Mikor menjek el nőgyógyászhoz?
Elmész a dokihoz, mondod neki, hogy júni 13-án volt az utolsó mensid és ő megnéz uh-n, hogy mit is lát, abból pedig megtippeli, hogy hány hetes is lehet a terhesség. Elvileg abból kiderül, ha később volt peteérésed.
De ha tudod az utolsó mensi dátumát, akkor nincs semmi baj, abból ő tud majd kalkulálni és nem lesz itt semmi ciki dolog!
Az sem baj, ha az elején még nem tudod pontosan mikor fogant, mert ahogy fejlődik majd a baba, egyre jobban meg tudják majd állapítani, hogy hanyadik hétben vagy. Általában a 12. hét környékén tudják a leginkább jól megsaccolni a méretek alapján!
S hogy a fő kérdésedre is válaszoljak: én először mensi szerinti 5. héten voltam dokinál, úgyhogy akár már most is mehetsz, látni fogja valószínű a petezsákot. De ha gondolod várhatsz még 1-2 hetet, akkor talán már lesz szívhang is!
(első)
:)) Gratulálok!
:) Hogy Te miken agyalsz! :) Az én ciklusaim 36 és 66 nap közöttiek, és van, hogy néha simán kimarad egy hónap, így akár elnyúlhat 90 napra is... Az utolsó mensi dátumát szerencsére tudtam, a ciklus összevisszaságát, illetve hosszát pedig mondtam a dokinak.
De nem kell aggódni, mert a kort nemcsak az utolsó mensitől számítják, hanem az ultrahangon a baba méreteiből is elég jól lehet rá következtetni.
Szijja!
Nekem június 14.-én volt utolsó menszim, én multhét szombaton délutániból, vasárnap reggeliből ill. hétfő délutániból pozitivat teszteltem végig. El is mentem délután nődokihoz aki még csak megvastagodott nyh-át és megnagyobbodott méhet látott, de terhességet még nem. El küldött vérvételre (beta hcg) ami 423,9 mIU/ml volt, azaz 4 hetes vok és pár napos. Tegnap vissza mentem a lelettel együtt ismét megvizsgált, mert látta h továbbra is emelkedik a hcg-m és már szerdán láttunk egy 4 mm-es petezsákot:D De mondom hétfőn még nem látott semmit:D
2 hét mulva kell visszamennem:D
ja és még annyi h nekem is rendszertelen volt a menszeszem, így kaptam clostyt amivel a 2. hónapban fogant meg a pici:D
és nekem kb. 17,18-án lehetett peteérésem.
Gratulálok Neked!!!
Én hétfőn megyek a dokihoz, de már most nagyon izgulok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!