Elhatároztuk, hogy a következő lépés a lombik lesz. A Kaálit vagy a BMC-t ajánljátok?
Voltunk már inszemináción a BMC-ben (már 4 inszem nem sikerült), nem igazán jött be. Viszont a Kaáliról azt mondják nagyon drága...2 és fél éve várjuk a csodát, már több százezret kiadtunk orvosokra, tesztekre, gyógyszerekre stb. Ne értsetek félre, de eleget fizettünk már a "semmiért". Tényleg annyival drágább a Kaáli? Ha annyival jobb is, akkor persze nem kérdés, kifizetjük. De ha ugyan olyanok a tapasztalatok a 2 intézménnyel kapcsolatban, akkor inkább a kedvezőbb árfekvésűt választanánk.
Köszönöm a segítséget!:)
Kedves Kismama, hatalmas gratula!!! :)
Kedves Manka,
azt hiszem még ma felhívom a Kaálit (ha lesz elég bátorságom), olyan jókat írtál róla:)
Én is sok boldogságot és sok egészséges babát kívánok Neked!:)))
Kellemes Húsvétot mindenkinek!!! :)
A tegnapi 11:19-es vagyok.
Nálunk sem volt semmi probléma, egyikünknél sem. Na igen, lehet, hogy ez a rosszabb, szerintem is. Esetleg annyi lehet, amivel sosem foglalkoztak sehol, hogy késői peteérésem (18-19.nap) és a dpo sem 14 nap, hanem 10-12 volt. Ez elméletileg ugye sárgatest elégtelenségre utal, de az eredményeim alapján semmi gond nem volt. Egyébként mivel a 18-19.napra értek meg a tüszőim, így én több injekciót kaptam, mert nálam is ugyanúgy elkezdték az X.napon a stimulálást, mint azoknak akiknek 14.napra már megértek. Mindjárt megnézem, hogy mennyi volt pontosan az az összeg amit itt a lombiknál ki kellett fizetnem. Megnéztem 83.011 Ft volt az injekció és a gyógyszerek (bár nem találom a listában pl. a fogamzásgátlót, amit szednem kellett először - a magyarorszag.hu-n ha van hozzáférésed, meg tudod nézni, hogy milyen gyógyszereket vásároltál, mennyibe került és mennyi volt rá a támogatás, lehet, hogy csak a támogatott gyógyszerek jelennek meg, hiába volt az is receptköteles). Benne volt ebben a stimuláló injekciókon kívül a klion-d hüvelykúp (leszívás előtt kellett használni, hogy biztosan ne legyen semmi fertőzés), benne volt a tüszőrepesztő injekció és azok a gyógyszerek, amiket a beültetés után kellett szedni (pl. utrogestan, doxypharm). Egyébként az állam 366.476 Ft-ot fizetett ki erre a beavatkozásra. (ami nem volt benne még, az az első konzultáció díja, kb. 13-14ezer Ft, nem emlékszem pontosan)
Egyébként nem pesti vagyok, de a pesti kaáli volt a legközelebb. Nekem a munkahelyemen nem tudták, hogy lombikra járok, így ha tehettem, mindig kora reggelre jelentkeztem be, a doki rendes volt (Dr.Szmatona Gábor), tudta, hogy sietek, így mindig úgy adott időpontot és nem húzta az időt, sőt ha kérdésem volt, akkor emailt is írhattam neki. Május 20-án voltam az első konzultáción (kb. március végén kértem az időpontot), július 30-án volt a leszívás, augusztus 4-én pedig a beültetés, a menstruációm pedig aug.15-én jött meg :( A leszíváskor 14-et szívtak le, 9-et termékenyítettek meg, 5 osztódott nagyon jól, kettőt tettek vissza, hármat úgy volt, hogy lefagyasztanak, de aztán mégsem tudták lefagyasztani.
Húúú, írtam bőven, úgy látom. Remélem, hogy segítettem, kérdezz nyugodtan ha még van kérdésed!
Még annyit, hogy egyetértek azzal a hozzászólóval aki azt írta, hogy milyen kellemes meglepetés volt, hogy vizsgálatkor letakarnak stb. Tényleg így van, kicsit megnyugtatja az ember, hogy ennyire törődnek vele.
Kedves "11.19-es" :) Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél!
Kérdésem biztos lesz még, ha elkezdődnek a kezelések nálunk is:) Egyenlőre még rá sem vettem magam a telefonálásra...a magándokim megadta az egyik ottani orvos számát, hogy hivatkozzak rá, jóbarátja stb. De ez nekem nem nagyon megy, valószínűleg inkább a központi számot hívom és simán ott kérek időpontot.
Bevallom azért kicsit félek ettől az egésztől, és jó, persze a babáért mindent...de az ismeretlen mindig megrémít:)
Nemrég kaptuk meg az örökbefogadáshoz szükséges alkalmasságinkat is, azzal kapcsolatban is intézkednem kéne, de egy kicsit sok így ez egyszerre.
Akinek csak úgy 1-2 próbálkozásra összejön a baba, el sem tudja képzelni, mennyi mindent meg kell tenni másoknak érte:(
De nem panaszkodom, én is leszek még kismama:)
Köszönöm mégegyszer a sok segítséget!
11:19 vagyok. Hívhatod nyugodtan a központi számot. Tőlem megkérdezték, hogy melyik dokihoz szeretnék menni. Mondtam, hogy nem ismerem egyiket sem, így őket mondták, hogy akkor Dr.Szmatona Gáborhoz adnak időpontot. Én a helyedben minél előbb felhívnám őket, mert sajnos az első konzultációra is sokat kell várni, aztán ha mégsem akarsz menni, lemondod. Sőt még a konzultáció után is meggondolhatod magad.
Én nagyon sokszor voltam úgy, hogy azt hittem, itt a vég, feladom. Aztán mindig belevágtam, minden hónapban. Az, hogy ennyi idő után így, spontán összejött, számomra nagyon nagy csoda. Örülök neki, de ha hiszed, ha nem, sokáig fel sem fogtam, igazából még örülni sem tudtam :) A 12 hetes ultrahang után sokminden megváltozott, akkor volt az, hogy igazán babának láttam, szinte kézzel fogható lett. Aztán amikor megmozdult 14 hetesen :) Most 17 hetes vagyok, megpróbálok teljesen normálisan hozzáállni, nem parázni, ami mondjuk az előzményeket tekintve nem mindig egyszerű.
Kitartás, nektek is sikerülni fog, lehet, hogy éppen akkor, amikor nem is számítasz rá!!! :)
Kedves 11.19-es :)
Nagyon szépen köszönöm (sokat segítettél a döntésben)!
Nektek nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok! (Tényleg csoda a picikéd, tiszta szívből gratulálok hozzá:)!
j
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!