Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ilyen könnyen jöhet a petefész...

Ilyen könnyen jöhet a petefészek ciszta?

Figyelt kérdés

Kétségbe vagyok esve...

Sokat stresszelek(!), de soha nem volt ilyen jellegű "megbetegedésem"... viszont egyik petefészkemben ma 4,5 ill. 3,5 cm-es cisztákat találtak.

Hormonális rendszerem felborult?

Babát tervez(t)ünk!

Félek!

2009. ápr. 20. 19:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem fogamzásgátló abbahagyása után borult fel kicsit a ciklusom, pedig csak 6 hónapig szedtem. Nagyon lerövidültek a ciklusaim, a doki uh-n meg nem repedt tüszőt látott márc. 5-én (akkor már 20 napra jött meg). Ezután ápr. 15-én voltam dokinál, addigra meg kimaradt egy mensim. Megint uh, a múltkori meg nem repedt tüszőből 2 ciszta lett (bal petefészkemben), 24 és 26 mm-esek. Én Provera nevű progeszteron-tartalmú gyógyszert kaptam, ezt 7 napig kell szednem, megrepeszti a cisztát, utána megjön, ezután kell mennem uh-kontrollra.

Ne ijedj meg, az én esetem is azt példázza, hogy ez elég gyakori, a dokim nem riogatott semmi súlyos dologgal, ettől még nyugodtan lehet babátok, csak be kell hogy szépen álljon a gyógyszeres kezelés után a ciklusod, legyen peteérésed.

Remélem, megnyugodtál! :-)

Üdv.

2009. ápr. 20. 19:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hátha ez megnyugtat:

Nekem is volt petefészek cisztám, semmilyen gondot nem okozott, nem is tudtam róla, akkor derült ki, amikor várandós lettem, és elmentem az első ultrahangra.

Kb. a 12hétre felszívódott.

Simán teherbe esten mellette, semmi gond nem volt.

Nem olyan ritka dolog ez.

2009. ápr. 20. 19:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az előzőhöz annyit, hogy az enyém 6 cm.-es volt.
2009. ápr. 20. 19:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A terhességi ciszta más téma, kedves előző válaszoló, amikor a tüszőből kiszabadul a pete, az akkor keletkezik. Azért tudom, mert amikor terhes lettem, a 6. héten nekem is nagyobb volt a ciszta, mint a babóca, de nekem is felszívódott szerencsére.

Első voltam.

2009. ápr. 20. 19:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosom mondta, hogy az én cisztámat egy hormontartalmú gyógyszer okozta, amit azelőtt kellett szednem, mielőtt várandós lettem. Tehát ez így ebben a formában az én esetemben nem igaz kedves előző válaszoló.

De örülök, hogy Neked sem okozott semmilyen problémát, és felszívódott.

2009. ápr. 20. 20:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Értem. Hát nem nyugodtam meg sajnos :-(, mert ugye ha nem vészes nagyok (mihez képest) a kettő együtt már 8 cm. :'-(
2009. ápr. 20. 20:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia!Próbálj megnyugodni mert az idegesség nagyon befolyásolja a cisztát nekem folyamatosan mingid van mert sokat idegeskedem de megtanultam ha nem stresszelek akkor nem fog kijönni megint.Nekem volt már 3 is a jobb petefészkemben és kikellett műteni.Nagyon rossz volt.Most pedig inszemre készülünk és muszáj megnyugodnom ha babát akarok mert addig nem csinálják a stimut még elnem tünik!Tehát no stresz!!!!!
2009. ápr. 21. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!