Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teljes szívvel, őszintém...

Teljes szívvel, őszintém tudtok örülni mások babájának, miközben nektek nem sikerül teherbeesni?

Figyelt kérdés
Őszinte válaszok érdekelnének: mit gondoltok, mit éreztek, amikor megtudjátok, hogy ismerősötöknek sikerült az, amire ti is annyira vágytok?
2011. szept. 8. 14:06
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
2 hónap miatt még tényleg ne aggódj és ne is görcsölj. ha az eslő rögtön összejött akkor nem lehet gond, jön majd a második is.
2011. szept. 8. 14:46
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a missed ab.-om után 3 héttel megszületett az egyik barátnőm kisfia, örültem neki tényleg tiszta szívből, de amíg vártunk rá a folyosón úgy sírtam mint akit vernek. Ő ebből nem látott semmit. Aztán amikor a másik barátnőm is pocis lett annak is örültem, de tiszta szívből irigy is voltam. Az utcán látott terhes nőkre pedig rá sem tudtam nézni. Tudom nem szép dolog, de hónapról, hónapra elkeseredettebb lettem, majd egy évre a vetélésre újból terhes lettem és azóta már 9 hónapos nagyfiú anyukája vagyok. De azokat a rossz érzéseket azóta is szégyellem, mert alapból nem vagyok ilyen irigy, pl.: senkitől nem irigylek anyagi javakat, munkát ilyenek stb.
2011. szept. 8. 14:49
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát becsülöm azokat,akik őszintén tudnak örülni! Pedig én a másik oldalon vagyok, nekünk elsőre összejött. De én tudom,hogy nem tudnék tiszta szívből örülni más babájának. Sajnos ez van! Ahogy én sem várom el,hogy nekem örüljön olyan,akinek nem jön össze. A férjem unokatestvéréknek két éve nem jön össze, és sajnos úgy néz ki,hogy nem is fog. Valamelyik este nálunk volt és még kimenni is szégyelltem az udvarra. Egyszerűen csak nem akartam "bántani" a pocakommal!

Sőt nálunk a sógornőm is úgy van,hogy nem jött össze a baba a férjével, aztán el is váltak. Azóta egyedül van. Gondolhatod mit érzett, amikor kiderült,hogy elsőre terhes lettem. Bár ő annyira nem tudta kezelni (ezért egy kicsit haragudtam),hogy elkezdte azt sugallni,mintha én akartam volna a férjem nem, meg mindenen aggodalmaskodott,hogy majd hogy lesz stb. Tehát elég hülyén jött ki belőle, de valahol meg tudom érteni!

2011. szept. 8. 14:51
 14/31 anonim ***** válasza:
Egy éve amikor elkeztük a baba projektet,azt hittem hogy rögtön besikerül a pici de nem így lett.Viszont körülöttem mindenki terhes lett kapásbol 2 kolléganöm,1 barátnőm és elfogott valami düh hogy nekem mért nem jön össze ,nekik meg elsőre sikerült.dühös voltam amiadt is hogy mások örültek (nek)annak hogy még nekem nem sikerült a baba (,mindenkitöl csak azt hallom hogy és nektek még most se jött össze?) meg adják a jó tanácsot hogy jaj nembaj majd össze jön az,csak az ilyenek a kárörvendők meg persze ők könnyen beszélnek nekik már van gyerekük ...Na mindegy az a lényeg sokan annak örülnek ha neked nem sikerül,és ha netán igen akkor csak ugy tesz mindha örülne..
2011. szept. 8. 14:52
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:52

Érdekes hozzáállás. Nekem sem jön össze már 4 éve,de eszembe nem jut olyan, hogy az ismerőseim azért kérdezik meg, hogy sikerült e már, mert kárörvendeni akarnak. Te nagyon meg vagy keseredve ha az irántad való érdeklődést is támadásnak veszed.

4 éve akarjuk. Nagyon hosszú idő, és sokszor elkap a féltékenység. De nem adom fel (:

2011. szept. 8. 15:09
 16/31 anonim ***** válasza:
mi már majdnem 3 éve várunk rá.az elején nagyon-nagyon rossz volt,amikor hallottam,hogy a környezetemben 4-en is terhesek.Már 2 műtéten túlestem,most jön a 3-ik (nőgyógyászatilag).Amióta megműtöttek,valahogy másképp látom az egészet.Mindenből megpróbálom a legjobbat kihozni.Mármint nem azon rágódni,hogy miért van ez...én ennyi év távlatából is hihetelenül pozitív vagyok :-) És mostmár tudok örülni másokkal..
2011. szept. 8. 15:13
 17/31 anonim ***** válasza:
Nem vagyok elkeseredve,csak tudod amikor elmondod a kolléganöknek hogy ti mire is készültök (baba),és látod rajtuk hogy nem örülnek neki , de te akkor is nagy örömmel mesélsz el minden hónapot hogy hátha most összejött és ök arra se reagálnak semmit,de bezzeg amikor már ők jelentik be hogy babásak nagyörömmel akkor jönnek a jó tanácsokkal meg azzal hogy na még mindig nem jött össze? akkor ezt mire véljem jó indulatnak ?persze vannak öszinte barátaim is és ezért is tartom csak velük a kapcsolatomat :))) erre csak azt akartam érteni hogy ha irántam nem öszinték,akkor én is maradok semleges :)utolsó így már érted?
2011. szept. 8. 15:21
 18/31 anonim ***** válasza:

Én egyáltalán nem bírok örülni.

Mondjuk ha a legjobb barátnőm lenne várandós biztos örülnék, de a féltékenység ott is meglenne.

Családon belül sem bírok kisbabára nézni, megfogni pedig végképp nem.

Ezért sem látogatom sógoromékat, mert ott már a 3. baba született 1 éve, nekem pedig csak sírógörcsöm van, ha ránézek.

Azt is gyűlölöm, mikor sorra szálnak fel mellém a buszra a terhes kismamák, a babakocsisok, vagy a már nagyobbacska gyermekek.

Igazságtalannak tartom, vádolom az életet, hogy nekünk miért nem jön még mikor olyan szeretettel fogadjuk??

Én is tudom, hogy nem szép dolog így gondolkozni, de az érzéseim ellen nem tudok ésszel parancsolni.

2011. szept. 8. 15:27
 19/31 anonim ***** válasza:
Nekem pont akkor volt 1 hónapja köraszülésem amikor unokatesóméknál kiderült baba lesz.Az én babám meghalt túl pici volt.Nagyon kibuktam rajta .NEM ÉRTETTEM NEKIK MIÉRT LEHET?VÉGÜL 10hét külömbség lett kettönk babája között.Hála az égnek elsó hónapba teherbe estem.ő tulhorta én meg 37. hétre megszültem babám.
2011. szept. 8. 15:35
 20/31 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Minden jó ha a vége jó! Rád ez tényleg illik. És gratulálok!
2011. szept. 8. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!