Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 5 hetes terhesen mernétek a...

5 hetes terhesen mernétek a Balatonban fürödni?

Figyelt kérdés

Persze csak ha jó meleg a víz. Nem vagyok hajlamos a fertőzésekre és a méhszájam is teljesen zárt, viszont volt már egy miss ab-om.

Imádok pancsolni!:(

2011. júl. 7. 21:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%

Tudjatok, érdekesek vagytok. Azért lepontozni, mert megírtam, hogy velem mi történt, és a sajat hibambol okulva masnak elmondom, hogy vegye azért fontolora a dolgokat... Na mindegy.

Honnan tudom a fertőzést? Azért mert sajnos nem én voltam akkor az egyedüli. Ketten vartunk babat a csoportbol, és mind a kettőnk ugyanúgy jart. Egyébként tenyésztés volt utana. De hagyjuk is.

Mélyen elgondolkodom, hogy van-e értelme ide írni... Inkabb megbantjak egyesek az embert, minthogy elsiklananak a valasz mellett. Nem írnam le a vizet, mint okot, ha nem tudom, hogy biztos attol volt-e. Egyébként, aki nem assa bele magat mélyen ebbe a dologba, az inkabb ne fűzzön nekem ehhez hozza semmit!!!! És azt sem kívanom, ami egy masik kismamaval történt szintén medencés baci miatt. Neki is fertőzés, de ő nem vetélt el, csak szült egy halmozottan fogyatékos gyereket a belső fertőzése miatt. És, hogy ő honnan tudja? Talan a sok utanajarasbol, meg a kartérítési perekből, amik folynak.

Egyébként azt is hozzatettem, hogy nem törvényszerű, hogy elkapjon valaki valamit. Csak én még egyszer nem kockaztatok.

2011. júl. 8. 09:08
 12/18 anonim ***** válasza:
48%

Jézus, nem kell így kiakadni! Az előző kommentekből nekem nem úgy jött le, hogy bárki is "lepontozna", vagy bántani akarna...csak kérdeztek.

Nem kell a feszkó! Nyilván a kérdező is megértett, hogy van ilyen és van olyan tapasztalat is.Pont.

2011. júl. 8. 11:51
 13/18 anonim ***** válasza:
80%
Nem kiakadtam, csak a tűrés küszöböm lehet, hogy mar nem olyan alacsony ebben a témaban. Megértem, hogy valaki kérdezni szeretne esetleg tőlem, de mar nincs toleranciam sajnos ebben a témaban - elnézést - és nem is reagaltam volna egyaltalan, ha nem azt éreztem volna egy valaszado kérdésén, hogy megkérdőjelezi a történetemet. Bocsanat, ha valaki ezt a stílust mar vehemensnek érezte. Nekem csak fajt az, hogy elmondom a velem megtörtént esetet, és utana még nekem kell bizonygatnom, hogy igaz a sztori. Épp elég bajom volt nekem akkor. De tényleg hagyjuk. Azt, hogy ezzel kapcsolatban nekem milyen érzések törnek fel, azt csak én tudom, és az, aki atélt hasonlot. PONT.
2011. júl. 8. 12:02
 14/18 anonim ***** válasza:
Én 8 hetesen voltam de nem mentem inkább bele. Nem lett tőle semmi bajom. :p
2011. júl. 8. 13:47
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem miért kell lepontozni azokat, akik leírják a rossz tapasztalataikat, vagy azt, hogy nem kockáztatnak.

Az influenzát sem kapja el mindenki, de védőoltás nélkül csak a szerencsén múlik, hogy az adott személyt elkerüli a kór.

Ugyanígy lehet fürödni várandósan is, de ha valaki nem megy be a vízbe az esélyét sem adja meg a fertőzésnek.

Egy-egy gombás fertőzést így is össze lehet szedni, fürdés nélkül is, de a burokrepedés és a koraszülés szempontjából általában pont nem az a veszélyes, hanem az egyéb kórokozók!

Az pedig, hogy valaki hajlamos-e a fertőzésekre, az akkor derül ki, amikor összeszedi őket.

Ha a várandósság előtt nem is volt rá hajlamos, nem jelenti, hogy közben nem lesz az, sőt, szinte mindenkinél előfordul, mert ugye ilyenkor az immunrendszer nem úgy működik, mint előtte!

Sok védőnő és sok nőgyógyász sem javasolja a fürdőzést terhesség alatt. (Még kádban sem, de élővízben és strandon sem.)

A kismama dönti el, hogy fürdőzik-e, vagy sem, senki semmit nem kényszerít a kismamákra és nem is fosztja meg semmitől őket, csak tájékoztatást kapnak és mivel ismerik a pozitívumokat és a veszélyeket is, felelős döntést tudnak hozni!

Én kismamaként (mivel 2 év próbálkozás után fogant a babánk) mindentől óvtam a pocakomban növekvő babámat és magamat is, amitől csak tudtam, nekem nem fért bele, sem a balatoni, sem egyéb standi fürdés.

Persze a többségnek semmi baja nem lesz a víztől, de nem lehet tudni, hogy ki lesz a kivétel...mint ahogy sajnos az egyik válaszoló példája mutatja. Nagyon sajnálom!

2011. júl. 8. 14:05
 16/18 anonim válasza:
Ne kockáztass!Sztem kibírod az idei nyarat fürdés nélkül,majd bepótolod jövőre duplán.Inkább vigyázz a nagyon fiatal magzatodra!
2011. júl. 8. 14:15
 17/18 anonim ***** válasza:
20%

Én vagyok a kérdező.

Nekem ezek után sem egyértelmű, hogy a vízből kaptad a fertőzést, kaphattad bárhonnan is.

De én normálisan kéreztem, NEM PONTOZTALAK LE, és ez a rapli egy szimpla kérdés miatt enyhén szólva is nevetséges.

Ha csak így tudsz reagálni, tényleg jobb, ha nem is írsz.

2011. júl. 8. 16:09
 18/18 anonim válasza:
69%

Kedves utolsó. Elolvasva a kérdésed, számomra is inkább kötekedés, mintsem tisztességes kérdés. Én nem érzem, hogy a másik lány túlreagálta volna. Épp ellenkezőleg. Szerintem megbántottad a téma forszírozásával. Miért nem lehet azt elfogadni neked is, hogy van, aki tényleg elkaphat vízben fertőzést? Miért kell bizonygatni, hogy lehet mástól is. Persze. Sokmindentől lehet fertőzést kapni, de szerintem is a víz egy extra veszélyforrás. Még nem terhesen is össze lehet szedni nagyon fincsi kis fertőzésket, terhesen meg pláne! Mindenki magának mérlegeli, hogy mi fér neki bele és mi nem. Nem hiszem, hogy pont ilyen témában kellene a másik lelkében vájkálni, és megkérdőjelezni a mondanivalóját.

Egyébként meg tényleg le vannak pontozva azok, akik a fürdés ellen szóltak... Én sem értem, hogy miért ne lehetne az is hasznos válasz?!

Bocsánat az offolásért!

2011. júl. 8. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!