A lutális szakasznál mi a minimum hosszúság? 27-28-29 naposak a ciklusaim, ma 15. napon vagyok és 22 mm-es petesejtem van. Lehet, h csak 10-12 napos a lut. Szakaszom? Ez normális?
Kedves utolsó! A 9 napos az nem jó, hanem valami bajra utal.
"A luteális szakasz hossza nem változik jelentösen ugyanannál a személynél. Normális esetben 12-16 napos. Ezzel ellentétben a ciklus elsö fele (follikuláris szakasz) nagy változásokat mutathat.
Következö okai lehetnek annak, ha a luteális fázis 10 napnál rövidebb:
Ez utalhat sárgatest elégtelenségre, amely a teherbeesést jelentösen megnehezíti vagy meg is akadályozza.
Az is lehetséges, hogy a szervezet pár nappal többet igényel, amíg a progeszteronszint emelkedésére hömérsékletemelkedéssel válaszol.Ebben az esetben nem áll fenn sárgatest elégtelenség.
Annak eldöntésére, hogy melyik változat áll fenn, pontosan meg kell állapítani a tüszörepedés idöpontját. Ez azon a napon történik, amelyiken a legjobb minöségü hüvelyi nyálka érzékelhetö, vagy a pedig a rá következö napon. A hömérsékletnek 5 nappal a tüszörepedés után emelkednie kell. Ebben az esetben azok a napok is a luteális szakaszhoz tartoznak, amelyek a késöi emelkedés miatt még a cover line alatt vannak.
Első és harmadik vagyok:-)
Utolsó ciklusodban mennyi volt a luteálisod? Mióta tervezitek a babát?
Ez a harmadik hónapunk.
Előző két ciklusom:
www.ciklus.hu/images/diagramok/a5846e99a01a002012654a0f5ecc1372_100128_100222_1268092800_.png
www.ciklus.hu/images/diagramok/a5846e99a01a002012654a0f5ecc1372_090101_100127_1268092800_.png
Ebben a ciklusban nem hőmérőzök, mert teljesen rástresszeltem magam. :(
Ha volt pozi ovu teszt és ma 15. napon vagy 22 mm petesejttel, akkor lehet, hogy nem volt még tüszőrepedés.
UH-n nézték meg?
A január 1-27 ciklusnál valóban rövid a luteálisod. A másiknál meg szerintem normális. A hőd is rendben alakul, szóval nem ugra-bugrál, hanem szépen ível felfelé. Van péd, de mint most is későn, vagy nincs tüszőrepedés. És az egyik görbinél láttam, hogy pé napján akcióztatok. Ezt időzítsd egy -két nappal pé előttre (a kétnaponta szex az ideális pé környékén) hogy legyen idejük a katonáknak a célhoz érni és ott várni már mire peteérés van. És tüszőrepi-ig akciózzatok.
Én helyetted vezetném még egy-két hónapig, és ha több ilyen rövid luteálisom lenne, kinyomtatnám a görbéket és úgy mennék el dokihoz. (Én legalábbis ezt tettem mert nem volt pém minden hóban, és a doki egyenként megnézte az elmúlt egy év görbéimet egyenként)
Egyébként meg nekem sose volt ilyen szép magas hőm!:-)
A dokid nem adott tüszőrepesztőt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!