Normális, hogy menses utáni 10. napon az ovuteszt negatív?
Tegnap használtam először, de mindjárt rám hozta a frászt, negatív lett, vagyis mintha egy kis szellemcsíkot láttam volna, de lehet hogy beképzeltem.
Normális, hogy elvileg 4 nap múlva peteérésemnek kellene lennie és még negatív? Mikortól lesz pozitív?
Amúgy ez az első próbálkozási hónapunk, 6 évig szedtem fog.gátlót, nagyon örülnénk ha már első hónapban összejönne.
Az ovutesztet csak azért vettem, hogy lássam, hogy van-e egyáltalán peteérésem.
Igen, normális.
Az ovuteszt igen rövid ideig pozitív csak, mivel a hormon amire reagál rövid ideig magas. 24-36 órával a tüszőrepedés előtt jelez, és 1 max. 2 napig lesz pozitív.
Itt le van írva minden, amit tudni kell róla.
Ha év gyógyszerszedés után honnan tudod napra pontosan, hogy mikor kéne tüszőrepedésnek lenni? Honnan tudod, hogy hány napos lesz a SAJÁT ciklusod? Ha év szedés után nagyon vékony lehet a méhnyálkahártyád, több hónap kéne, hogy megvastagodjon újra annyira, hogy biztonsággal be tudjon ágyazódni a zigóta. Meg persze lehet, hogy a peteérésnek is kell néhány hónap, míg egyáltalán lesz.
Szerintem egyelőre ne pazarold a ovutesztet, mérj ébredési hőt, abból látszik, hogy van-e peteérés, tüszőrepedés. Ha eltelt néhány hónap és beáll egy ciklus, akkor fogod tudni csak kiszámolni, hogy mikor VÁRHATÓ tüszőrepedés, a ciklus hányadik napján. És persze a ciklus első napja mindig a vérzés első napja, teljesen mindegy, hogy mikor múlik el a vérzés, a vérzés vége az nem alapja semmiféle számításnak. Ennek az az oka, a peteérést a menstruáció indítja el, az mindegy, hogy maga a vérzés meddig tart.
Az ovutesztet meg még fölöslegesen pazarlod, mivel egy-két napig pozitív csak, neked meg most még fogalmad sem lehet arról, hogy melyik lesz ez az egy-két nap. Az ovuteszt egyébként akkor pozitív, ha a teszt erősebb, mint a kontroll. (Ellentétben a terhességi teszttel, ami bármilyen erősségű tesztoldal esetén pozitív.)
Szerintem egyelőre hőmérőzz.
Köszönöm a válaszokat.
Tudom, hogy a menses első napjától nézzük.
Tisztában vagyok vele, hogy nem tudhatom a ciklusom hosszát, pont ezért nézegetem az ovu tesztet és reménykedtem, hogy bejön az ami átlagba, 28napos ciklusnál 12-16.nap lesz peteérésem. Csak azt nem tudtam, hogy az ovu teszt közvetlenül peteérés elött mutat teljesen pozitívat.
A nőgyógyász szerint a fog.gátló abbahagyása után rögtön nekiállhatunk a babának, bár ő is mondta, hogy nem biztos hogy hamar összejön.
Nembaj, azért próbálkozni szabad!
Persze, hogy szabad próbálkozni, sőt! ;)
Csak azért írtam, amit írtam, hogy ne legyenek túlzott elvárásaid a testeddel szemben, idő kell neki, míg "észhez tér" hat év kényszerpihenő után.
Azért javasolom neked hőmérőzést, mert ugyan olyan jó, mint a teszt, csak nem kerül pénzbe. Plusz rendkívül hasznos a nőgyógyásznak is, ha ha tudsz vinni ciklusgörbét akkor is ha jön a baba és akkor is, ha várat magára. Tképpen látszik belőle, hogy mi történik, vagy mi nem történik a ciklus alatt.
Sok sikert és mielőbbi babásodást kívánok! :)
(Második válaszoló voltam)
Pont ezt olvastam, mielött írtad.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!