Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki milyen anyagi helyzetben...

Ki milyen anyagi helyzetben vállalt babát?

Figyelt kérdés

Van olyan köztetek, akinek a napi megélhetés is gondot okozott, mégis belevágtak a párjával? Jött úgy vkinél a gyerek, hogy azt se tudta, hogy a fizetésig tartó egy hetet, hgyan oldja meg, mert nincsen pénzük?

Én nagyon vágyom már egy Töpörtyűre, de sajnos alig van pénzünk. Ez rettenetesen visszatart, hiszen szeretnék majd megadni neki mindent, amit csak lehet. Egyszerűen vívódom magamban és nem tudom mi lenne a helyes. A szívemre vagy az eszemre hallgassak? A családban sajnos nincs kisgyerekes, így nem tudnánk senkitől pl. ruhácskát vagy kiságyat kapni.

2009. márc. 26. 12:56
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Közben is alakulhatnak úgy a dolgok, h rosszabb lesz. Nálunk amikor még pocakban volt a baba, egészen rendben volt minden. Volt ugyan lakáshitelünk, de tudtuk fizetni. Megszületett a kicsi, a párom elvesztette az állását, a gazdasági helyzet miatt 60000 helyett 110000 Ft a hitelünk. Most elég rosszul élünk, de még vhogy bírjuk. Én 88000 GYÁS-t kapok, a párom 60000 munkanélkülit, + a családi 13000. Szerencsére a szüleim besegítenek egy-egy pelenkával, tápszerrel, kajával. Az a mázli, h egy házban lakunk velük (külön lakrészünk van), és sokat segítenek, meg a rezsi is közös. Ezt most át kell vészelni vhogy. A párom jelenleg is munkát keres, remélem, hamarosan talál is. Megtanultam spórolni; sok krumplit, tésztát főzök mostanság, nem jut azokra a dolgokra, amire régen, de nem számít. A kislányom mosolya minden reggel, meg az édes szuszogása éjszakánként mindenért kárpótol!

Ezt csak azért írtam le, h lásd, fordulhatnak később is rosszra a dolgok. Ha mindig arra vársz, h jobb legyen, lemaradsz a gyerekvállalás öröméről. Mindig fog jönni vmi, amire kell a pénz, soha nem lesz olyan helyzet, amire azt mondod, h tökéletes. Hidd el! Ha úgy érzed, vállalj gyereket!

Babaholmikat lehet olcsón venni használtan (net, börze, turi, védőnők), lehet kölcsönözni is egy-két cuccot, meg összefuthatsz olyan ismerőssel, akinek már nem kell néhány dolog. Van rá 9 hónapod (+ a várakozás ideje), h összeszedegess mindent apránként!

Én is használtan vettem nagyon sok dolgot, a ruhák nagyját pedig turiztam. A kutya nem mondaná meg róluk, h használtak! :)

Hajrá!

2009. márc. 26. 14:10
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia mi egy éve babaprojekten vagyunk párommal sajnos semmi eredmény idáig ( kezdjük orvosi vizsgálatokat bla bla) Párommal mi külön élünk ő is a szüleinél énis a szüleimnél nekünk máér babakocsi van meg pár ruha!úgy tervezzük ha összejön a picur akkor elköltözünk egy családi házba úgy hogy szüleimet is visszük magunkkal ( ennek több oka is van sajnos nem állunk jól anyagilag rezsihátralék meg ilyenek és anyuéknak is könnyebb lenne ha a számlákat felesben állnánk) ami még kell babának megvesszük majd akkor nem mondom hogy fényes életünk lesz de amire nagyobb lesz a baba anyagilag talpraállunk valahogy hogy külön tudjunk költözni tervek de én az álmaimért mindent megadok most az álmom egy kisbaba és az hogy párommal összeköltözzek lehet még évek mire ez összejön de harcolok érte

sok sikert neked is

2009. márc. 26. 14:29
 13/32 anonim ***** válasza:
65%

Sokan írjátok, hogy a gyereknek, nem luxusra van szüksége (amit aláírok, az enyém sem abban él), de egy baba nem kis összegbe kerül, miután megszületett. Igaz már jó előre össze lehet szedni szép apránként a cuccokat, de ha megszületik sok minden kell neki, amire nem mondhatod, hogy nem, Gondolok itt a pelusra és egyém más kellékekre. Na és ha neadj isten megbetgszik ami ugye lekerülhetetlen néha? A manó a múltkor egy szimpla megfázást szedett össze, de 11 000 ezer forintot hagytam ott a gygógyszertárban.

Ennek ellenére én is úgy gondolom, hogy nincs megfelelő idő gyeeket vállalni, de egy bizonyos anyagi háttérrel rendelkezni kell, ahhoz, hogy senki ne szenvedjen hiányt semmiben.

Én nagyon szeretnék második babát, de mégis várok vele, egyrészt nem vagyok öreg (26), másrészt itt ez a válság és a jóég tudja, hol áll meg a folyamatosan növekvő törlesztőrészlet, na és még most jön a többi megszorítás (gyed, gyes elbírálás és még kitudja mi). Most örülök, hogy ezt az egyet szépen, tisztességesen eltudom látni. Ha nem lenne babám, még akkor is várnék most vele, mert pl a férjemet bármikor elküldhetik a munkahelyéről (építőiparban dolgozik és nem keres rosszul) és akkor mit csinálok? Nem adhatok a gyeeknek szeretet enni, és a boltban sem fognak adni semmit, csak azért, mert van egy gyerekem.

Ez az én véleményem, de mindenki dötsön belátása szerint.

2009. márc. 26. 14:36
 14/32 anonim ***** válasza:

A mai világban azt már megtanultam, hogy egyik percről, hónapról a másikra megváltozhat az embre anyagi helyzete. Ne hidd azt, hogy örökké ilyen körülmények között lesztek. Én például azért nem aggódom (mindazok ellenére, hogy egy kenyerem van lefagyasztva a mélyhűtőben, mert arra sem volt pénzünk, hanem férjem volt egy pékségben kliensnél, és „hozzávágták”), mert látom, hogy ha két napig nincs mit együnk, harmadik napra mindig alakul valami. Ha nem venné el az én pénzemet, élelmiszerre, ruházati cikkere, számlára elég volna, de kezdő vállalkozó, a cégek a válságban nehezen fizetnek, szóval van, hogy gázolajra is én adok neki pénzt, hogy az autóval járni tudjon. Májusban fogunk ismét a babaprojektbe, egyet sajnos decemberben elvetéltem, de az anyagi helyzetemen sosem gondolkoztam.

Milyen lehetőségeitek vannak? Vissza tudsz menni dolgozni jó munkahelyre? A férjed mit dolgozik? Lehet, hogy mindketten fejlődőképesek vagytok, ezt csak ti tudjátok eldönteni. De az idő rengeteget változik.

2009. márc. 26. 14:44
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Már többször elkezdtem írni a válaszom, de kiléptem, mert túl hosszú lett volna. De erre az utolsó "szimpla megfázás 11000 ft"-ra már gondoltam reagálok. Nekem két gyermekem van, de még soha nem hagytam ott ennyi pénzt egy megfázás miatt, hiszen homeopátiával 1500 ft-ból három nap alatt meggyógyul a gyerek antibiotikum nélkül. Nem tudom milyen gyerekdokitok van...:-(

Most már leírom, hogy mi fiatalon találkoztunk a párommal, én 20, Ő 19 éves volt. Én fősulira jártam, Ő már dolgozott. Pár hónap ismeretség után védekezés mellett "becsúszott" a baba.

Nem akartuk megölni ezt a piciny életet, így összeköltöztünk albérletbe, az ő keresetéből. A szülők mindkét részről úgy megorroltak Ránk amiért megtartottuk a kicsit, hogy évekig megszakították a kapcsolatot.

Jött az albérlet és az egy keresetből történő éldegélés, ami átlagfizetés volt. Nagyon meg kellett nézni mire költünk, mi mindent vonjunk még meg magunktól. A babakocsitól a kisruhákig minden turkálóból, bizományiból volt. Nem mondok sokat, de max. 20 ezer ft-ból meglett mindenünk! Mind ódivatú volt, de mit számított, mikor ugyanúgy melegítette a babát és az sem érdekelt, hogy a 70-es évek babakocsijával megnéztek az úton! De élt a babánk, nem öltük meg és csak ez számított!

2,5 éves volt mikor bölcsibe adtuk és én is elmentem dolgozni. Eleinte csak heti 2-3 napra, utána teljes munkaidőben.

Jelenleg: eltelt már több mint 10 év! Hamarosan beköltözünk az első saját családi, kertes házunkba, van autónk, egy félig felépített nyaralónk a Balcsinál (9 éve épül, de mit számít?!) és már két gyermek boldog szülei vagyunk!

Az életem legjobb döntése volt, hogy bevállaltuk a babánkat és lassabban, de így is ellehet érni mindent!

(Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha vidéken vennénk házat, már régen lenne, sokkal olcsóbbak mint a fővárosban)

Azt tanácsolom, hogy próbáld ki, mennyit tudtok spórolások árán félretenni. Ennek tükrében döntsetek. Mert ha semmi anyagi segítségetek nincs és egy árva vasat sem tudtok megspórolni, akkor gondoljátok át. Esetleg plusz munka bevállalásával vagy munkahely váltással tudtok-e magatokon segíteni. A munkaügyi központ úgy tudom képzésekkel is tud segíteni, hátha jobb munkahelyet tudtok magasabb képesítéssel szerezni vagy más területen.

2009. márc. 26. 14:59
 16/32 anonim ***** válasza:
55%
14.36-os vagyok. A gyerekdokink maximálisan jó orvos. Én is és a dokink is a homeopátia hívei vagyunk, csak mikor már a gyerek nem látott a takonytól és egy hete nem bírt aludni, nem javult az állapota, a homeos bogyó sem használt, kénytelenek voltunk máshoz folyamodni. És nem is vettem sok mindent, csak egy nyanvadt orrspray 2000 ft, az antibiotikumról, és a babyluff krémről nem is beszélve. Én is igyekszem spórolni, mert nem élünk nagy lábon, de ha muszály akkor muszály.
2009. márc. 26. 15:12
 17/32 anonim ***** válasza:
50%

Ha muszáj, akkor tényleg muszáj. :-)

Én csak azt mondtam, hogy még soha nem hagytam ott egyik gyerekemnél sem ennyi pénzt a gyógyszertárban "szimpla" megfázás miatt.

Úgy gondolom, hogy nem a kirívó, kivételesen költséges eseteket kellene tanácsként leírni. Ennyi erővel írhatnánk azt is, hogy egy babakocsi 150 ezer ft, a mellszívó 30 ezer ft stb...

A megfázást is lehet ugyanolyan hatékony, költségkímélőbb megoldással kezelni.

2009. márc. 26. 15:23
 18/32 anonim ***** válasza:
55%

Én mindenképp mérlegelnék. Mert mivan ha nem tudod szoptatni (persze ilyen ne legyen, de sajnos előfordulhat). A tápszer nem 2 forintba kerül. Most számoltam, egy 800 g-os tápiból 2400-2600 ml tápi van, Ez nálunk 2 hétig elég, de már csak reggel és este kap. De egy picurnak többet kell venni havi 2 doboz tápinál, és egy doboz 2000 ft körül van, legalább is nekünk ennyi volt mmég receptre is. Én ilyeneket is figyelembe vennék.

Nem írtad, hogy mennyi idős vagy. Gondolom még egy két hónap nem akadály, míg kilábalunk ebből a nyavajás válságból és talán jobb lesz a helyzet. Vagy pár hónap alatt kicsit ti is helyre rázódtok anygilag.

Mindenképp kell egy biztos anyagi háttér egy gyermek válallásához.

2009. márc. 26. 15:29
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki tudja, hogy a válságból nem egy-két hónap alatt fogunk kilábalni, kell ahhoz egy év is. De valóban érdemes számolni az esetleges komplikációkkal és ha ilyen lesz, miből tudjátok majd fedezni.

Mert mi van ha nem egészségesen születik és vinni kell gyógytornára, úszásra, stb... Az előzőekben felvetett tápszeres dolog is valós probléma lehet.

Ezekkel mind-mind számolni kell. A tanácsom továbbra is az, hogy teszteljétek magatokat, hogy mennyit tudtok megspórolni egy hónap alatt. Minden hónapban tegyetek félre, mert muszáj egy kis tartaléknak lenni, ha esetleg nagyobb kiadás lép fel a baba körül. Nálunk ez a tartalék 50 ezer ft. Nem olyan sok, de ha extra kiadásra kell, reméljük fedezi.

Sajnos bármikor történhet bármi a kicsivel, akár születése után is kiderülhetnek dolgok.

Azt pedig melegen ajánlom, hogy próbálj olyan munkahelyet keresni, ahol magasabb juttatásban részesülsz, hiszen ebből számolják majd a gyed összegét két éven át. Hidd el, mikor otthon leszel a kicsivel pár ezer ft is aranyat fog érni!

2009. márc. 26. 15:45
 20/32 anonim ***** válasza:
50%
Nekünk pl. most (fizetés előtt másfél héttel) még 3000 Ft-unk van. Még nem jött össze a baba, de rajta vagyunk a témán :) Ja, és nem vagyok túl jól bejelentve, úgyhogy a GYED-em is egy nagy kalap sz.. lesz. A hiteltörlesztésünk is nő, mostanság legalábbis :(
2009. márc. 26. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!