Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mér van mindenki az ellen,...

Mér van mindenki az ellen, hogy 18-19 évesen babát vállaljon?

Figyelt kérdés
Olvasgatom itt hogy mindenki az ellen van hogy 18-19 évesen ne szüljön egy lány!De ha van biztos párkapcsolata, eltudnák tartani a babát és vágynak is rámér ne!Én is 19 éves vagyok és pont a napokba döntöttük el párommal a babatervezést!Együtt élünk, az ő állásából fen tudjuk tartani magunkat és biztos lábakon áll a párkapcsolatunk!
2011. szept. 18. 17:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
31%

Mit csinálsz ha elhagy a párod, amúgy az ember nem babát vállal hanem egy gyereket akit jó 20 évig el kell tartani,

ezt pedig egy 19 éves csitri aki még életében nem tartota el saját magát sem nem képes felfogni mert nincs élettapasztalata.

2011. szept. 18. 21:13
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a kommenteket, de a saját véleményem az , hogy mért ne! Persze az a legfontosabb, hogy a picinek mindene meg legyen. A kapcsolatod a pároddal petig komoly legyen, és álljana melleted a szüleid :) és szerintem több nem kell! Az a pici lesz életed értelme.
2011. szept. 18. 21:50
 13/21 sumergo ***** válasza:
81%

Pusztán azért, mert még szinte nem is élvezhette ki a fiatalságát az, aki ilyen fiatalon szül, plusz valószínű nem is dolgozott még, így jóval kevesebb juttatásra számíthat.

Értem, kedves kérdező, hogy a párodra számíthatsz, de mi van, ha úgy alakul, hogy mégsem? Akkor is el tudod majd tartani magatokat? Ne mondd azt, hogy tuti kitart melletted! Oké, legyen így, de bármi más rossz is történhet, egy baleset ne adja Isten, vagy bármi. Nem szabad csak a másik félre hagyatkozni. A babázás helyett javaslom inkább kicsit gyakorolni a helyesírást, két évig dolgozni, aztán utána már jöhet is a baba.

32+6 hkm

2011. szept. 18. 22:50
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
20 évesen szültem, biztos háttérrel, család, férj, lakás, minden megvolt (igaz, hitellel). De a tanulmányaim félbemaradtak. A férjem elhagyott minkett 2 év múlva.. ott álltam a gyerekkel a csőd szélén, nem voltam képes magunkról gondoskodni. Ha anyámék nincsenek, fogalmam sincs, mi lett volna velünk. Nem bánom, hogy így alakult, imádom a lányomat, de az tuti, hogy ha újra kezdeném, 25-30 alatt nem szülnék soha, éretlenül, meggondolatlanul.
2011. szept. 18. 23:54
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"Együtt élünk, az ő állásából fen tudjuk tartani "

Na itt a hiba! És mi van,ha neki megszűnik az állása? Vagy szét mentek? Soha nem mernék úgy gyereket vállalni,hogy nem dolgoztam előtte, nincs tapasztalatom, ergo rohadt nagy mákom kell,hogy legyen,ha hirtelen munkát kell találjak,hogy találok is!

Hú de sok ismerős hagyatkozott már a párjára, meg annak a pénzére. Aztán vagy megromlott a kapcsolat, vagy apukát kitették az álomállásból, anyuka meg ugye háztartásbeliként azt sem tudta merre menjen.

És addig,amíg ez valakinek automatikusan nem jut eszébe, addig számomra igenis gyerek, aki még várjon a gyerekvállalással!

2011. szept. 19. 08:22
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Mikor jó szülni szerintetek? Ezek szerint középsuli után nem, mert fősulira kell járni, fősuli után (meg alatta) nem, mert munkát kell találni, az elkövetkezendő néhány évben nem,mert,ha volt akkora mákom, hogy találtam melót, akkor abból először házat veszünk, aztán autót, aztán ráspórolunk a gyerekre, aztán ha van akkora szerencsém, hogy még mindig ugyanaz a pasi van mellettem, akkor lehet beszélni a dologról...és akkor jöhet a boldog 40. születésnap! Igaz, hogy leketyegett a biológiai órám, de próbáljuk meg, hátha összejön egy gyerek.

Attól hogy divatot csináltak a 35-40 évesen szülésből, nem biztos, hogy ez a helyes ...

2011. szept. 20. 09:00
 17/21 anonim ***** válasza:

Mikor jó szülni? Nem a semmire, a kopasz fenekünkre. Nem kell itt házat, meg 5 autót érteni, de nem is a suli után nulla munkaviszony nélkül potyogtatni 19 évesen a gyereket! A 35 és a 19 között még sok év van!

Nem, azzal sem értek egyet,hogy valaki csak karriert csinál, aztán 37 évesen jut eszébe szülni, de azzal sem,hogy valaki az iskolapadból babázni menjen!

Főleg nem csak és kizárólag a párjára támaszkodva. Szentírás,hogy örökké együtt maradnak vagy,hogy mindig lesz jó állása apukának? Nem! És akkor mi lesz a gyerekkel? Mert az nem egy cipő, amit max. nem veszek meg,ha rosszabbul megy.

2011. szept. 20. 09:39
 18/21 anonim ***** válasza:
Harmincegynéhány éves anyukákat házzal meg autóval még sosem hagyott ott a párja? Az szentírás, hogy ha van háttér, akkor örökre együtt maradnak?
2011. szept. 20. 10:38
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem arról van szó,hogy otthagyja vagy nem! Hanem, hogy a 30 valahányéves nőnek valószínűleg már volt, van munkaviszonya. Könnyebben talál talán melót,mint az,aki nem dolgozott előtt egy évet sem. Meg még ha nem is sok,akkor kap GYED-et! Nem mindegy,hogy kismamának van mondjuk 20-30 ezer "bevétele" egy hónapban, vagy mondjuk van 70-80 ezer!

Én vállalkozó vagyok. Hamarabb vennék fel a cégemhez egy olyan embert,akinek van szakmai tapasztalata, mint egy olyat, aki suli után egy percet sem dolgozott!

2011. szept. 20. 10:57
 20/21 sumergo ***** válasza:
100%

Kedves Zsófi! Mint írtam, a baj az, ha valaki másra hagyatkozunk, pár, szülők, mert akkor ha egyedül maradunk a gyerekkel, akkor aztán főhet a fejünk, meg lehet siránkozni, hogy nem tudunk megélni. Ha valaki babát szeretne, akkor meg nem muszáj fősulira menni. El lehet menni dolgozni 2 évet, aztán baba mellett is lehet fősulira járni. Vagy meló mellett is lehet tanulni. Így 23 éves korra lenne munkaviszony is, meg a fősuli is, ha mindkettő fontos, nem csak a munkaviszony. A 23 éves kor pedig messze nem negyven. Tudod ezt hívják úgy, hogy felelős gondolkodás!

Más tészta, ha becsúszik a baba, azt is meg kell oldani, meg lehet oldani, de szándékosan nem ez az ideális!

2011. szept. 20. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!