Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teljes szívvel, őszintém...

Teljes szívvel, őszintém tudtok örülni mások babájának, miközben nektek nem sikerül teherbeesni?

Figyelt kérdés
Őszinte válaszok érdekelnének: mit gondoltok, mit éreztek, amikor megtudjátok, hogy ismerősötöknek sikerült az, amire ti is annyira vágytok?
2011. szept. 8. 14:06
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
64%

Na igen. Én is irigy voltam, volt egy kényszer abortuszom emg egy vetélésem évekig gyűlöltem azokat akik "csak ugy megtehették" hogy vállalnak egy babát.

Most már nem érdekel.. néha nézegetem a pocakos nőket meg a kicsiket, érdekelnek a kisgyerekes cikkek de már nem borulok ki, csak valahogy nagyon távolinak érzem az egészet. Mikor lesz saját... egyáltalán lehet e... nem hagyom hogy felizgasson ez a kérdés. Inkább kevésbé foglalkozok vele. Valamikor.

De örülni még mindig nem tudok, inkább nem érdekel, sőt, kifejezetten fárasztanak a gyerekek. Sőt. Minek ennyi gyereket szülni. Már aki pl 3at is bevállal. -önzésnek tartom.

Túlnépesedésről nem hallottak még,vagy megvonják a vállukat... ez nem rajtunk múlik.

A legrosszabb a belső kényszer. Hogy foglalkozni kell ezzel a témával -mert a természet csak elülteti az igényt az emberben.. - pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha érzelmi alapok nélkül lehetne dönteni egy ilyen fontos kérdésben.

Lehet lepontozni de ezt talán az érti csak meg, aki már sok mindenen túl van, és nemhogy elsőre nem jött neki össze, de elsőre nem tarthatja meg és utána is kilátástalan az egész.

2011. szept. 8. 15:46
 22/31 anonim ***** válasza:
Mi már majdnem egy éve próbálkozunk, sikertelenül. Erre a sógornőm most fekszik be abortuszra a szeretőjétől...hát gondolhatjátok, hogy érzek. Amúgy felhőtlenül én sem tudok örülni ha valaki bejelenti hogy terhes. Persze nem mutatom ki.
2011. szept. 8. 15:50
 23/31 anonim ***** válasza:
Nagyon oszinten mondom, hogy senki babajanak nem tudok orulni. Mostmar odajutottam, hogy remenykedem nem fognak ujabb babat bejelenteni a kornyezetemben, meginkabb a csaladban. Valahogy nem tudom elhinni, vagy jobban mondva aterezni azok onzetlen oromet akik ugyanilyen helyzetben vannak es megis tiszta szivvel orulnek... 3 eve kuzdunk es kezdek belesavanyodni a dolgokba. Sirogorcsok, senki sem erti meg, szegyen, mereg, halatlansag... ez most mind en vagyok. Szeretnek olyan lenni mint a legtobb elottem valaszolo, tudjak orulni, de valahogy nem megy es nem akarom sajat magam becsapni. Ujra kene szulessek ehhez. Legalabb magammal legyek oszinte, ha mar a parom sem ert meg. Valojaban senki sem tud megerteni. Csak a szokasos "NE GORCSOLJ!"-t kapom, amitol mar felfordul a gyomrom es idegrohamot kapok. Nagyon varom mar ennek az egesznek a veget. Felmerult bennem a kerdes, hogy talan egy rossz ember vagyok mert igy erzek? Vagy talan igy buntet Isten a rossz cselekedeteimert es bunos gondolataimert? Ha tenyleg az O kezeben a sorsunk akkor valoszinu, hogy ez a buntetesem, mivel bevallom, nem tiszta a lelkem, karorvendo vagyok es nem tudok orulni mas gyerekeert. Bevallom!
2011. szept. 8. 16:23
 24/31 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó!már válaszoltam ide erre a kérdésre én is ,de ez olyan mindha én írtam volna ,én is elgondolkoztam már ezen hogy lehet így büntet a jó isten ,a sok rossz cselekedetért hogy körülöttem megadja mindenkinek a gyereket csak nekem nem hogy jobban szenvedjek ,de nem akarok tovább szenvedni és imátkozok kérem a bocsánatát..
2011. szept. 8. 17:05
 25/31 anonim ***** válasza:
Kilenc éve vágyunk egy kisbabára. Volt 5 vetélésem, tavaly pedig egy méhen kivüli terhességem. Voltak rossz időszakaim amikor igenis dühös voltam a kismamákra főleg azokra akik fiatalon voltak várandosak (idén töltöttem a 39. évemet). Aztán ez az érzésem egyik napról a másikra elmúlt. Rájöttem, hogy azért mert nekünk nem adatott meg a baba azért nem hibáztathatok másokat. Szerencsére büszkélkedhetek 3 keresztgyerekkel. Próbálom elfogadni a dolgokat úgy ahogy vannak, de a reményt azért még nem adtam fel :)
2011. szept. 8. 18:02
 26/31 anonim ***** válasza:

Már én is írtam ide a 2. oldalon.

Igen, ez nekem is megfordult a fejemben, hogy talán ez egyfajta büntetés, de ekkor eszembe jut, hogy sok nő még nálam is ezerszer rosszabb, gonoszabb és mégis teherbe esnek.

Elvileg én is keresztanya leszek 1-2 hónapon belül, de egyenlőre még nem is láttam a babát...rettegek a találkozástól, gondolom a kezembe is kell fogni.

eddig még a fejem is elfordítottam, ha kisbaba volt a közelemben annyira fájt, most meg testi kontaktusba kell egyel kerülnöm.

Szörnyű érzés!!!

És valóban, ezt senki nem értheti meg csak aki hasonlót átélt.

2011. szept. 8. 19:52
 27/31 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Sokakhoz hasonlóan én sem tudok örülni mások terhességének. Van egy nagylányom az előző kapcsolatomból, de a férjemmel 5 éves házasságunk alatt még nem nem sikerült. Egyszer teherbe estem, de sajnos a 6. héten elvetéltem. Missed ab-bal fejeződött be. Amikor ott ültem a rendelő előtt, hogy megmondják, van-e még esély (két nappal előtte a kicsiknek 10% esélyt adtak), és egymás után jöttek a 16-17 éves nagyhasú terhes kisebbségi lányok, hát bőgtem. Komoly erőfeszítésembe került, hogy ne menjek nekik! Azóta is nehezemre esik a Tescoban a elmenni a babaruhák mellett, vagy terhesekkel beszélni. A legjobb barátnőm terhes, de képtelen vagyok vele azóta találkozni. Nagyon szeretem és örülök, hogy boldog, de egyszerűen csak e-mailben/telefonon tudok vele beszélni, de akkor is a sírás kerülget. Nagyon remélem, hogy ez lassan elmúlik. Amúgy, ahogy közeledik a nap, amikorra a babákat vártuk, egyre nehezebb! :(

Sok sikert mindannyiunknak!

2011. szept. 8. 21:27
 28/31 anonim ***** válasza:
Szerintem én nem repesnék.Holott már van 2 gyerekünk(elsőre jött össze mindkét kicsi),és a 3. baba "gyártásra" augusztusban álltunk rá.A legjobb barátnőmék is most tervezik a kistesót-nekik a 2. gyerkőc lesz-de nagyon aggódom,hogy nekik összejön,nekünk meg nem...nem tudom miért van ez velem,eddig nem görcsöltem rá a dolgokra,és nem tekintettem irigységgel más kismamákra(mondjuk nagyon "jogalapom" sincs 2 tüneményes,egészséges gyerek után).Ám mégis.Talán attól félek,hogy kifutok az időből(38 éves vagyok)?Pedig ha nem lenne több gyerek is örülhetnék,hiszen sokaknak 1 sem jön össze.
2011. szept. 8. 22:52
 29/31 anonim ***** válasza:
utolsó válaszoló,szerintem neked nincs m iért siránkoznod,van már 2 gyereked az hogy te írigy vagy emelett is az már egy kicsit tulzás nem gondolod???ha nekem megadná azt az egyet is felőlem a barátnőmék szülhetnének százat is nem lennék rájuk féltékeny !!!!!! mert csak egy a fontos az én babaám.
2011. szept. 9. 14:36
 30/31 anonim ***** válasza:
11 év sikertelenség alatt (2 méhenkívüli+5 sikertelen lombik)Volt már minden féle érzésem!Harag,gyűlölet,féltékenység,fájdalom,de ez nem a kismamáknak szólt,csak eszembe juttatták a saját nyomoromat!Amúgy 10 éve gyermekfelügyeletet vállalok családoknál,és ott sokszor láttam olyan "anyákat"akik nem érdemelték meg a babát!!!Egyik esetem:6-7 hetesen napokig nálam volt a baba,majd 1-2 napra hazakérték,de megint visszahozták 1 hétre....Hónapokig vigyáztam a csöppségre,ebben a formában,mindent én vettem neki a ruháktól a cumisüvegig a babakocsiig..... Szóval ebben a helyzetben dühös voltam a szülőkre,szerintem joggal!Én csak a terhes pocakos kismamákat kerülöm!A babáknál már nem érzem ezt a rossz érzést!
2011. szept. 9. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!