Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor lehet legkorábban újra...

Mikor lehet legkorábban újra babát vállalni?

Figyelt kérdés
Két hete szültem, de sajnos meghalt a babám. Elviselhetetlen ez a fájdalom, úgy érzem, csak az segítene rajtam, ha mielőbb újra egy kis élet növekedne a hasamban. Mit tanácsoltok?
2009. márc. 20. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Először is fogadd részvétem!Teljesen egyetértek veled,hogy mihamarabb babát szeretnél!Gondolom pár hónapot ki kell hagyni,hisz a szervezetednek ki kell magát pihenni!Aztán újult erővel nekifoghattok a babaprojektnek!Nőgyógyász megmondja majd a tutit,6 hetes kontrollra menned kell neked is!?
2009. márc. 20. 16:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon sajnállak, őszinte részvét! A doki a hat hetes kontroll után meg fogja tudni mondani, hogy mikor tervezhetitek a következő babát! De szerintem a szervezeted tudni fogja mikor áll készen egy újabb terhességre, és akkor egyből sikerülni fog megint.

Még egyszer nagyon sajnállak!

9 hónapos anyuka!

2009. márc. 20. 16:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom! Ez rettenetes!

Szerintem akkor próbálkozzatok, ha a méhed már regenerálódott annyira, hogy újra képes legyen egy magzat megtartására és kihordására. Ezt én az orvossal beszélném meg, mert emberre válogatja, hogy kinek mennyi idő alatt áll helyre minden, és ő tudja, hogy rendben van-e a szervezeted, és készülhetsz-e az újabb terhességre.

Meg persze fontos, hogy lelkileg is "renbe" legyél, mert az kihat a babára is, ha ideges vagy, feszült és persze szomorú. De ezt ezek után könnyű mondani, túl lenni rajta viszont nagyon nehéz. Elfelejteni persze nem lehet, de valahogy el kell viselni. Remélem minél hamarabb összejön újból, és minden rendben lesz! Szorítok! Kitartás!

2009. márc. 20. 16:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha meg van az oka, hogy miért alakult ilyen tragikusan a terhesség, akkor mindenképpen elébe kell menni, hogy még egyszer ha lehet ne forduljon elő, alaposan felkészülni rá. 1000x bebiztosítani magad mind egészségileg, mind lelkileg. Mivel önmagában valami "kóros" folyamat történhetett, nem egy kisműtét kockázataival egyenlő, hanem inkább a szülés után megállapított regenerálódási időt szabják meg. A vetélés után nagyon minimum 3 hónappal lehet, de esetedben érdemes megvárni a fél évet, 1 évet.
2009. márc. 20. 17:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az együttérzést. Teljesen problémamentes volt a terhességem, a babám azért halt meg, mert a nyakára tekeredett a köldökzsinór. Szörnyen nehéz, mert még jó ideig gyászolni fogom Őt, ugyanakkor gondolnom kell a majdan születendő testvérére, akinek a fogantatásához minden szempontból a lehető legoptimálisabb állapotba akarom hozni magam.
2009. márc. 20. 19:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, úgy érzem, az én gyászom a vetélésem miatt eltörpül a tiéd mellett. Talán jót tenne a lelkednek, ha valóban gyászolnál kicsit. Sírj, sajnáltasd magad, zárkózz be. Nekem nagyon jót tett, hogy egy kicsit mindenki békén hagyott.
2009. márc. 20. 20:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Először is nagyon sajnálom,ami veled is megtörtént!Nekem is meghalt a babám lepényleválás miatt.Nekem a 6hetes kontrolon azt mondta a dokim,h 3 menszit várjunk meg.Én is azt szeretném,ha minél elöbb lenne baba a pocimba.De nekünk már nem kell sokat várni.Sírj addig amig ugy érzed!Nem is tudom,mit irhatnék még,hiszen annyira tudom,h most semmi nem enyhiti a fájdalmadat!Elsö baba lett volna?

Nekünk a kistesó halt meg.A mai napig nem tudom elhinni.Rengeteg eröt kivánok neked,nektek!

2009. márc. 21. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!