Ha meddőségi kezelésben van valaki, akkor tényleg ugyanúgy nem rúghatják ki a munkahelyéről mintha kismama lenne?
Durva lenne ha kirúgnának. Nekem novemberben kezdődött a pocedúra, bementem a főnökömhöz és elmondtam neki, hogy miről van szó és emiatt lesz pár alkalom, hogy hiányzom. Miután elmondtam a mondandómat, azt azért hozzátettem, hogy "te is ugyan ezt tennéd és mindenki más is ha nem jönne össze a baba".
A főnököm azt mondta, hozzak minden alkalomról igazolást, így igazolt távolléten vagyok és természetes, hogy most ez a legfontosabb és reméli jövőre már nem itt fogok ülni, hanem otthon babázom.
Szia! Valami ilyesmire gondolsz?
90. § (1)90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],
(még az előző vagyok) én az átjárhatósági után rögtön megcsináltattam ezt az igazolást, de igazából a pontos időpontot nem lehet meghatározni, mert ez egy folyamat.
Az ide vonatkozó törvények pontosan:
1992. évi XXII. törvény
a Munka Törvénykönyvéről ..... és a
1997. évi CLIV. törvény
az egészségügyről
Az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárások általános feltételei:
166. § (1) Emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárásként (a továbbiakban: reprodukciós eljárás)
a) testen kívüli megtermékenyítés és embrióbeültetés,
b) a házastárs, illetve élettárs ivarsejtjeivel vagy adományozott ivarsejttel végzett mesterséges ondóbevitel,
c) ivarsejt adományozásával történő testen kívüli megtermékenyítés és embrióbeültetés,
d) embrióadományozással végzett embrióbeültetés,
e)
f) a női ivarsejt megtermékenyülését, illetőleg megtermékenyíthetőségét, valamint a megtermékenyített ivarsejt megtapadását, fejlődését elősegítő egyéb módszer
alkalmazható.
(2) Reprodukciós eljárás során történő megtermékenyítéshez, illetőleg embrióbeültetéshez kizárólag emberi ivarsejt, illetve embrió használható fel.
Mi a férjemmel voltunk egy ügyvédnél is és átbeszéltük a dolgot. Lehet nem lesz rá szükség, de kitudja?!
Lányok, nagyon köszönöm!! Fantasztikusak vagytok! Így mostmár mindent tudok.
És az megnyugtat hogy átjárhatósági után már kérhetek ilyet. Hó végén lesz, de nem intézetben, hanem rendelésen, mert a dokim csinál ilyet. Megbeszélem vele hogy ki tud-e állítani ilyen igazolást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!