Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ilyen feltételekkel vállalnáto...

Ilyen feltételekkel vállalnátok babát?

Figyelt kérdés

Nő 21, egyetemista,még a fele(min 2 év) hátra van, férfi 22,dolgozik jól keres, 160 000 nettó kb + juttatások,szülők segítenek.

Van saját lakás,két szobás,nappali,háló, 54 négyzetméter kb,panel.

Csak elvi síkon kérdezem,ti hasonló helyzetben vállalnátok-e egy gyereket?

2009. ápr. 9. 14:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%
Én azon az elven vagyok,hogy ha jönni akar akkor jönni fog. :) Szerintem próbálkozzatok és ki tuja lehet hogy csak évek múlva sikerülne...soha nem lehet tudni.Az is lehet hogy elsőre összejön :)
2009. ápr. 9. 14:32
 12/15 A kérdező kommentje:

Drukkolok,hogy sikerüljön jól beosztani az időt!Sok sikert a tanuláshoz meg a kistesóhoz!:)

Azt is megértem,aki azt írta, hogy örül,hogy várt eddig és most vágnak bele nagy lelkesedéssel.Viszont én nagyon úgy érzem kéne egy kis szünet.Úgy érzem lenne bennem is annyi erő,hogy befejezzem utána a sulit,és valljuk be sok előnye van a fiatalon szülésnek.40 évesen már 20 éves lenne a gyerekem és újra kezdhetnék élni,utazgatni stb,amiket említettél:)Tehát nem örökre mondanék le ezekről.

2009. ápr. 9. 14:33
 13/15 anonim ***** válasza:
48%
Szia! Én 21 vagyok, a párom 23. Mi most indítottuk be a babaprojectet. Igaz, főiskolára járok, de ha összejönne, akkor halasztok 1 évet és utána levelezőn folytatnám (még van 2 évem, úgy mint neked). 4 hónapja költöztünk össze és jövőre lesz az esküvő. Az anyagi helyzetünk elfogadható, a párom külföldön dolgozik. Csak a probléma azzal van, hogy hétvégente van itthon, így nehezebb teherbeesnem. Ha úgy érzed, ugorjatok bele. Mi ezt tesszük! :)
2009. ápr. 9. 14:58
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én előbb tanulnék utána a baba, mert ugye nem mindegy, hogy majd te is mennyit kapsz gyed alatt, pláne ha még nem is dogoztál. Be kell kalkulálni, hogy egy gyerek min 20 000 ft havonta, de akkor még csak pelust és a legszügségesebb dolgokat vetted meg. De ezt ugyis ti döntitek el.

Én levelezöre járok, de nem birok tanulni a gyerek mellet, mert megáldott az ég egy nem minta gyerekkel és reggeltől estig vele foglalkozom, mikor alszik rám marada házimunka, igy ha a egy nap 48 órából állna az sem lenne elég. Szóval én azon a véleményen vagyok, hogy előbb a tanulás utána a babázás. Még nagyon fiatal vagy, nem késtél le semmiről.

2009. ápr. 9. 15:32
 15/15 anonim ***** válasza:
46%

én belevágnék mindenképpen, de csak akkor, ha megbizonyosodtam róla, hogy a párod ennyi idősen szellemileg is érett egy gyermekre. 22 éves volt a férjem, mikor megismerkedtünk, 23, mikor elvett feleségül, az életemet merném bízni rá, annyira felelősségteljes és megfontolt, de a gyermekvállaláshoz neki is el kellett teljen egy pár év, mire érettnek érezte magát rá. Pedig ismétlem: 10-15 évvel megelőzi korabeli társait elszántság, küzdeniakarás, komolyság szempontjából.

Másrészt én is most járok egyetemre, és dolgozom mellette, és most kezdünk babaprojektbe. Romániában lakunk és tanulok, nem tudom, nálatok mennyire veszik komolyan az egyetemi órákra való járást, nekem eddig egyetlen tantárggyal gyűlt meg a bajom, pedig félévente 1-2-3 alkalommal látnak a tanárok. Az a szerencsém, hogy ugyanazt tanulom, amit már 4 éve dolgozok, és egy-egy vizsgára két napot szoktam tanulni .

2009. ápr. 10. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!