Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Meddig lehet teherbe esni?...

Meddig lehet teherbe esni? Honnan lehet biztosan tudni? VÁLTOZÓ KOR? FOLYT lent

Figyelt kérdés
anyum 48éves, és azt mondták neki hogy már nem kell védekezni, ilyenkor már nem eshet teherbe (NŐGYÓGYÁSZATON). Van mensije. Kockáztatnátok? Mit lehet tenni? akkor most honnan tudni hogy termékeny e????
2011. máj. 13. 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

AMIG megvan a menzesze, addig garantáltan teherbe eshet.

Ha a nögyógyász ilyet mondott, akkor igencsak keveset érthet a dologhoz.

Anyukád keressen egy másik (normális) nögyógyászt. Egyébként még miután (látszólag) elmaradt teljesen, akkor is elöfordulhat, hogy csak több hónapos szünete van, és igy is teherbe eshet.

Nekem az orvos elöször akkor mondta, hogy nem lehetek terhes, miután egy éve nem volt meg, és hét egymás utáni hormontesztböl ki tudta mutatni, hogy teljesen leállt a petefészek-hormontermelés.

2011. máj. 13. 13:08
 2/6 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a GYORS és hasznos választ!

Én is furcsálltam mert én is úgy tudom, hogy amíg van mensi addig simán, lehet.

Bár bevallom őszintén elkapna a röhögés meg a boldogság ha véletlen babás volna. (van két unoka,1,3,évesek és tervezünk még egy-két babát)

2011. máj. 13. 13:13
 3/6 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Én 42 vagyok, és a mai napg óramű poontossággal jön a mensim. Évek óta szeretnénk babát, már túl vagyok két inszemen, két lombikon. Egyik sem sikerült, pedig szépen termelődtek a petesejtjeim is, mindkét lombiknál 3 babát kaptam vissza, mégsem maradtak meg. Közben volt két spontán terhességem, de az egyik 7, a másik 9 hetesen szakadt meg, pedig mindent megtettek értünk.

Ezzel azt szeretném mondani, hogy sajnos nem elég, ha az ember menstruál, nem jelenti automatikusan azt, hogy termékeny. Valószínűleg igaza lesz a dokinak, hogy édesanyád már belépett a változó korba, és nem fog, vagy csak nagyon nehezen tudna teherbeesni. Kizárni persze nem lehet, amíg van menses.

Vérvételből kiderülne, mekkora erre az esély.

2011. máj. 14. 06:13
 4/6 anonim ***** válasza:
ma 06:13-es: bocs, hogy offolok, de egy ismerösnek ugyanilyen baja volt a teherbeeséssel, és miután az orvosa 10-szeres folsavat javasolt szedni már hónapokkal elöbb, sikerült a baba. Esetleg te is megpróbálhatnád, hátha akkor nektek is összejönne.
2011. máj. 14. 08:27
 5/6 Manka68 ***** válasza:

Köszönöm kedves utolsó!

Nem hiszem ugyan, hogy ez segített rajta, hiszen a folsav nem befolyásolja a teherbeesést, de nem veszíthetek vele semmit. Csak azt mondd meg, miben van 10szeres (és mihez képest ennyi) folsavtartalom? Mert hogy nem fogok napi 10 tablettát betolni, az tuti. :-)

A sok gyógyszertől már így is azt hiszem, gipsszel telik meg a gyomrom kaja helyett. :-))

2011. máj. 15. 06:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Az ismerösömnek az volt a baja (sok-sok vizsgálat után állapitották meg), hogy egy kromoszóma-hiba miatt a szervezete nem hasznositja megfelelöen a folsavat. Emiatt ugyan teherbeesett, de minden alkalommal (nem tudom pontosan, de 6-8 eset volt), a baba elment az elsö pár hétben. A folsav ezt a folyamatot akadályozta meg (ugye úgy is ismert, mint terhességvédö vitamin), és igy sikerült a baba. Neki orvos irta fel azt a folsavkészitményt, ami ennyire koncentrált.

Esetleg próbálj te is az orvosoddal beszélni, akkor nem 10 tablettát kell beszedned, hanem csak 2-t.

Minden jót kivánok.

2011. máj. 15. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!