Létezhet e olyan hogy valaki rendesen és méhen kívül is
terhes lehet egyszerre?
Figyelt kérdés
8 hetes terhes vagyok (méhen belüli)a terhességem eleje óta barnázok kaptam duphastont de nem használt mert 6 hetesen bevéreztem 1hetet kórházba voltam 2X csináltak benn hasi ultrahangot de vérömlenyt nem találtak a véreredményem is rendben volt azután hazaengedtem miután a vérzés elmúlt de a barnázás ugyanúgy megmaradt de a hasam fáj de nem a baba felől hanem a másik oldalon lehet hogy méhen kívül is van baba csak nem veték észre létezik ilyen vagy mitől lehet ez?
Azt kizárt dolognak tartom, hogy kétszeresen is ugyanabban az időpontban ess teherbe, és az egyik méhen kívül legyen. Ehhez minimum az kell, hogy egy időpontban kétszer legyen peteérésed.
Ne aggódj a barnázás miatt, sokaknál előfordul koraterhességben, sőt a terhességi későbbi harmadaiban sem ritka sajnos.
Szedj magnéziumot, vagy ha kapsz még gyógyszert, akkor azt. Az nem baj, ha a másik oldalon érzed a szurkálást vagy szúró-nyomó érzést, növekszik a méhed, tágulnak a szalagok, tehát a fájást közvetlenül nem a baba bentléte okozza.
2011. aug. 16. 12:33
2/13 anonim válasza:
Épp tegnap láttam a tévében egy ilyen műsort. Anyuka terhes lett, pár hét mulva kiderült ikrek. Aztán jött a meglepi, nagyon lent méhen kívül is volt egy baba. 28 hetesen születtek meg az ikrek. 2 lány, 1 fiú.
Szerintem nálad nem ez van. Ha aggódsz, vizsgáltasd meg magad más korházban is. lehet h ciszta, lehet h a terhesség egy rossz velejárója.
(Egyébként az animal planeten volt tegnap este.)
2011. aug. 16. 14:22
3/13 anonim válasza:
Persze, hogy létezik ilyen. Nagynéném is így járt. Egy gyerek a méhben egy pedig a petevezetőben, de mivel a méhben volt egy embrió hiába panaszkodott, hogy fáj neki mindene, nem foglalkoztak vele. Azt mondták ezzel jár a terhesség. A 12 héten vette észre egy másik orvos. Szerencséjére pont akkor lett rosszul így késlekedés nélkül azonnal műtét, egy petevezeték oda a méhben lévő baba megmaradt de halláskárosult lett.
2011. aug. 16. 15:32
4/13 sumergo válasza:
Létezik ilyen, bár ritkán, de a méhenkívülimnél nekem is azt hitték van egy méhen belül is, mert volt ott valami petezsák-féle. Az sajna felszívódott, de a méhenkívülimet műteni kellett. A mostani terhességem elején nekem is sokat fájt az egyik petefészkem, és az orvos látta is benne a cisztát, de azt mondta nem kell foglalkozni vele, majd elmúlik, úgy is lett.
28+1 hkm
2011. aug. 16. 19:18
5/13 anonim válasza:
a méhen kivüli hogy maradhatna meg?a petvezető szétrobbanna....vagy hogy gondolta az egik válaszoló?ezért fontos h időőben észrevegyé,mert akor is nag baj mikor pár mm a magzat!
2011. aug. 18. 12:45
6/13 anonim válasza:
ismerősömnek 5hetesen szakították meg a méhenkívüli terhességét, majd 3hét múlva 8hetes terhességet állapítottak meg méhen belül.szóval megeshet.
2011. aug. 18. 13:16
7/13 anonim válasza:
én is láttam azt a műsort amit a 2. válaszoló írt, de ez az eset egy orvosi csoda volt ! már rég láttam, de ha jól emlékszem a kisfiú, aki méhen kívül volt, ő a hasüregben volt, (nem a petevezetékben) és nem tudták anélkül kivenni, hogy a többi babát + mamát nem érje baj
2011. aug. 18. 13:33
8/13 anonim válasza:
én nem értek vmit
megállapították, hogy méhen kívüli terhes vagy? akkor miért nem szakították meg a terhességet? hogy hogy hazaengedtek?
2011. aug. 18. 13:35
9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat! Nem méhen kívül hanem méhen belüli terhességem van!Csak aggódtam mert már hallottam ilyet és hát nem szeretném ha valami ilyen problémám volna és nem vennék észre vagy ilyesmi de próbálok pozitívan gondolkodni hogy ez ha van is ilyen nagyon ritka és mért pont velem történne meg :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!