Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Normális, hogy menses utáni...

Normális, hogy menses utáni 10. napon az ovuteszt negatív?

Figyelt kérdés

Tegnap használtam először, de mindjárt rám hozta a frászt, negatív lett, vagyis mintha egy kis szellemcsíkot láttam volna, de lehet hogy beképzeltem.

Normális, hogy elvileg 4 nap múlva peteérésemnek kellene lennie és még negatív? Mikortól lesz pozitív?

Amúgy ez az első próbálkozási hónapunk, 6 évig szedtem fog.gátlót, nagyon örülnénk ha már első hónapban összejönne.

Az ovutesztet csak azért vettem, hogy lássam, hogy van-e egyáltalán peteérésem.

2011. júl. 29. 07:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Igen, normális.

Az ovuteszt igen rövid ideig pozitív csak, mivel a hormon amire reagál rövid ideig magas. 24-36 órával a tüszőrepedés előtt jelez, és 1 max. 2 napig lesz pozitív.

[link]

Itt le van írva minden, amit tudni kell róla.

2011. júl. 29. 08:00
 2/18 anonim ***** válasza:

Ha év gyógyszerszedés után honnan tudod napra pontosan, hogy mikor kéne tüszőrepedésnek lenni? Honnan tudod, hogy hány napos lesz a SAJÁT ciklusod? Ha év szedés után nagyon vékony lehet a méhnyálkahártyád, több hónap kéne, hogy megvastagodjon újra annyira, hogy biztonsággal be tudjon ágyazódni a zigóta. Meg persze lehet, hogy a peteérésnek is kell néhány hónap, míg egyáltalán lesz.

Szerintem egyelőre ne pazarold a ovutesztet, mérj ébredési hőt, abból látszik, hogy van-e peteérés, tüszőrepedés. Ha eltelt néhány hónap és beáll egy ciklus, akkor fogod tudni csak kiszámolni, hogy mikor VÁRHATÓ tüszőrepedés, a ciklus hányadik napján. És persze a ciklus első napja mindig a vérzés első napja, teljesen mindegy, hogy mikor múlik el a vérzés, a vérzés vége az nem alapja semmiféle számításnak. Ennek az az oka, a peteérést a menstruáció indítja el, az mindegy, hogy maga a vérzés meddig tart.

Az ovutesztet meg még fölöslegesen pazarlod, mivel egy-két napig pozitív csak, neked meg most még fogalmad sem lehet arról, hogy melyik lesz ez az egy-két nap. Az ovuteszt egyébként akkor pozitív, ha a teszt erősebb, mint a kontroll. (Ellentétben a terhességi teszttel, ami bármilyen erősségű tesztoldal esetén pozitív.)

Szerintem egyelőre hőmérőzz.

2011. júl. 29. 08:02
 3/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tudom, hogy a menses első napjától nézzük.

Tisztában vagyok vele, hogy nem tudhatom a ciklusom hosszát, pont ezért nézegetem az ovu tesztet és reménykedtem, hogy bejön az ami átlagba, 28napos ciklusnál 12-16.nap lesz peteérésem. Csak azt nem tudtam, hogy az ovu teszt közvetlenül peteérés elött mutat teljesen pozitívat.

A nőgyógyász szerint a fog.gátló abbahagyása után rögtön nekiállhatunk a babának, bár ő is mondta, hogy nem biztos hogy hamar összejön.

Nembaj, azért próbálkozni szabad!

2011. júl. 29. 08:39
 4/18 anonim ***** válasza:

Persze, hogy szabad próbálkozni, sőt! ;)

Csak azért írtam, amit írtam, hogy ne legyenek túlzott elvárásaid a testeddel szemben, idő kell neki, míg "észhez tér" hat év kényszerpihenő után.

Azért javasolom neked hőmérőzést, mert ugyan olyan jó, mint a teszt, csak nem kerül pénzbe. Plusz rendkívül hasznos a nőgyógyásznak is, ha ha tudsz vinni ciklusgörbét akkor is ha jön a baba és akkor is, ha várat magára. Tképpen látszik belőle, hogy mi történik, vagy mi nem történik a ciklus alatt.

Sok sikert és mielőbbi babásodást kívánok! :)

(Második válaszoló voltam)

2011. júl. 29. 08:43
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, sokat segítettél, akkor azt hiszem neki állok a hőmérőzésnek! :)
2011. júl. 29. 08:46
 6/18 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezt, hasznos!

[link]

Aztán csak hajrá! ;))))

2011. júl. 29. 08:54
 7/18 A kérdező kommentje:

Pont ezt olvastam, mielött írtad.

Köszönöm.

2011. júl. 29. 09:37
 8/18 anonim ***** válasza:
Nekem 10 nappal később volt ovum mint gondoltam volna. 35 napos ciklusaim vannak. Már majdnem abbahagytam a tesztelést, gondolván, hogy biztos lecsúsztam róla vagy talán peteérésem sincs a hónapban (mert olyan is van és normális, ha 1x-2x egy évben nincs). Erre másnap pozi lett és azóta terhes is vagyok. :O Akkor használtam először ovutesztet.
2011. júl. 29. 10:22
 9/18 A kérdező kommentje:
És mindjárt az első hónapban jött így össze?
2011. júl. 29. 10:28
 10/18 anonim ***** válasza:
Igen. :) Hát én is meglepődtem mert nem gondoltam, hogy egy termékeny fajta vagyok. :O Az első gyerek 9 hónap után jött össze de akkor igazából nem is foglalkoztunk vele csak nem védekeztünk.
2011. júl. 29. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!