Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hőmérősök figyeljetek!? Ezek...

Hőmérősök figyeljetek!? Ezek szerintem tényleg nem olyan megbízható módszer a teherbeeséshez?

Figyelt kérdés
Az esetem: Babát szerettünk volna, így nekiálltam hőmérőzni. Az alaphőm 36,6-36,7, ovu után 37-37,1. Képzeljétek, egészen a 19. napig lent volt a hőm, és a 20. naptól kezdett felmenni. Mondtam is a páromnak, hogyha nem hőmérőzök, akkor tuti lecsúsztunk volna róla, mert ezek szerint később volt pé-m, nem a 14. napon (mert ugye általában az utolsó vagy utolsó előtti alacsony napon van pé.). Sikerült a baba. Voltam dokinál, mondtam neki, hogy lehet, hogy UH-al kisebb lesz a baba kb. 5 nappal, mert valószínű késői pé-m volt. Erre képzeljétek el megnézte UH-on és a méretek alapján pontosan középidőben fogant, mert a normál hét méreteinek felel meg, nem a majdnem egy héttel kisebbnek, mint ahogy én gondoltam, hogy később volt pé-m. Na akkor most mi van? A doki mondta, hogy ebből látszik, hogy nem 100% a belső maghőmérséklet sem, arra sem lehet adni 100%-ban. Végülis mindegy, a lényeg, hogy a babám jól van, a méretei rendben és van szívhangja. Csak szerettem volna veletek megosztani, akik hőmérőztök, hogy lehet, hogy ti is a hő alapján próbáltok együtt lenni és nem ad teljesen valós eredményt. Remélem azért "tudtam segíteni" kicsit. Mielőbbi sikereket a babavárásban akit érint! Köszi, hogy megoszthattam veletek.
2011. ápr. 20. 06:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Előszöris GRATULÁLOK Neked a babához!

Én azt tenném hozzá ehhez az egészhez, hogy írod, hogy 20. napon kezdett felmenni a hőd, előtte még lent volt végig, ám de korántsem igaz, hogy közvetlen előtte történt a tüszőrepedés, mert nem minden esetben történik az, hogy rögtön másnap már meg is emelkedik a hő!!! Tehát szerintem a hőgörbe nem tévedhet, csak az lehet, hogy később kezdett el emelkedni a hőd, de az nem azt jelenti, hogy csak előtte levő nap történhetett meg a tüszőrepedés! Az is lehet, hogy vagy 3 nappal előtte történt! Nekem a múltkori görbémen is nem lehet pontosan tudni, melyik napon történhetett, mert 3 ugyanolyan hőmérsékletet mértem egymás után és a 4. napon emelkedett a hő! Tehát ebből korántsem tudtam leszűrni azt, hogy vajon előtte levő nap repedt a tüsző vagy 2 nappal előtte! Tehát szerintem nálad is valami hasonló történhetett! Nem minden esetben közvetlenül másnap emelkedik a hő ez a lényeg!!

2011. ápr. 20. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!