Elhatároztuk, hogy a következő lépés a lombik lesz. A Kaálit vagy a BMC-t ajánljátok?
Voltunk már inszemináción a BMC-ben (már 4 inszem nem sikerült), nem igazán jött be. Viszont a Kaáliról azt mondják nagyon drága...2 és fél éve várjuk a csodát, már több százezret kiadtunk orvosokra, tesztekre, gyógyszerekre stb. Ne értsetek félre, de eleget fizettünk már a "semmiért". Tényleg annyival drágább a Kaáli? Ha annyival jobb is, akkor persze nem kérdés, kifizetjük. De ha ugyan olyanok a tapasztalatok a 2 intézménnyel kapcsolatban, akkor inkább a kedvezőbb árfekvésűt választanánk.
Köszönöm a segítséget!:)
Ezt írja a Kaáli a honlapján:
Térítésmentes lombikbébi program és ellátás
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a lombikbébi kezeléseket minden egészségbiztosítással (TAJ kártyával) rendelkező pár számára öt alkalommal teljes mértékben finanszírozza. A lombikbébi kezeléshez szükséges gyógyszerek jelentős része 70 százalékos támogatással kapható.
A Kaáli Intézet szabályzata szigorúan tiltja a hálapénz elfogadását.
Mindez lehetővé teszi, hogy anyagi helyzetétől függetlenül bármely gyermektelen pár részt vehessen a lombikbébi kezeléseken.
Az utazási kiadások is a lehető legalacsonyabb szinten tarthatók, mivel a páciensek a lakóhelyükhöz legközelebb eső Kaáli Intézetben vehetik igénybe a szolgáltatásokat. Az otthon közelsége a kezelés eredményessége szempontjából sem közömbös.
A gyógyszerekért biztos kell itt is fizetni.
Szia!
Én Kaális vagyok. Csak ajánlani tudom őket. :-)
Nem kell fél napokat ott várakozni, max fél órát csúsznak esetleg, de töbet nem. :-) Mindenki nagyon kedves és profi, a dokik is és a nővérkék is. :-)
A lombik kezeléseket ugyanúgy fizeti a TB, mint máshol, de az inszeminációt ki kell fizetni, valamiért az kimaradt a támogatásból.
Az olyan 60ezer Ft volt anno nekünk. A hozzá való gyógyszerek nem voltak drágák.
A lombikhoz viszont igen. :-( Persze azok máshol is ugyanannyiba kerülnek.
Ha kérnek még vizsgálatokat, azokat meg lehet csináltatni TB-re a saját dokidnál, elfogadják a hozott anyagokat. Viszont van saját laboruk, ha időt akarsz spórolni, érdemes ott megcsináltatni helyben. Persze, azért fizetni kell, mert azt nem támogatja a TB, viszont nem kell heteket-hónapokat várni rá. :-)
Én a Kaáliban voltam, tapasztalatok alapján:
Mivel már voltál inszemen, így gondolom, hogy megvan minden vizsgálatot, ami a lombikhoz kell. Akkor pedig az első konzultációs díjon kívül semmiért nem kell fizetned (csak az injekciókért). A konzultáció után, amikor már tart a stimulálás, járnod kell ultrahangra (ingyenes), aztán a leszívás (ingyenes) majd a beültetés (ingyenes).
Egyébként nekem sokan mondták, hogy a győri Kaáli a legsikeresebb, én ha tehettem volna (munkahely miatt nem ment az utazás), inkább odamentem voltam.
Ja, és még annyit, hogy megértem a "sokat kifizettünk a semmiért" érzésedet. Mi is ugyanígy voltunk. Sokan azt mondták, hogy ez mennyire durva, egy gyerek minden pénzt megér. Hát igen, ha összejön, akkor mindenképpen. Mi 3 évig próbálkoztunk és fizettünk rengeteg pénzt orvosoknak, gyógyszerekre, injekciókra, feleslegesen. A lombik sem sikerült. A házasságunk is ráment (nem pont az anyagi részére, inkább túlságosan befordultam a hormonok és a csalódások miatt - bár úgy gondolom ha mondjuk el tudtunk volna járni nyaralni vagy többet foglalkozhattam volna magammal, akkor ez is más lett volna), amit nagyon sajnálok. A rosszban a jó az az, hogy fél év különlét után újra összejöttünk és az első nap (!) spontán terhes lettem! :)
Sok sikert!
Utolsónak hatalmas gratula!!!
Kérdezőnek: én a BMC-be járok és előre bocsátom, hogy sose inszemeztem, én direkt mehettem lombikra. Elsőre sikerült, de sajnos a baba nem maradt meg.
Viszont alig ismerek olyat, akinek sikerültek volna az inszemek, és azt is szokták mondani, hogy sokkal kevesebb esély van rá, hogy összejöjjön, viszont nekik ezt a protokollt végig kell csinálni, mert ez az előírás. De 4 inszem után már ki kellene tudnod harcolni egy lombikot szerintem. Én helyedben megpróbálnám ezt, hátha kezdhetitek a lombikot és egyet ott végigjárnék. Ha nem sikerült, akkor átmennék a Kaáliba. Lombiknál úgyis mindegy költség szempontjából, mert a gyógyszereket itt is, ott is fizetni kell. Nekünk az "ingyenes" lombik majdnem 300e Ft-ba jött ki a végére, hálapénzekkel együtt.
És még egy dolgot: ez már bevett szokás, hogy akinek nem jön össze a BMC-be átmegy a Kaáliba, és fordítva.A barátnőm is ezt csinálta. Én nem azért váltanék mert itt összejött vagy sem, (mert amúgy sikerült) hanem mert többször volt bunkó a doki.
Bocsi, hogy túl hosszúra sikerült. Remélem bárhogy döntesz, hamarosan sikerülni fog.
Kedves Utolsó válaszoló, köszönöm szépen a választ! Nekem a BMC azért nem jött be, mert mint te is írtad, velem irtó bunkók voltak (nem személyeskedtek, ha jól láttam mindenkivel így bántak). Illetve hiába mentem időpontra, volt, hogy 5 (!) órát kellett várnom egy sima UH-ra (még jó, hogy a főnököm megértő volt). Én ott sosem adtam borítékot a dokinak, lehet, hogy ez volt a baj.
300e??? Az irtó sok:( Megkérdezhetem miért volt ennyi? Nem reagáltál jól a gyógyszerekre? Én lelkileg olyan 80-120ezerre készültem...
Köszönöm, és sok sikert Nektek is!!! :)
Szia!
Én Sajgó dokihoz járok, de mindenkiről csak jókat hallottam vissza. :-)
A honlapjukon van fénykép a dokikról, akár szimpátia alapján is választhatsz közülük. :-)
Sajnos az, hogy sikerül-e a lombik, vagy sem, az egy kicsit szerencse kérdése is. Azért támogat 5 lombikot a TB, mert a lombik sikerének az esélye 25%, és így elvileg minden 4-edik sikerül. Legalábbis a statisztikák szerint.
Azért tényleg nem érdemes váltani, ha nem sikerül.
Még pár dolog, ami miatt nagyon szimpatikusak nekem :
Nem szabad hálapénzt adni!!! Itt tényleg csak a gyógyszereket kell kifizetni a lombiknál. :-)
Nekem mindkét alkalommal olyan 80ezer körül volt összesen a gyógyszerköltségem.
Mindenki kedves. :-) Először fura volt, hogy a laborban a nővérke bocsánatot kért, hogy megszúrt, de már megszoktam. :-)
Majdnem elfelejtettem : UH-nál a kis öltözőrészen van egy törölköző méretű papírtörlő jellegű valami, és azt kell magunk elé fogni, és magunkra teríteni, így ne mvagyunk közszemlére téve. :-)
Én nem vagyok szégyenlős, és már megszoktam, hogy a nőgyógyászati vizsgálatnál gyakorlatilag számomra idegen emberek nézegetik az intim testrészeimet, ehhez képest ez itt nagyon kellemesen érintett. :-)
A műtőben pedig egy lepedőt kapunk még mielőtt bemennénk, és egy percig se vagyunk kitakarva, ha nem muszáj. :-)
A környezet nagyon kellemes, nem az a kórház jellegű. :-)
Mivel mindenki időpontra jön, nem vagyunk ezren egyszerre. :-)
Most így ennyi jutott eszembe. :-)
Akárhogy döntesz, remélem, hamarosan kismama leszel. :-)
Én is Kaáliba jártam, a Sajgó dokihoz.
BMC-ben is voltunk...semmi jót nem mondhatok róla.
Kaáliba első inszem sikeres volt, és nem 60000-be, hanem 40000-be került!!!
Csak ajánlani tudom a Kaálit!
Egy 17 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!