Closty szedése után mikor van a peteérés, mi is történik ilyenkor? Bármikor teherbe lehet esni?
Hát ez engem is érdekelne.
Én is nem rég hagytam abba a Clostyt. Most várok, de próbálok számolgatni, általában középidőben van, csak az a baj hogy nem vagyok biztos benne hogy hány napos lesz a ciklus a clostytól.
Sziasztok!
Én is szedtem anno, nekem szabályos 28 napos volt előtte is a ciklusom, 14.-ik napi peteéréssel, a closti sem változtatott ezen. Annyit csinál, hogy az agyalapi mirigyben serkenti a nemi hormonokat szabályzó anyagok kiválasztódását. Igazából még csak nem is hormon.
Csak megadja a kezdő lökést a hormonjainknak, aztán megy minden a maga útján.
De gondolom a dokitok behívott ultrahangra, hogy kövesse, hogyan érik, érnek a tüszők tőle, és amikor elég nagyra nőtt(ek), akkor ad egy tüszőrepesztő szurit.
36 órával később szokták megcsinálni az inszemet, vagy mondják, hogy otthon mindent bele. :-)
Nekem meddőségiben csinálták így. De mindenhol azt olvahatod, hogy ultrahangon nyomon kell követni a peteérést.
Ha a Te dokid nem így csinálja, az eléggé felelőtlen hozzáállásra utal, mivel a meg nem repedt tüszőkből ciszták alakulhatnak ki. Ha jól tudom, ez még a betegtájékoztatón is rajta van.
Szerintem keress olyan dokit, aki valóban figyel rád.
Igen, sajnos ezt adják akkor is, amikor alapból cisztás valaki, pedig már évek óta tudják, hogy a cisztásodást a cukoranyagcsere zavara okozza, és diétával, mozgással és cukorcsökkentő gyógyszerrel lehet kezelni. :-)
Nagyon sajnálom azokat a nőket, akiket még meg is műtenek a ciszták miatt, pedig lenne más megoldás. :-(
Persze az nem lenne akkora biznisz a dokiknak. :-(
Az, hogy a cukrod rendben van, nem jelent semmit. Az nekem is jó. A túlsúlyomat is leadtam, amikor az első terheléses inzulin vérvételen voltam, már 3 hónapja keményen diétáztam és mozogtam. Ennek ellenére az inzulinom magas volt!
Azóta többször is nézték, és a gyógyszerek ellenére még rosszabb lett, pedig azóta is 50 kiló vagyok!
Szóval neked is lehet rossz az inzulinod, nem kell feltétlenül túlsúlyosnak lenni hozzá, az csak egy lehetséges tünet a sok közül. Ha még ezt neked nem vizsgálták, talán érdemes lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!