műtét, kapsz egy jó vastag betétet, és tolnak vissza a szobádba. Általában a szobában perceken belül magadhoz is fogsz térni. Utána még 2-3 órát nem ehetsz, inni is csak 1 óra után és óvatosan lehet, délutáni vizit megnéz, és mehetsz is haza!

Üdv.

egy asszisztens

2011. szept. 21. 22:30
 27/34 anonim ***** válasza:
93%

Én év elején voltam abortuszon. Első terhességem volt. Reggel 7-re kellett bemennem a kórházba, ahol felvették az adataimat, utána mehettem a kórterembe. Nem sokkal később feltették a tágítót, ami - nem akarlak megijeszteni - de nekem speckó eléggé fájt, olyan volt, mintha megcsíptek volna valamit ott bent, és utána onnantól kezdve görcsölt megállás nélkül, olyan nagyon erős mensi görccsel, többször elsírtam magam tőle. 2 órát volt fent a tágító, közbe feküdni kellett, és adtak egy nyugtatót is (mindenkinek), aztán mehettem a műtőbe. Elaltattak, és kb. 35 perc alatt kész is voltam. Mikor magamhoz tértem nagy megkönnyebbülés volt, hogy semmi fájdalmat nem érzek végre, és vérezni is alig véreztem. Este 7-kor saját felelősségre haza lehetett menni. Ez az én történetem, remélem tudtam segíteni, belehalni nem fogsz, de arra azért készülj fel, hogy nem lesz kellemes. Lelkileg pedig azóta se tudtam magam túltenni rajta. :(

L/22

2011. szept. 21. 23:03
 28/34 anonim ***** válasza:
57%
Egy lelki roncs leszel!! és bőgni fogsz egész nap.
2011. szept. 22. 12:34
 29/34 anonim ***** válasza:
Ez most mire jó? Megviseli, az biztos, már most se valami boldog, de nem kéne bántani, nem tudjuk, hogy mi történt. Másrészt ez nem segítség. Ellenzem az abortuszt, de ha valaki 14 évesen ilyen helyzetbe kerül, azért nem ő a felelős egyedül. És az abortuszról se dönthet egyedül.
2011. szept. 22. 12:44
 30/34 anonim ***** válasza:
Kérdező hogy vagy?mi lett végülis?
2011. szept. 26. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!