Miért ilyen hosszú a luteáris szakaszom?
Ált.28 naposak a ciklusaim, és az utolsó két ciklusban a luteáris szakaszom 19 nap volt.
Azt olvastam,hogy 16 napnál magasabb nem igen szokott lenni.
Akkor nekem miért?
Már egy éve próbálkozunk a babával. Lehet,hogy megtermékenyültem, csak nem sikerült normálisan megtapadnia?
Általában 12-16 nap közé esik, de nekem is volt időszak, amikor eltért ettől.
Az, hogy nem sikerült megtapadni, előfordulhat, ilyenkor érdemes tesztet csinálni, még akár most is (most jött meg?), mert a HCG akkor ott van...
A peteérésemet ovulációs teszt segítségével állapítottam meg, meg a nyákom is tojásfehérjés volt ekkor.
Terhességi tesztet is csináltam nemvárt napján is, de negatív lett. Rá 1 napra megjött.
Most 9.-re nem várom.
Ebben a ciklusban 21.-én volt az ovum a ciklus 9.napján. Ezen én is csodálkoztam.
Azért azok a tesztek nem biztos hogy olyan hatékonyak.
A tojásfehérjés nyák megjelenése a termékeny időszak kezdetét jelenti, lehet hogy napokkal később volt az ovud, mint gondoltad. (Ezért is nem jött össze a baba)
Bár tudom, sokat az ovutezstre esküsznek, szerintem a hőmérőzés+nyákmegfigyelés pontosabb.
Hőmérőzni a következő ciklustól szeretnék elkezdeni. Hétközben minden reggel 6-kor kelek, a hétvégén nem szeretnék akkor, de ált. 7 körül már fenn vagyok. Remélem,hogy ez nem lesz így gond.
Azt nem is tudtam,h a tojcsis nyák csak a termékeny napok elejét jelzi. Akkor nem aznap vagyok a legtermékenyebb??
Hanem utána 2-3 nappal? Vagy akkor ez most hogy van?
Nem voltam érthető teljesen...
A "tojcsis nyák" megjelenése természetesen a termékenységre utal, de eltarthat akár 4-5 napon át, és maga az ovuláció nagyjából az utolsó ilyen nap környékén van. Azért nevezhető termékeny időszaknak, mert a hímivarsejtek átlag 3, de max. 5 napig eléldegélnek, és a nyákos környezetben jól eléldegélnek. Tehát ha ilyenkor van együttlét akkor esély van a babára. Olyan pároknál, ahol mondjuk a hímivarsejt "minősége" nem annyira jó, vagy a petesejt élettartama is rövidebb a szokásos 12-14 óránál, ott nehezebb ugye "összehozni" őket, szűkül a termékeny sáv ilyen-olyan okból.
Ja, és ami "nem annyira poénos" ebben, hogy nem tudhatod, melyik lesz az utolsó nap, az már csak visszanézve látszik. Ha már sok ciklusodat megfigyelted, akkor persze lehet tudni, kb. hány ilyen napra lehet számítani (nálam pl. mostanában a csúcs csak egy napig tart), de ez is eltérhet.
Ezért jó a nyákmegfigyelést a hőmérőzéssel párosítani, mert úgy többet lehet megtudni.
Legjobb persze, ha "szabad szerelemmel" összejön a baba, tehát amikor kedvetek van, akkor csináljátok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!