Mér van mindenki az ellen, hogy 18-19 évesen babát vállaljon?
Anyagilag még nem biztos hogy megtehetitek, másrészt egy 19 éves lánynak még előtte van az élete 24-25 éves koráig inkább egyetemen/fősulin tanuljon, vagy tanuljon több szakmát hogy könnyebben el tudjon helyezkedni mert amilyen rossz világ van manapság.
Másrészt még fiatal vagy túl fiatal és inkább szórakozni kéne még és élvezni az életet, mert ha jön a baba akkor semmire nem lesz már idő csak ritkán, ezt jól meg kell fontolni!!!!!!
Azért mert ennyi idősen még felesleges.. Attól, hogy a párodnak most van állása nem biztos, hogy pl. 4 hónap múlva is lesz ebben a gazdasági helyzetben. Feltételezem te eddig nem dolgoztál, így semmilyen támogatásra nem leszel jogosult. Aztán ha a fejetek felett összegyűlnek a fekete felhők miből fogtok eltartani egy gyermeket?
Én pl. nem arra törekszem, hogy a párom pénzéből éljek éveken át, hanem most még (21 évesen) tanulok, megalapozom a jövőnket aztán jöhet a baba.
19 évesen még az emberek szeretnének "élni", kihasználni azt, hogy kettesben lehetnek/élhetnek a párjukkal, mehetnek szabadon ide-oda, egy babával viszont ezt már nem olyan könnyű megvalósítani.
Ráérnétek ezzel 4-5 év múlva amikor már tényleg olyan szinten lesz a kapcsolatotok és felkészültek lesztek arra, hogy szülőkké váljatok. Most akárki akármit mond, szerintem 19 évesen az ember még igazából nem érett az anyaságra. Erre maximum évek múltán fogsz majd igazán rájönni.
21/L
Valamennyit dolgozni kellene hogy legyen gyed-e, gyes-e stb. ennélkül nem szabad neki kezdeni, ha a fiatalember véletlenül munkanélküli lesz és még gyes sem lesz, akkor egy fillér sincs, enni viszont kell.
Legalább egy évet várni kéne még és addig sokfelé eljárni szórakozni, esetleg valahová külföldre elutazni kettesben. Hogy legyen mire emlékezni. Utána már nem marad magadtokra pénz.
a húgom is 19 volt mikor szült most 3 gyereke van így tervezték anno akkor még 3 éve együtt volt a férjével
rendben vannak közben építkeztek egyebek szal szerényen de rendben élnek a gyerekeken minden megvan ami kell
ö olyan anya típus aki a családnak és a gyerekeknek él :-)
miért ne lehetne 19 évesen szülni???
ellenben én 28 voltam mikor az első baba jött
mindenki más van akinek kell h kitombolja magát karriert építsen utazzon stb.... és van akinek nem kell mert elvan otthon is és ez elég neki :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!