Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet- e "szabályozni", hogy...

Lehet- e "szabályozni", hogy fiú vagy lány legyen?

Figyelt kérdés
2011. máj. 15. 12:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet, Gondolj bele, bejut több millió sperma. A petesejt szívja őket be, mire odaér mondjuk 50-100 küzd a bejutásért. Ha belegondolsz ebbe..máris butaságnak tűnik a szabályozás.
2011. máj. 15. 12:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg a ciklus.hu-n a fiú lány nézetet ott meglátod mikor melyikre van esélyed. Írd be hogy mikor volt meg, meg ilyenek, és van olyan hogy tudományos háttér, ott külön praktikák vannak amivel befolyásolhatod a nemét!!!
2011. máj. 15. 12:12
 3/7 anonim ***** válasza:
30%

Nahát én nézegettem a cilus.hu-t, aztán az orvosomnál rá is kérdeztem. Ő egy professzor. Jót nevetett. Azt mondta ha szabályozni lehetne, akkor a 4 gyereke közül lehet lenne egy fiú is.Az csak véletlen ha bejön épp, mert amúgy is olyan nemű lett volna. De persze valamiben hinni kell, csak aztán ne érjen csalódás. egy darabig én is hittem benne, de ész érvvel átgondolva máris rájön az ember, hogy ez csak ilyen népbutítás.

Ha az úgy lenne feketén fehéren és akár 1%-al is növelné az esélyt a baba neme befolyásolására, akkor még Czeizel Endrének se kéne már ezen gondolkodni. A ciklus.hu azon alapszik, hogy peteéréskor nagyobb a petesejt szívóereje, ami talán nagyobb esélyt ad a fiúra. De ez csak feltevés.

De az nem baj, ha hiszel valamiben,kell is, aztán hátha bejön. De tudomámyos alapja nincs, csak ilyen néphiedelem ezt azért jobb tudni. Ha tudományos alapja lenne akkor mindenkinek bejönne a dolog.

2011. máj. 15. 12:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én próbálkoztam azért, nekem három lombikom volt, mindháromszor 15 petesejtet termékenyítettek meg, de öt-hat ami osztódni kezdett egy-egy alkalommal, mindhárom beültetésnél a három legnagyobbat, érettebbet ültették be, xx kromoszómásokat, mondták is, hogy ezek a lányok tuti megmaradnak:) sajnos egyszer sem sikerült, kérdeztem, biztos, hogy lányok voltak? Mondta a biológusnő, hogy igen, hiszen ők elvégzik a kromószóma vizsgálatot is ekkor így tuti, csak doki függvénye, hogy elmondja-e a kismaminak vagy nem, mivel nem akarnak csalódást okozni ha nem sikerül. Mindegy a lényeg az, hogy a dokim teóriája az volt, hogy azért nem tapadtak meg, mert lányok voltak, és egyes nők szervezete azonnal antitesteket kezd el termelni és ez meggátolja a beágyazódást, lehet a fiúknál nem történt volna meg ez. Én azonnal akcióba léptem, olvasgattam, kutakodtam és találtam pár praktikát, ovuláció előtt nem voltunk együtt, ovukor csak pont aznap, apa aznap megivott pár deci kávét, ami gyorsítja a spermákat, ez kb negyed órával előbb volt mint az aktus, én pedig szódabikarbónás vízzel hüvelyöblítést végeztem, ezt szeretik a fiú spermák:)több életbe marad a lányokat meg elpusztítja,ja és már négy nappal ovuláció előtt naponta megettem két kiskanál szódabikarbónát, vagyis megittam vízzel elkeverve, hogy a szervezetem is megfelelő legyen, ha hiszitek ha nem, terhes is lettem, így spontán:) csodálatos kisfiam született, azóta eltelt pár év, két vetélésen vagyok túl, és immár tényszerűen bebizonyosodott, hogy nem tudok kislányt szülni, igaza volt a dokinak az ellenanyaggal kapcsolatban, tehát ismét szódabikarbóna következik , ebben a hónapban kezdjük, remélem most is bejön.
2011. máj. 15. 13:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Valóban kicsi a ráhatásunk a dologra, szabályozni nem lehet. :( De próbáblkozni lehet. :)

A fiú-lány nézett, és a hüvelyöblítés talán működhet. Úgy tudom, Czeizel Endre is említi valahol az ecetes és szódabikarbónás öblítést. Én vettem irrigáláshoz pezsgőtablettát és abban is szódabikarbóna van. :) Azzal próbálkozunk, hogy fiú legyen. :) Már van egy lányom, és örülnénk egy fiúnak. :)

Sok sikert mindenkinek a babásodáshoz! :)

2011. máj. 15. 17:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy ha lányt szeretnél, akkor ovuláció előtt 3-4 nappal kell akciózni, ha fiút, akkor ovu napján vagy utána 1, maximum 2 nappal, mert a lányok tovább élnek, a fiúspermák meg gyorsak, így ők jutnak először a petesejthez. De mint írták előttem is, vannak olyan rendellenességek, amikor egy nőnek csak egynemű gyermeke születhet.
2011. máj. 16. 12:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy melyik sperma jut hamarabb a petesejthez, nem ők törnék be, hanem a petesejt választ, melyiket engedi be.
2011. máj. 16. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!