Ha a ciklus.hu oldalán ki van számitva a termékenységi napom és ott a fiú/lány címke alapján mindig a fiú alatt van a termékenységi napom akkkor az azt jelenti hogy nekem csak fiam lehet lányom nem?
Szia!
Aki tanult biológiát az tudja, hogy alapvetően a férfi spermáján múlik, hogy fiú vagy lány lesz a baba.
Az ilyen megállapítások, hogy X. napon valószínű, hogy fiad lesz, max. statisztikán alapulhat. De azt kevéssé tudom elhinni, hogy vannak rajtad kívül még többszázan, akik ugyanúgy menstruálnak, ugyanolyan hőmérsékletet mérnek napról-napra stb. ahhoz, hogy ebből statisztikai valószínűséget lehessen megállapítani.
A tudományos alapja ennek kb. annyi, mint hogy ha csúcsos a hasad fiad lesz, ha ég a gyomrod, hajas lesz a babád. 50% az esélye, hogy igen, szóval vagy bejön vagy nem.
Az ilyenekből ne vonj le messzemenő következtetést és legfőképp ne ijesszen meg.
lehet nagyobb az eselyed arra hogy fiad legyen..
de ha lanyt akarsz van neten hogy milyen pozokba es hogy kell cisnaljatok hogy lanyotok/fiatok legyen!!
sok sierkt:)
Ez egyrészt statisztika, másrészt gyakorlati megfigyelés.
Abból indulnak ki, hogy mivel az Y kromoszómát hordozó(fiú) spermiumok gyorsabbak, mozgékonyabbak,mint az X kromoszómát(lány) hordozók, ezért ha a petesejt már kilökődött, és akkor érnek oda a spermiumok, nagyobb a valószínűség a fiúra, ellenben a lány kromoszómások tovább élnek, ezért ha a spermiumok vannak ott előbb, és azután lökődik ki a petesejt, akkor nagyobb az esély a lányra:)
Remélem elég érthetően fogalmaztam, bocs, ha esetleg nem:)
Kellemes próbálkozást kívánok:)
nekem minden naptár, minden jóslás azt mondta, hogy lány lesz, de tutira. mindenki azt mondta, hogy csak lányom lehet.
hát kisfiú lesz :D
boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!