A bor és a sör mennyire károsítja a spermát?
A féremmel most kezdünk neki a "baba projeknek".
Havonta 3szor-4szer tehát majdnem minden hétvégén összeülünk a barátokkal és ilyenkor én kb 2 dl bort, férjem pedig 5-6 dl bort vagy 6-7 sört iszik.
Úgy gondolom az én bor fogyasztásommal nincs gond, sőt azt olvastam ez még jót is tehet. De a férjem miatt kell aggódjak? Fognak e ennyi alkoholtól károsodni a "kiskatonák"?
Ha károsodnak, ez annyit jelent, hogy nem tudják megtermékenyíteni a petesejtet, mert lassúak/nem mozognak, vagy a DNS károsodik bennük és fennál az esély hogy beteg babánk születik? Mert ha ez utóbbi, akkor természetesen nem fog inni.
Szerintem meg most kezditek az egészet...
Én tuti akkor változtatnék az eddigi szokásaimon, ha nem jön össze fél éven belül.
Szerintem nem károsítja, vagy ha mégis akkor szerintem nem érnének célba a kisfickók.
Köszönöm, az eddigi válaszokat!
Tudom, hogy az is igaz, hogy nem kellene minden hétvégén, de én is úgy érzem, hogy ha már most teljesen átalakítjuk az életünket, attól csak stresszes lesz az egész próbálkozós időszak, amit nem akarok!
Valószínűleg az lesz, hogy megmondom a férjemnek hogy csak bort igyon és figyeljen a mennyiségre. Szerintem pl 4-5 dl belefér egy hétvégén. Így a találkozók is megmaradnak a megszokott hangulatban de azért vigyázunk is. :-)
Mégegyszer köszi!
Kedves utolsó válaszoló! Csak most olvastalak! :-)
Tényleg, most ugrott be hogy ezt a barna sört én is olvastam valahol! :-) Ez is jó ötlet!!!!
KÖSZI!!!!!
Nagyon kedves vagy, utolsó válaszoló! Köszönöm!!!
Én 3 hónapja Femibion 800-at szedek minden nap + hetente 200 mg-os E vitamint. A férejem szintén szed hetente E vitamint és most kezdte el az Activalt is!
Remélem sikeresek leszünk! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!