Lombikosok, ti miért jutottatok "idáig", mi az előzmény?
Nekem 10 évvel ezelőtt perforált vakbelem volt, majd ennek következményeként még 2-szer műtöttek hasüregi tályoggal is. A nődokim már akkor azt mondta, hogy valószínűleg nekem csak mesterséges úton lehet majd gyerekem.
Eltelt jó pár év, férjhez mentem, belefogtunk a babaprojektbe, ami persze nem sikerült, aztán kivizsgáltattam magam, és kiderült -amire már számítottam-, hogy mindkét petevezetékem el van záródva. Elmentünk egy meddőségi központba, ahol azt mondták, hogy amíg nem műttetem ki a folyadékkal teli petevezetékeimet, addig semmi esélyem a babára még lombikkal sem. Tavaly nyáron megműtöttek, januárban volt az első lombikunk, ami sikerült is! Most vagyunk a 37. héten! :)
4 év és 3 műtét van mögöttem endometriózis miatt. Az utolsó műtétnél kivették a petevezetékeimet. Nincs más megoldás...
32 vagyok
jaj, utolsó vagyok!
Gratula az elsőnek!!! Megkérdezhetem hol voltatok lombik miatt.
Mivel Vajdaságban élünk, így önköltségen megy az egész. A napokban számoltam össze, hogy a két inszem összesen 600 euróba került. Ebben benne van az első konzultáció, a gyógyszerek, az inszemek és az utazási költség is... Januárban lesz lombik. Na az lesz kb. 1800 euró. Mivel az inszemek árával kevesebb van a "szalmazsákban", így most ott spórolunk, ahol tudunk. Legrosszabb esetben kölcsönkérünk az egyik rokontól. A másodikra még gondolni sem akarunk, mert azt már nem tudom miből tudnánk fizetni. Talán egy-két év múlva. Na, de ezt inkább hagyjuk. Nagyon bízunk benne, hogy mivel apánál van a gond, sikerülni fog elsőre. Optimisták vagyunk. Ja és jövő pénteken kell tesztelnem, az lesz a 14-ik nap inszem után. Nem fogom keresni magamon a tüneteket, mert ilyenkor nem lehet tudni, hogy a gyógyszerek okozzák-e vagy a baba...
Nálatok mi a gond? Miért kell lombik?
Sziasztok! Első vagyok! Bocs, hogy csak most válaszolok, de nem voltam gépközelben.
A budapesti Kaáliban voltunk Dr. Krizsa Ferencnél.
Petevezeték hiányában nem tudnak inszeminációt végezni, csak lombikot, de látom azt írod, hogy a fiúval van gond. Ha jól tudom bizonyos spermaszám alatt is egyből lombikkal kezdik, de nem tudom sajna, hogy mennyi alatt.
Sok sikert az ismerősödéknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!