Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért gondolja úgy, hogy még...

Miért gondolja úgy, hogy még mindig nincs itt az ideje? :O

Figyelt kérdés

Barátnőm 27 éves és úgy néz ki hogy terhes. Nagyon be van tőle parázva, mert új kocsit akar venni, egyetemre jelentkezett, elkezdett tanítani. Kétségbe van esve, hogy mi van ha terhes, olyankor hogyan kell abortuszra elmenni. Mondtam neki, hogy 27 éves egészséges, stabil anyagi körülmények között lévő nőnek (mint ő) elég nehéz elmagyarázni a dokinak, hogy miért is nem kell a baba.

Én is terhes vagyok, de sosem fordult meg a fejemben, hogy elvetessem a babám, pedig jóval fiatalabb vagyok.

Miért nem látja be, hogy 27 évesen ha elveteti elég nagy kárt tehet magában? Nincs még bébije.

Köszi a válaszokat!

2011. szept. 6. 07:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok! Gratulálok!!! Ebben az esetben is természetes, hogy nem tudod megérteni, választ keresel. Ha annyira jóban vagytok, akkor esetleg nem láthatta rajtad, hogy nehéz? (rosszullétek és egyéb változások) Ettől nem rezelhetett be?
2011. szept. 6. 08:15
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát elrettentő példának tartom magam, mert minden rossz megtalált a terhesség elején. Hányás, szédelgés, kórház. De nem hinném, hogy ettől menne el a kedve...legalábbis remélem, hogy nem játszottam benne szerepet :)

2011. szept. 6. 08:17
 13/16 anonim ***** válasza:

Az én "barátnőm" épp az ellenkezőjét próbálta elérni: hogy ne tartsam meg a kislányomat, mert most pont nem jók a feltételek hozzá.

Én persze egy pillanatig sem gondolkodtam a dolgon én akartam Alízt az első pillanattól kezdve. :)

Még akkor is ezt szajkózta, mikor már 4 hónapos terhes voltam, azt mondta, hülye vagyok, meg fogom bánni.

Ma én vagyok a világ legboldogabb anyukája, ő pedig elveszített egy barátnőt...azóta sem kerestem fel ugyanis. Ő próbálkozott, de ezek után nem volt kedvem tartani vele a kapcsolatot.

27 éves voltam, és igen, pont taníthattam volna én is! :) De mennyire hitelesebb leszek majd, hogy van saját gyerekem... teljesen más így a világ, másképp látom a gyerekeket. Most már tudom, hogy az az idegen gyerek valaki másnak a világot, a mindent, a legnagyobb kincset jelenti, akiért kész lenne meghalni is. Már másképp állok minden gyerekhez.

Szerintem ez egy kezdeti pánik, és meg fogja gondolni magát, persze csak akkor, ha harmonikus párkapcsolatban van, ahol a partnere is fel van készülve a családalapításra.

Bízom benne, hogy egy értelmiséginek, egy pedagógusnak nem lesz szeretethiányos gyermeke...

Az lenne a legjobb, ha ilyenkor csak meghallgatnád őt, de a döntést megpróbálnád rábízni... hagyd, hogy beszélje ki magát, foglalja össze a félelmeit, és meglátod, végül ő hoz majd remélhetőleg jó döntést.

Egy gyermek születése mindent megváltoztat, semmi sem lesz a régi, ettől szoktak anyukák-apukák eleinte bepánikolni, de hamar rájönnek, hogy autó, munka, pénz együtt véve sem ér fel a kisbaba egyetlen mosolyához...

2011. szept. 6. 08:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Kedves előző!azt,hogy egy gyermek mindennél többet ér,tudod Te,tudom én(a2 .babánkat várjuk),és tudjuk még nagyon-nagyon sokan.de sajnos bizony vannak emberek,akiknek sokkal fontosabb a pénz,az egzisztencia,és ez nem változik meg a gyerek születésével se...nem egy ilyet ismerek,és bizony sokuk értelmiségi.ilyenkor a gyerek felnő,de korántsem olyan szeretetteljes környezetben,amire szüksége volna.egy rokonom is ilyen,30 múlt idén,2 diplomája van,rengeteget keres,de ha a gyerek szóba kerül,csak hüledezik,hogy Ő bizny még nem áll készen rá,nem adná fel a kényelmét.nos,szerintem jobban is teszi,ha nem szül......Őt ismerve,nem változna meg avéleménye akkor sem nagyon,ha megszületne a gyereke,simán el tudom képzelni róla,hogy puffogna,amiért valamiről le kell mondania a gyerek miatt.van olyan ismerősöm is,aki biztos egzisztenciával rendelkezik,szült egy gyereket,akinek mindent megadtak-csak épp nem szerették.ez a kamasz fiú most egy csomó lelki problémával küszködik,nincsenek barátai,a mai napigcsak elnyekkenti magát megkapja a több százezres vátékokat,ruhákat-bármit-csak épp tojnak rá,mi bántja ,vagy milyen gondjai vannak.szerinted boldog??vajon valóban ennyit számít a pénz??vagy hogy értelmiségi szülők gyereke??vagy kiegyensúlyozottabb,boldogabb lesz az a gyerek,akit tényleg akarnak,és mondjuk nem videójátékkal játszik,hanem a szülei kijárnak vele a játszótérre,vagy épp leülnek társasjátékozni-együtt....
2011. szept. 6. 14:09
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Teljes mértékben egyet értek veled, és nem úgy értettem, hogy egy értelmiségi több vagy jobb lenne, csupán arra gondoltam, hogy egy pedagógus tanul pszichológiát, gyermeklélektant, fejlődéslélektant, vagyis sokkal inkább beleláthat egy gyermek szükségleteibe, lelkébe, mint egy olyan anyuka, akinek nem szakterülete maga a gyermek. Magamból kiindulva azt gondolom, hogy pedagógus az lesz, aki eleve szereti a gyerekeket. Ezt a pályát eleve nem lehet a pénzért csinálni, ez hivatás.

Erre írtam, hogy bízom abban, hogy nem lesz szeretethiányos pont egy pedagógus gyereke, mert az "ultragáz" lenne...

2011. szept. 6. 14:33
 16/16 anonim ***** válasza:
kedves utsó.utolsó előtti vagyok.az,hogy ultragáz,még elég enyhe kifejezés arra,amiről beszéltünk.eszembe jutott egy általános iskolás napközis tanárnénim-még a nevére is emlékszem-Edit néni,akit már 6-7 évesen is utáltunk,mert sokszor húzta a fülünket,meg vonalzóval csapkodta a kezünket.pedig amikor még még én voltam iskolás,tiszteltük a tanárokat,nem dumáltunk vissza,és még ciki volt 1-est kapni.ebből gondolhatod,hogy nem most volt:)nos,ha jól emlékszem,neki sem volt gyereke.........
2011. szept. 7. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!