Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akik már több mint 1 éve...

Akik már több mint 1 éve próbálkoznak az ELSŐ babával, ti nem féltek, hogy vajon miért nem jött össze eddig?

Figyelt kérdés

Mert én már nagyon kezdek aggódni emiatt. :( Mert ha már lenne 1 gyerekem akkor megnyugodnék, mert tudnám, hogy képes vagyok teherbeesni. De így??

Jövőhéten tervezem hogy most már elmegyek dokihoz és kérek tőle tanácsot, hogy ilyenkor mit javasol, mert már régen próbálkozunk és nem értem mit csináljak, hogy végre sikerüljön. Mensim nagyjából pontosan megjön mindig. Átlagos ciklusom: 29 napos. Hőmet mérem, hogy tudjam, hogyan működik a testem és ez alapján és a tüneteim alapján is mindig volt ovulációm, szépek a görbéim. Szerintetek vigyem a dokinak a füzetet, ahol vezetem a görbéimet, vagy ezt azért nem kéne?? Mert nem tudom mit gondolna, meg hogy működik ez ilyenkor, amikor azért megyek, hogy segítséget kérjek tőle.

Azok írjanak legfőképp, akik hasonlóan vannak, mint most én.

2011. ápr. 14. 10:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Most már nem vagyok hasonlóan mint te, de azért leírom :)

Mi 6 évet vártunk a babára. Teljesen átérzem a gondod, hiszen 1 év is nagyon sok idő, főleg ha az várakozással telik.

Ha elfogadsz tőlem tanácsot:

1. Háziorvostól kérj vérvételt, kifejezetten pajzsmirigyre. (TSH). Ha nem partner ilyesmiben, akkor mond hogy szívdobogásod van, a nyakad fáj, dobogást érzel a nyakadba is stb...(pajzsmirigyes tünetek) és így elküld biztos egy vérvételre.

2. A TSH értéked 2 alatt kell hogy legyen a babához. Ha e fölött van, akkor lehetséges hogy ez okozza a babahiányt. :( Általában sok orvos, köztük a háziorvos is, és nőgyógyász is megfelelőnek tekint még egy 4-es TSH szintet is, mivel ez a normál tartományban van, DE a babához ez nem jó!

3. Endokrinológus !

Vagy nőgyógyász hormontükröt csináltat (egy cikluson belül kétszer kell menni vérvételre), abból meg tudja állapítani van-e valami hormonális eltérés amit simán lehet gyógyszerrel kezelni.

Sajnos én nagyon sok mindent átéltem, végigjártam, orvosokat,hőmérőzés, görbevezetés,ovulációs mikroszkóp, termékenységnövelő teakeverék, vitaminok, csodaszerek , férjemnek kiskatona vizsgálat stb stb.... mire kiderült hogy mi a probléma,és mindez egy teljesen véletlen dolognak köszönhető.

Ami a legfontosabb, ha nem érzed a dokit partnernek, akkor keress másikat! Ha nem érzed úgy hogy segítenének, és nem haladtok az ügyben keress másikat!

Én éveket pazaroltam el.

Mikor kiderült ( véreredményeket nézegettem itt a neten, és véletlen rátaláltam egy babás fórumra. Beküldtem az eredményeim, és azonnal írták hogy nem jó, menjek endokrinológushoz). Pedig előtte KÉT orvos is látta az eredményeim.

Egy hét múlva már ott voltam, kaptam gyógyszert ami rendbe hozza a pm-et (ez október). Februárban már a pocakomban volt a kisfiam!!!!!

Bátran vidd a görbéd!!!!

Remélem tudtam segíteni!!!!!

Ne keseredj el, fel a fejjel!!!

2011. ápr. 14. 10:34
 2/9 anonim ***** válasza:

Kedves válaszoló!

Szerintem nagyon hasznos dolgokat írtál.

Igaz mi még "csak" 6 hónapja próbálkozunk, de szerencsésnek tudhatom magam abból a szempontból, hogy nagyon lelkiismeretes orvosom van. Amikor felkerestem rögtön elküldött hormonvizsgálatra és nekem is kiderül a TSH-m magas 4,3.Endokrinológus írt is fel L-Thyroxint(pont ezzel kapcsolatban írtam ki egy kérdést nem sokkal ezelőtt:)

Kedves kérdező!

Szerintem is menj orvoshoz.

Ha baj van akkor úgy is kezelni kell ha nem most akkor hónapok múlva. Addig pedig csak izgulsz, hogy ugyan mi lehet a probléma. Én ugyanígy izgultam amíg el nem mentem a vizsgálatokra. Most viszont már nyugodtan várom, hogy amint hat a gyógyszer lebabásodjak:)

Sok sikert!

2011. ápr. 14. 10:43
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat. Jó akkor viszem neki a görbémet is! Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mennyire lesz segítőkész. Eddig még csak 1-szer voltam nála, tavaly kb. pont ilyenkor. Szóval még nem nagyon ismerem őt, mert én nem itt laktam és másnál voltam, más városba.

Remélem, számíthatok a segítségére maximálisan.

2011. ápr. 14. 10:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is teljesen kétségbe vagyok esve mert mi már 3 éve próbálkozunk és semmi.

Voltam dokinál hogy tanácsot kérjek és meg nézte hogy nincs megfelelő peterésem.

Adott rá gyógyszert de semmi.

Elmentem pestre és ott csináltak átfújást és az átjárható

meg csináltak hormonvérvételt és kiderült hogy a Prgeszteronom nem jó és kaptam rá gyógyszert de 4 hónap után is sajnos sikertelen a kezelés és most úgy vagyok vele hogy az épitkezésen legyünk túl és aztán elmegyek dokihoz.A progeszteron szint csökkenés az azt jelenti hogy nem tapad meg a megtermékenyitett petesejt a méh falán.

Sok sikert kivánok és mielőbbi babásodást.

2011. ápr. 14. 11:02
 5/9 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Amúgy én is attól félek, hogy az a baj, hogy nem tud megtapadni a baba.

De nem tudom mi számít rossz progreszteronszintnek?

Nekem mindig szép magasan fent van a hőm a luteális fázisban. Csak a mensi előtti napok környékén szokott lenni egy hirtelen esés: pl. most 37,1-ről hirtelen 36,8 lett. És végül pedig csak nagyon lassan megy le a hő, többnyire még akkoris alaphő feletti szokott nekem lenni, amikor már mensizek. Most is: Tegnap este jött meg és még 36,8 volt, ma is még 36,7-et mértem. Az alaphőm meg amúgy 36,5. Tehát még mindig 2 tizeddel felette járok...

Nem tudom, ez baj-e?

2011. ápr. 14. 11:09
 6/9 anonim ***** válasza:

Van egy oldal:

babatervezok.otthona.net remélem jól írtam, vagy keressetek rá a gogliban!

Nagyon-nagyon sok jó és hasznos dolgot találtok ott, sokat fog segíteni!!!!!!!

2011. ápr. 14. 11:30
 7/9 A kérdező kommentje:

Már végignéztem egy jópárszor az oldalt, de azért köszi.

Én nem érzem, hogy valami problémánk lenne, minden jól működik. Csak nincs szerencsénk szerintem, azért nem sikerült még eddig.

2011. ápr. 14. 11:34
 8/9 anonim ***** válasza:
egyébként a vérvétel alapján is megtudja mondani, hogy van-e peteérésed, az biztosabb, mint a hőmérőzgetés. A ciklus 3. napján és a 21. napon szoktak csinálni egy vérvételt, abból sokminden kiderül. Egy meddőségi szakember ezzel kezdi + a párod spermavizsgálata is fontos, mert nem biztos, hogy veled van a gond. Utána ultrahangos vizsgálat is a ciklus alatt, hogy nyomon kövessék a tüszőérésedet. Ha minden ok és így se jön a baba, akkor csinálnak egy összeférhetetlenségi vizsgálatot, ami annyi, mint egy rákszűrés. Utána inszem, ha az nem stimmel. Nagyjából ennyi.:)
2011. ápr. 14. 13:20
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi hogy leírtad.

Csak én egy kicsit tartok a nőgyógyászomtól, mert régebben én már akartam tőle vérvételt kérni, és azt mondta, hogy itt ezzel nem foglalkoznak...

nem értem miért mondta ezt, én már előre félek, hogy nem fog mindent megtenni, csak majd mond valamit meg felír valami gyógyszert azt el van intézve...nem tudom mi lesz.

2011. ápr. 14. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!