Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Március 8-án voltunk együtt a...

Március 8-án voltunk együtt a párommal úgy hogy babaproject-be vágtunk. Ma bal oldalon lent erős nyyillaló érzést érzek nem lehet h beágyazódás?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnénk már babát és tudom nem lehetne de figyelem a jeleket. Nem beképzelem nem vagyok bolond tényleg fáj. mensi márc 22 hóm tegnap 36,7 ma reggel 36,2
2009. márc. 12. 07:52
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Még a derekap is nagyon fáj most is ahogy itt ülök majd leszakad
2009. márc. 12. 08:42
 12/33 A kérdező kommentje:
nekem is idén kellene a baba mert a tp-t az előző éves átlagbó számítják is az jo volt az idei hát az katasztrófa. a GYED-et hogy számolják?
2009. márc. 12. 08:43
 13/33 anonim ***** válasza:

Mennyi az összege?

A gyed alapjául szolgáló naptári napi átlagkeresetet főszabályként a táppénzszabályok szerint állapítják meg.

Jövedelemként azt az összeget veszik figyelembe, amely után a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett volt. A prémium, jutalom, egyéb nem rendszeres jövedelmet arra az időszakra kell figyelembe venni, amikor kifizették.

Az ellátás alapját az irányadó időszakban elért jövedelem alapján állapítják meg. A gyed a számítási időszakban elért átlagkereset, jövedelem 70%-a, ami bizonyos esetekben (ha 180-nál kevesebb bérezett napból van megállapítva) maximálva van.

· Ha a gyed kezdetét megelőző év január 1. és december 31. között volt legalább 180 bérezett nap, akkor az előző évi jövedelem az alap.

· Ha az előző évben nincs 180 bérezett nap, de a gyedet megelőző naptól közvetlenül visszafelé (akár 2 évből is) van, akkor az utolsó 180 napi jövedelem lesz az ellátás alapja.

· Ha 180 nap sehogyan sincs, de ennél valamivel kevesebb van, akkor ez az 1-179 napi jövedelem, de legfeljebb a minimálbér kétszerese az alap

· Ha egyetlen bérezett nap sincs, akkor

- munkaviszonyban állónál az aktuális szerződés szerinti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese a gyed alapja

-egyéni és társas vállalkozónál a minimálbér

-álláskeresési járadékot szüneteltető esetében a járadék alapját képező, korábbi átlagkereset, de legfeljebb a minimálbér kétszerese

-álláskeresési segélyt szüneteltetőnél az álláskeresési segély összege (de ez olyan kevés, hogy az alanyi jogon járó gyes több nála)

A gyedből személyi jövedelemadó előleget és 9,5% nyugdíjjárulékot/magánnyugdíjpénztári tagdíjat vonnak. A tgyás összege nem számít bele egy következő ellátás alapjába.

ezt olvasd el

Én igazából a biztosított viszonynak jártam utána.Ha nem vagy biztosított, tehát, nincs munkaviszonyod és nem kapsz már pénzt a munkaügytől akkor nem jár GYED

2009. márc. 12. 08:48
 14/33 A kérdező kommentje:
köszönöm akkor kb annyi lesz majd mint a tp.
2009. márc. 12. 08:51
 15/33 anonim ***** válasza:
Szívesen:)
2009. márc. 12. 08:54
 16/33 anonim ***** válasza:

Sziasztok Lányok!

Mi márc.5-én voltunk utoljára együtt a férjemmel, kb hétfő óta érzem ezt a szurkálást a méhem/petefészkem felől. Kicsit feszül is a hasam. Nekem 19-én jönne meg, remélem nem fog. Voltam rosszul is, de már egy hete beteg vagyok, ezért ezt nem tekintem jelnek. Sajnos épp emiatt nem tudtam a hőmet sem mérni. A melleim nem feszülnek, de úgy vagyok vele, hogy ez mindenkinél más, és remélem mire jönne a nem várt addigra több jelem is lesz. Ti mikor fogtok tesztelni?

2009. márc. 12. 08:56
 17/33 anonim ***** válasza:

2. válaszoló

Szia!Én március 4-től 9-ig minden nap együtt voltam a párommal előtte is és utána is!Hiszen sosem lehet tudni mikor is fogan meg a bébi:).(Olvastam olyat,aki menis után köz. lett terhes)Nekem már vannak tüneteim.Rem. nem beszélem be magamnak!Nekem remélem 21-én nem fog megjönni.Tesztelni csak utána 2-3 nappal fogok!Te teszteltél már?Talán még korai lenne, nem?

2009. márc. 12. 09:04
 18/33 anonim ***** válasza:

A 3. vagyok. Nekem most per pill is szúrkál a petefészkemnél, meg kicsit émelygek, bár ez utóbbi sajna nálam nem mérvadó, a vetélésem óta minden nap hányingerem van.. A cicim nem feszül, legalábbis nem érzem..

Már másodszor álmodtam pozitív teszttel, remélem bejön.

Az első terhességemet megéreztem, a másodikat is, de ott azt is éreztem, hogy vmi nem oké és igazam is lett. Az előző hónapban is sok tünetem volt, 2 nappal előbb jött meg és nagyon görcsösen, szóval lehet, hogy megint elindult valami, csak nem maradt meg. Most nagyon reménykedem, hogy baba lesz. A folyásom egyre sűrűbb. TEgnap még testápolós folyékonyabb volt, ma már kicsit ragadósabb. Utoljára febr.22.-én volt meg, most akkor vagy 26 vagy 28 napra nem várom, ez 19-21-e környéke. Tesztelni? Háááát, szerintem úgysem bírok magammal és 19-én ellövök egyet.. :)

2009. márc. 12. 09:11
 19/33 A kérdező kommentje:
szóval akkor aki 9-e körül volt együtt a párjával már érez szurkálást... én is ez akkor jo jel lányok!!!
2009. márc. 12. 09:17
 20/33 anonim ***** válasza:

2.vagyok!Még kicsit messzebb van, hogy jöjjenek a + tesztek.

De, aki majd már tud valamit, írja meg erre az oldalra!

Drukkolok nagyon!!!:)

2009. márc. 12. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!