Mi károsíthatja a spermákat?
Tavaly decemberben fejlődési rendellenesség miatt megszakították a 19 hetes terhességem. (nem tudják az orvosok miért alakult ki a betegsége a kicsinek)
Most újra próbálkozhatunk, az érdekelne mi az amit a férjecskémnek kerülnie kell? Mi károsíthatja a "kisfickók" szerkezetét/dns-ét?
Nem dohányzik, nem kávézik, két hetente a haverokkal szokott sörözni vagy borozni.
Most lesz egy hét múlva ovulációm, és sajnos megfázott egy kicsit a Drágám, Aszpirin + C pezsgőtablettát szed rá. Ez jelenthet esetleg bajt?
Köszi a válaszokat előre is!! :-)
Amiatt ne aggódj, hogy valami kár éri a spermát (ez már többes számú szó, nem kell még egyszer többes számba tenni). Ami károsodik, az elpusztul és nem ér célba.
Sajnálom a babát. (Én is elvetéltem januárban.) A férjed kerülje a forró fürdőt, egyen sok cinket, és ennyi. A megfázás nem számít, nem okoz bajt.
Köszönöm szépen a választ!!! Bocsánat a többes számért, megjegyzem!!!! :-)
Sajnálom, hogy Te is átélted a szörnyűséget.... :-(
Én most igyekszem pozitív lenni, mert tudom hogy csak úgy lehet belevágni újra!!! Csak most ez a megfázás... de örülök, hogy ez nem jelent majd gondot!!!
Szorítok majd Nektek is!!!! :-)
A spermát nagyon sok minden károsíthatja. Nekünk volt szerencsénk 3 inszemináció során végignézni, hogy hónapról hónapra, hogy változott a férjem eredménye.
Árt nekik a forró fürdő, szoros alsónadrág, betegség, stressz, sok ülés, sok cigaretta, alkohol (A férjed esetében az utolsó 2 kilőve) stb. Ezt nekünk az andrológián mondták. Ezekre figyeljen oda
Nagyon köszönöm Neked is a választ!!!
Sohasem gondoltam volna, hogy valaha is attól féljek, hogy beteg gyerekem lesz. De miután már elvettek tőlem egy beteg babát, ott motoszkál a fejemben sajnos... Pedig tudom, hogy csak pozitívan lehet újra kezdeni! Egyébként a betegsége a kisfiunknak, nem károsult sperma miatt alakult ki!!
Csak most nem szeretném, ha e miatt lenne baj!!! Már arra is gondoltam, hogy ezt a hónapot lefújom és csak májusban próbálkozunk. De kezdek megnyugodni hogyha sérültek a "kisfickók" akkor nem érnek célba és emiatt nem lehet beteg a baba!!
Mégegyszer köszönöm!!!! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!