Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Biztos hallottátok már hogy...

Biztos hallottátok már hogy teherbe esés előtt nem szabad venni kisbabaholmikat! Mert akkor nem jön össze a baba! Szerintetek ez csak babona vagy van alapja? Vélemények?

Figyelt kérdés
2009. febr. 24. 17:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igazából babona. De még senkit nem hallottam,hogy bevásárolt volna mielőtt poz. tesztje lett volna.

Biztos,hogy nem befolyásolja a ruha vásárlás a babát, de nem is érdemes kis holmikból felpakolni, mondjuk az esküvő után. hiszen azok ráérnek a terhesség harmadik trimeszteréig. Addig vannak fontosabb dolgok is.

2009. febr. 24. 17:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nemrég még ha nem is hittem benne, de adtam rá... 7 hetes voltam, mire olyan igazán felfogtam, hogy ő a pocakban van... Elkezdtünk jobban tervezgetni, utánanéztünk dolgoknak, a listaösszeállítás elindult, és mire megtalálja az ember, hogy miből mik az igényei, és mit engedhet meg magának, akár több hónap lehet, bár én itthon voltam, ráértem egész nap ezzel foglalkozni. Meg nem vettük őket, de kezdett tisztulni a kép... 10 hetesen elveszítettem őt.

A következőnél, megbeszéltük a férjemmel, apránként vásárolunk, az elejétől. Előbb-utóbb úgyis lesz baba, aki felhasználja. Képtelenek vagyunk egyszerre megvenni, muszáj elosztani 7-8 hónapra.

Semmit nem jelent, nem ezen múlik.

Esetleg akkor tolnám el a vásárlást, ha fizikailag nem lenne helye, de nálunk elég sok tároló helyiség van, ahol simán meglesznek fél évet is akár... De babonából semmiképp.

2009. febr. 24. 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, most nézem, hogy teherbeesés előtt...

A vetélés óta ez sem áll tőlem távol, és ha valami visszautasíthatatlanul jó, és van annyi a számlánkon, meg fogom venni, minden lelkifurdalás nélkül.

2009. febr. 24. 17:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez érdekes, mert én is mindig elsétálok a babaosztályra "szétnézni" de megvenni még soha nem mertem semmit.
2009. febr. 24. 17:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Mindenre van példa és annak az ellenkezőjére is. Venni mi nem vettünk semmit amíg csak próbálkoztunk most 24 hetesen álltunk neki a vásárlásnak, szépen lassan, apránként. A baráti körömben viszont volt olyan apuka aki vett valami babás apróságot a nejének a próbálkozás ideje alatt és két hónapra rá kopogtatott náluk a gólya. Az egyik barátnőmék majd egy éve próbálkoztak már amikor a sógornője átvitte hozzájuk az ő gyerekéről lemaradt babás dolgokat (nekik úgyis jó lesz majd és náluk el fér címszóval) és három hét múlva kiderült, hogy jön a baba, azóta már öt hónapos a kicsi fiú. Nos ez a két példa éppen az ellenkezője annak amit kérdeztél. :)) A barátnőm a mai napig azt mondja, hogy azért jött össze mert ott voltak a kis ruhák.
2009. febr. 24. 17:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
az én barátnőm is sokat vásárolt a próbálkozás idején, négy hónap alatt meglett a baba, de addig minden hónapban, amikor megjött zokogva rakta a padlásra, és amikor próbálkoztak a peteérés környékén és utána, akkor apránként szedegette elő őket, de aztán négy hónap múlva lent maradtak, jó volt így? nem? én nem tudom, én nem vettem, de nem hiszem, hogy emiatt késne a gyerekáldás.....
2009. febr. 24. 17:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Én már mikor csak beszéltünk a babáról megvettem pl. a babakocsit. Az első hónapban összejött a baba :o)

Szerintem babona.

30 hetes kismami

2009. febr. 24. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!