Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Normális, hogy 3 napja görcsöl...

Normális, hogy 3 napja görcsöl a hasam?

Figyelt kérdés

Ciklusaim 32-28 naposak.Március 26.-án volt meg utoljára és 5 napig tartott a mensesem.Most tartok a 22.napon és 3 napja nagyon görcsöl a hasam.Még soha nem számoltam a napokat,csak készültem,hogy na,nem sokára jön a télapó,legyen itthon betét :)

Most lenne peteérésem?Ha jól tudom ilyenkor van nagy esély kislányra? :)

Fehér folyásom is van 2 napja...

hamarosan babát szeretnénk,és készülök,hogy minél többet tudjak :)

Ovuláció,ha jól tudom peteérés után van?Akkor már nem görcsöl a has?

Azért nem tudom ezeket a dolgokat,mert 18 éves korom óta gyógyszert szedtem,4 hónapja hagytam abba :)

Köszi előre,aki válaszol! :)

2011. ápr. 16. 17:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, lehetséges hogy most tartasz az ovulációd környékén. Igen, a peteérés után van az ovuláció. A peteérés egy folyamat, ami azt az időszakot foglalja magában amikor érik/növekszik a pete, ez már kb. a ciklusod 2. napjától megkezdődik és amikor kellően megérett, akkor megreped a tüsző és kiszabadul belőle a petesejt. Ezt nevezik ovulációnak és innentől kb. 24 óra áll már csak rendelkezésre hogy meg is termékenyüljön. A legtermékenyebb napok az ovuláció előtti 3 nap valamint maga az ovuláció napja és utána még 1 nap esetleg amíg teherbe eshetsz! Az ovuláció előtti napokban is érdemes már szeretkezni, mivel a spermiumok akár 2-3 napig is életképesek, de már hallottam olyat is, hogy 5 napig! De 2-3 nap a legvalószínűbb! És mire megtörténik az ovuláció és kiszabadul a petesejt, akkor már ott várhatják a "kiskatonák" készenlétben, hogy megtermékenyíthessék a petesejtet. A petesejt választja ki a számára megfelelő "katonát" aki a győztes lesz! :) És csak 1 érhet célba. Ovuláció előtti napokban lány baba az esélyesebb, ovuláció napján és utána pedig fiú baba!

Ha tudni akarod, hogyan működik a tested, akkor ne csak a folyásod figyeld meg a tüneteket, hanem vezess hőgörbét! Így ebből még pontosabban tudni fogod, mikor van ovulációd, mikor vagy a legtermékenyebb, és hogy egyáltalán tényleg van-e!!

Remélem, segítettem.

2011. ápr. 16. 17:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Ovulációkor valamint még ovuláció utáni nap is lehet érezni kis ovus fájdalmat, legalábbis én szoktam még utána is érezni kicsit.

De ez egyénfüggő szerintem. Van aki meg sem érzi, hogy mikor ovulál.

2011. ápr. 16. 17:59
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon köszönöm a válaszod!Nem gondoltam volna,hogy ilyen gyorsan választ kapok és ilyen szép részletest,köszönöm :)

Nagyon sokat segítettél :)

2011. ápr. 16. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!