Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti, hogy éreztek? Mit gondoltok?

Ti, hogy éreztek? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy aki babát szeretne, az most hogy vélekedik a GYED,GYES,családi pótlék változásokról?Nem féltek ezek megszűnésétől, vagy csökkentésétől?Így is vállatok babát?Mi is nagyon szeretnénk babát, de én most egy kicsit megijedtem.Lakást is szeretnénk, de úgy néz ki befagyasztják a szocpolt is, meg a GYED is rövidebb lesz.Családi pótlékkal ki tudja mi lesz.Más is fél?Vagy én reagálom kicsit túl!?Várom az hozzászólásokat!:)
2009. ápr. 2. 08:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Közgazdász, gazdasági szakérők szerint, mire lesz valami ebből a GYED, GYES kérdésből, talán 2010 tavaszát fogunk írni! Mi már 7 hónapja várunk a babánkra, ami eddig még nem jött, de mi ennek ellenére nem fogjuk feladni, mert ha sikerül összehozni 2010 tavasza előtt és megszülni, mi még alanyi jogon fogjuk kapni a GYED-et, GYES-t. Muszály előrelátónak lenni, annak ellenére, hogy a babának azért kéne megszületni, hogy boldogabbá tegye az életünket! Fel kell mérni a lehetőségeket, mert mi sem vagyunk anyagilag a legjobb helyzetbe!
2009. ápr. 2. 09:27
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Tanulságosak voltak!:)
2009. ápr. 2. 09:29
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én már nem készülök a gyerekvállalásra, már van 4 gyerekünk. Nagyon egyetértek az előttem írókkal. Mindig volt valahogy. Igazán nincs ideális idő a gyerekvállalásra, ha erre várna mindenki, akkor szinte nem születnének gyerekek... Igen, az hatalmas érvágás lesz, ha a Gyed idejét csökkentik, mert bizony nem kis pénzről van szó.. Éppen most hallottam, hogy csp. lesz, csak nem emelik.. miért? Mikor emelték? Úgy volt, hogy idén majd szeptembertől emelik 100!!! Ft-tal. Na, szép!

Az árak meg az egekben. Igaz, az anyukák nagyon leleményesek tudnak lenni ilyen időkben, jobban tudnak gazdálkodni a kevesebb pénzből, mint a valódi pénzügyminiszter - aki jó fizetést kap a "munkájáért"- a milliárdokból..

2009. ápr. 2. 09:30
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk két gyermekünk van, szerettük volna a 3-at is bevállalni, de leálltuk. Én nem fogom 1 évesen bölcsibe adni! Ha a szocpolt elveszik (márpedig elfogják), akkor nem tudunk nagyobb lakásba költözni, így nem lesz helye a következő gyereknek. Most másfél szobásban lakunk.

A családi pótlék befagyasztása nem nagy érvágás, mivel eddig is alig emelgették, szinte meg sem éreztük.

Az, hogy a gyes nem fog alanyi jogon járni, az egyetlen jó intézkedése ennek a komcsi kormánynak (lehet leszavazni), ugyanis így a kisebbségi színesbőrűek legalább kénytelenek dolgozni elmenni, nem csak a posta előtt állnak sorban segély, gyes osztáskor.

De Ők úgyis megtalálják a kiskapukat ha pénzosztásról van szó, legfeljebb mindegyik gyereküket örökbeadják, a rokonuk meg kihozza. Az is jó kis summa havonta.

Tehát mi magyarok fogjuk ezt az egész "megszorítást" megszívni. Mint mindig.

2009. ápr. 2. 09:40
 15/18 anonim ***** válasza:
69%

Nagyon nehéz világban élünk,de én is babát várok,minden tőlem telhetőt megfogok tenni annak érdekében,hogy ő ebből a pénztelenségből semmit ne vegyen észre,lehet,hogy 3 év múlva mégrosszabb lesz a helyzet,nos inkább én azt nem várnám meg,amint lehet visszamegyek majd dolgozni és itthoni munkákat is elvállalok,ha nagyobb lesz a baba!

Szerintem nem fogják megszüntetni a gyest,akinek van elég munkaviszonya szerintem nincs félnivalója valamilyen támogatást úgy is kap,ha eddig volt ilyen ez után is legyen!:)

2009. ápr. 2. 09:41
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi is belevágtunk nemrég (még a lemondások és a nagy bejelentések előtt) a babaprojektbe, és nem hagyjuk abba. Először is én 31 vagyok már. Másodszor ki tudja mikor jön össze? Harmadszor sose lesz olyan idő, amikor azt mondhatom, hogy okés, most minden tökéletes, MOST vágok bele. Mintha pikkpakkra menne a dolog. (vagyis valakinek megy)

A befagyasztás az annyi, hohgy nem veszik el, de nem is emelik, mondjuk a szocpolt nem elveszik? A családi pórlékot befagyasztják.

Én is félek, főleg, hogy pár éve bezártak egy csomó óvodát, bölcsit, iskolát. De valahogy lesz. Pozitívan próbálom felfogni, pedig én is félek. :)

2009. ápr. 2. 10:11
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nemtörődömségnek tűnik, de én nem félek. Mi sem hagytuk abba a próbálkozást a kormány "zseniális" húzásai után, mert ha most nem vállaljuk, akkor mikor? 28 éves vagyok, nem akarok arra várni, hogy majd talán egyszer jobb lesz. És szerintem mire az én babám egyáltalán megszületik, a komcsik már nem lesznek sehol. De legalábis remélem. :-)
2009. ápr. 2. 11:42
 18/18 anonim ***** válasza:
Én erdélyi vagyok. Itt természetesen nem az van, hogy változni fog a rendszer, hanem az, hogy RÉG olyasmi folyik, amire nálatok változtatni akarják (pl. csak az jogosult anyaságira, aki a szülés előtt 12 hónapig megszakítatlan munkaviszonnyal rendelkezett. Ha ez nem volt meg, akkor búcsút inthet mindennek. Aztán meg az amúgy sem túl nagy fizetés 85%-át kapják a kismamák, vagy egy minimális kb. 35000 ft-nak megfelelő összeget, ha a fizetésük alapján számított összeg kisebb lenne, HA volt 12 hónapig munkaviszonya.). És attól szülnek még a nők...
2009. ápr. 2. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!