Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teljes szívvel, őszintém...

Teljes szívvel, őszintém tudtok örülni mások babájának, miközben nektek nem sikerül teherbeesni?

Figyelt kérdés
Őszinte válaszok érdekelnének: mit gondoltok, mit éreztek, amikor megtudjátok, hogy ismerősötöknek sikerült az, amire ti is annyira vágytok?
2011. szept. 8. 14:06
1 2 3 4
 1/31 krisztivan ***** válasza:
100%
Nem ,én nem tudtam tényleg örülni nekik.Sajnos túl voltam egy missed ab-on és nekik elsőre sikerült.Persze aztán lelkiismeret furdalásom volt de én is babás lettem és akkor már felhőtlen volt az örömöm feléjük is.Persze ezt a barátaimnak még véletlenül sem mondtam vagy éreztettem volna,hiszen nem tehettek az én dolgomról.
2011. szept. 8. 14:09
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt tudom, hogy milyen érzés elvetélni akkor, amikor a másik babát vár. Szörnyű. Őszintén, tiszta szívből örültem a barátnőm babájának, de be kell vallanom, megkérdeztem párszor magamban, hogy miért pont én veszítettem el a babát.
2011. szept. 8. 14:10
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
én tudok örülni. de meg kell hogy mondjam mikor meghallom hogy valaki terhes az ismeretségi körömben akkor eluralkodik egy kicsit az az érzés hogy mennyire le vagyok maradva, de ettől függetlenül bennem nincs rossz érzés. pl most hétvégén megyek barátnőmhöz neki már két picurja van :) nem vagyok irígy és nem az jár az eszemben hogy nekem még nics. majd ha a sors úgy akarja akkor úgyis lesz.
2011. szept. 8. 14:11
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen őszintén: attól függ, ki az az ismerősöm, szeretem-e, szívemből. Sok függ a babától is, mennyire ejt rabul a személyisége.

Amikor olyan helyzetben voltam mint te, akkor a kismamákat (terhesen) viseltem nehezen. Nem szép dolog, de érzelmek ellen nincs mit tenni. A pici babákat nagyon aranyosnak találtam, a nagyobbacska gyerekek társaságát viszont nem fogadtam jó szívvel.

Amikor először sikerült nekem is, akkor mindent feledtem, bírtam a kismamákat is, és azóta nagyon szépnek látom mindet.

Minden jót kívánok Neked, kívánom, hogy teljesüljön az álmod, és ez így is lesz.

2011. szept. 8. 14:12
 5/31 sumergo ***** válasza:
100%

Kicsit megfordítva közelítem meg a dolgot. Sokáig (7 év) nekünk sem jött össze. Most, hogy végre sikerült, nem várom el senkitől, hogy velem örüljön, pláne akkor nem, ha neki még nincs gyermeke. Az ember nem azért lesz terhes, hogy más örüljön neki. Ha emiatt kicsit gyötör a lelkiismeret, akkor ne aggódj, nem muszáj felhőtlenül boldognak lenni más babája miatt. Aki pedig tisztában van a helyzeteddel, az úgyis megérti, ha mégsem, az az ember nem szeret téged, és nem éri meg a gyötrődés emiatt!

Megmondom őszintén, engem kicsit az is zavar, hogy akiket szinte alig ismerek, napi szinten biztosítanak róla, hogy mennyire örülnek a babánknak. Nem nagyon tudok mit kezdeni az ilyen örülőkkel!

Sok sikert, mielőbbi babát mindenkinek!

31+3 hkm

2011. szept. 8. 14:13
 6/31 anonim ***** válasza:
Fáj ugyan a szívem, de én tényleg őszintén örülök a más boldogságának. Kivéve abban az esetben, ha látom az adott anyáról, h alkalmatlan a gyereknevelésre. A mai napig is közelebb érzem magam a barátnőm gyerekeihez, mint az unokatestvéreméhez, mert a barátnőmnél látszik az ésszerű összeszedettség és szeretet, míg unokatesóméknál csak lettek a gyerekek és az anya pl azzal zsarolja őket, h ha ezt és ezt nem teszed meg, akkor nem szeretlek. Na nekem ilyenkor törik darabokra a szívem és nem örülök, h neki van, nekem nincs.
2011. szept. 8. 14:14
 7/31 anonim ***** válasza:
Falubeli kis tizenévesek, max 20 évesek sorozatban esnek teherbe, amúgy mind tervezett, de akkor is... Se munkahelyük nem volt még, nem házasodtak össze, nincs házuk stb... Elsőre sikerült nekik összehozni a babát... Mi meg már egy ideje próbálkozunk... És azért álltunk késöbb neki a babaprojektnek mert itt volt az esküvő meg a ház tatarozás... Hát irigylem őket és mérgesítő, nagyon mérgesítő!
2011. szept. 8. 14:15
 8/31 anonim ***** válasza:

Az elején igen. Aztán amikor 2! hónap után sem jött össze,akkor már volt bennem rossz érzés.(szóval én türelmetlen voltam) De soha nem adtam neki hangot és persze nem őrlődtem ezen napokat,csak néha elfogott az irigység. Aztán mivel ez a tulajdonság nem jellemző rám és magamtól is "megijedtem",lenyugtattam magam és "megbeszéltem" magammal,hogy nem szabad ilyennek lennem,még így sem,hogy tulajdonképp csak magamban tartottam... Sztem ez használt,hiszek a lelki dolgokban,agyban is meg kell rá érni,a negatív érzések nem segítenek a teherbeesésben.

2 hónap múlva sikerült,rá 9 hónapra ikreim születtek!

Mindenestre nekem tanulság volt az a kis idő is,tudom,hogy sokaknak hónapok,évek telnek el,szerencsére azt nem tudom milyen érzés megélni, de őszintén: Nem hibáztatom őket,ha már "elegük van" abból,hogy csak nekik nem sikerül és az irigység is eluralkodik rajtuk. De még1x csak azt tudom mondani, a negatív érzelmek,rosszindulat nem segítenek!

Ikres

2011. szept. 8. 14:17
 9/31 A kérdező kommentje:
Nekük már van egy csodálatos kislányunk, aki abban a pillanatban összejött, hogy eldöntöttük, hogy jöhetne. Most szeretnénk neki kistesót, 2 hónapja nem védekezünk, de nem görcsöltünk még rá a dologra, rábízzuk, hogy akar-e jönni. De több barátnőm is van, akiknek régóta nem sikerül, és inkább amiatt aggódom, hogy mennyire lesz bennük rossz érzés, ha nekünk előbb összejön a baba.
2011. szept. 8. 14:37
 10/31 anonim ***** válasza:
Hát én úgy tettem,mintha nagyon örülnék más babájának,de negyed annyira nem örültem,mint ahogyan azt mutattam..!ÉS akkor jött a késdöfés a Tesóm terhes lett!Örültem neki nagyon,de féltékeny is voltam kicsit ...de azóta megszületett az Én csodálatos keresztfiam,aki mindenért kárpótol és mikor vele vagyok,akkor elfelejtek minden meddőséget,minden kínt amit az elmúlt 2 évben átéltem!
2011. szept. 8. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!