Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ne haragudjatok, ha butaságot...

Ne haragudjatok, ha butaságot kérdezek, de már annyiszor segítettetek, ezért is merem feltenni a kérdést. A méhszájat, annak állapotát, hogyan kell "megnézni"?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 20. 17:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt csak a doki tudja megnézni, te magadnak nem.
2009. ápr. 20. 17:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A doki tudja megnézni. Látszik valamennyire az ultrahangon is, de a biztos diagnózishoz kézi vizsgálat szükséges.
2009. ápr. 20. 17:13
 3/7 A kérdező kommentje:
köszike! Én is így gondoltam, csak már több helyen olvastam, hogy ennek-annak ilyen volt mensi előtt, mensi után, és kicsit belezavarodtam, hogy ezt honnan is tudják.
2009. ápr. 20. 17:14
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

szia!

Senkit se szeretnék megbántani , de ez a "megnéztem" a méhszájamat - több helyen olvastam- egy kicsit furi dolog. 1. egy nő kíváncsi lehet a saját testére, de még óvatosságból se kezdeném el tapogatni a méhszájamat belülről , még gumikesztyűvel se , pláne anélkül , hogy megnézzem: nyitott-e vagy zárt? És ha véletlenül nagyobbat nyomok, vagy megnyomom? 2. A nőgyógyász ezért járt orvosi egyetemre;, belső , genitális anatómiát is tanult , nem úgy mint én. Ha valakinek meg kell nézni , legyen inkább ő. 3. Terhesség alatt meg pláne nem kezdeném el tapogatni , felesleges bajt okozva ezzel esetleg.Ráadásul 2 méhszáj van , egy külső meg egy belső...

35 hetes kismama

2009. ápr. 20. 17:19
 5/7 anonim ***** válasza:
74%
Szia!A méhszájat nem kell nézegetni.Azt majd az orvos megnézi,mikor aktuális!Boldog babavárást!
2009. ápr. 20. 17:47
 6/7 anonim ***** válasza:
81%

Hogy valaki a kérdésedre is válaszoljon ;-)

Ha a peteérésnél vagy kíváncsi a méhszáj állapotára /ált ekkor szokták vizsgálni maguknak egyesek/:

A peteérés közeledte megfigyelhető közvetlenül a méhnyak állapotváltozásaiból is. Közvetlenül a menstruáció után a méhnyak könnyen elérhető, tömött tapintású és majdnem száraz. Amikor a korai preovulációs nyalka képződik, a méhnyak még mindig könnyen elérhető a hüvelyben, és még mindig tömött. Amikor a vizes, termékeny szakaszra jellemező nyalka kezd termelődni, akkor a méhnyak csúszós, puhább tapintású kezd lenni és nehezebben érhető el. A méhszáj megnagyobbodik és elkezd kinyúlni. A nyalkaképződés csúcsnapján, amikor legnagyobb a nyalka nyúlóképesége, a méhnyakat ujjal gya-korlatilag nem lehet elérni, és a méhszáj határozottan nyitva van. A száraz posztovulációs na-pokban a méhnyak ismét leszáll, könnyen elérhető és a méhszáj zárva van.

Amikor a méhszáj zárt és meg van keményedve egy pici kemény gombostűfej szerű dolog érzhető.

HA megnézed, pé környékén, semmi bajod nem lesz, ha terhes vagy, akkor inkább ne nézegesd.

Remélem segítettem!

2009. ápr. 20. 18:06
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Leginkább az utolsó Kedves Kommentálónak, és a 35 hetes Kismaminak köszönöm a hosszú okfejtést. Lehet itt néha érdekes dolgokat olvasgatni, amivel rendesen összezavarják az embert, viszont iszonyúan hasznos is, hisz sokan vagytok, akik tapasztaltabbak, okosabbak az ilyen kérdésekben.
2009. ápr. 20. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!