Az abortusz milyen 14évesen?
Nekem volt 19 éves koromban. Ne félj, nem fogsz bele halni, bár nem lesz kellemes az biztos.
Nagyon sajnálom, hogy át kel esned rajta, de ne félj, hamar túl leszel rajta testileg, lelkileg már nem biztos. Ha el tudod intézni, akkor kérj injekciót a laminálás helyett. Azt reggel beadják, és délután már túl is vagy rajta.
Leírom, nekem hogyan zajlott, hátha megnyugszol picit.
Reggel bementem, uh- vizsgálat után felhelyezték a laminália pálcát, ami kb 3 perc volt, alig éreztem valamit. Vissza mentem a szobába és lepihentem. Egy-két óra múlva el kezdtem görcsölni. Erősebb menstruációs görcsökre emlékeztetett. Erre kérhetsz fájdalomcsillapítót, az segít. Másnap délelőtt volt a műtét (általában legalább 12 óra kell a laminália pálcának, hogy kellően kitágítsa a méhszájat). Jött a műtős pasi, bevitt a műtőbe, elaltattak és elvégezték a beavatkozást. Nem éreztem semmi és nem is emlékszem semmire. Kb 2 óra múlva ébresztettek, akkor nagyon rossz volt. Sírtam, mert én akartam a babát, de nem maradhatott szegény akkor meg. 6 órán keresztül nem ehetsz, nem ihatsz,(már a műtét előtt sem). Vérezni fogsz ahogy tisztul a méhed. Másnap haza mehetsz. Nem emelhetsz, nem erőltetheted meg magad. 6 hét múlva kontroll. Most 6 hónapos a kislányom, nem lett komolyabb komplikáció, de a mai naipig sokszor eszembe jut. 10 év telt el azóta. Remélem, hamar túl leszel rajta!
Már kezdek fáradt lenni...Szóval:
Nos, akiből az, hogy valaki abortusz helyett az örökbe adást választja,nem tiszteletet vált ki, annak ne adj a véleményére.
Én is sajnálom ami történt Veled, de a sok rossz közül tényleg az abortusz az egyetlen járható út Neked, hidd el fel fogsz épülni testileg lelkileg. Jó orvos kell, utána családsegítőbe mentek Anyuddal, aztán megkapjátok a papírt. Kórházba kell menned, vérvétel eredménye mindenképp kell majd (vércsoport meghatározás), felteszik a tágító laminária pálcikát, ez valószínűleg egy kicsit kellemetlen lesz de nem vészes, majd 1-2 órán belül érezhetsz görcsöket, ezt menstruációs görcsökhöz lehet hasonlítani. Erre nyugodtan kérj görcsoldót, adnak! Estétől nem ehetsz semmit, éjféltől nem is ihatsz. Reggel bevisznek a műtőbe, fel kell ülnöd egy hasonló székre mint amilyen a nőgyógyásznál van, egyik karodon vérnyomást mérnek, majd megkérdezik a súlyod, és annak megfelelően a másik karodba megkapod az altatóinjekciót. Semmit nem fogsz érezni/hallani, 20-25 perc a műtét, kapsz egy jó vastag betétet, és tolnak vissza a szobádba. Általában a szobában perceken belül magadhoz is fogsz térni. Utána még 2-3 órát nem ehetsz, inni is csak 1 óra után és óvatosan lehet, délutáni vizit megnéz, és mehetsz is haza!
Üdv.
egy asszisztens
Én év elején voltam abortuszon. Első terhességem volt. Reggel 7-re kellett bemennem a kórházba, ahol felvették az adataimat, utána mehettem a kórterembe. Nem sokkal később feltették a tágítót, ami - nem akarlak megijeszteni - de nekem speckó eléggé fájt, olyan volt, mintha megcsíptek volna valamit ott bent, és utána onnantól kezdve görcsölt megállás nélkül, olyan nagyon erős mensi görccsel, többször elsírtam magam tőle. 2 órát volt fent a tágító, közbe feküdni kellett, és adtak egy nyugtatót is (mindenkinek), aztán mehettem a műtőbe. Elaltattak, és kb. 35 perc alatt kész is voltam. Mikor magamhoz tértem nagy megkönnyebbülés volt, hogy semmi fájdalmat nem érzek végre, és vérezni is alig véreztem. Este 7-kor saját felelősségre haza lehetett menni. Ez az én történetem, remélem tudtam segíteni, belehalni nem fogsz, de arra azért készülj fel, hogy nem lesz kellemes. Lelkileg pedig azóta se tudtam magam túltenni rajta. :(
L/22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!