Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Párommal már régóta szeretnénk...

Párommal már régóta szeretnénk gyereket. Viszont mióta tavaly júliusban abbahagytam a gyógyszer szedését, totál fölborult a ciklusom. Mit lehetne tenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Következő volna a problémám:

Párommal már régóta szeretnénk gyereket. Viszont mióta tavaly júliusban abbahagytam a gyógyszer szedését, totál fölborult a ciklusom. Gondolok itt arra, hogy vagy meg sem jön 1-2 hónapig, vagy késik 2-3 hetet, meg ilyenek. Most is pl hétvégén kellett volna jönnie, de még semmi. Teszteltem most reggel egyet, de negatív lett. Az még hozzátartozik a történethez, hogy januárban elmentem nőgyógyászhoz, és kiderült, hogy cisztám volt, amit a vizsgálat közben "szétdurrantott" a doki. Egy hétre rá kb, ismét voltam dokinál ahol is az ultrahangos felvétel kimutatta, hogy van 2-3 kezdemény amiből a doki szerint kialakulhat ciszta. Eddig reménykedtünk, hogy ha már kipukkasztotta azt a cisztát anno a doki, akkor most már hátha összejön a baba, de ezek szerint még mindíg nem így van. Vagy korán tesztelhettem volna? Egyátalán az ilyen esetekre létezik valami gyógyszeres kezelés, hogy helyretegye végre normálisan a ciklusom? Ja annyit még kifelejtettem, hogy miután azt a ciszta"eltávolítást" elvégezte a doki, rá két napra meg is jött a mensim(mert már akkor is 2 hete késett épp). Illetve még az is megemlítendő, hogy mielött elkezdtem volna szedni a gyógyszert, mindíg szinte napra pontosan, esetleg egy nap késéssel jött meg.

Tanácsokat várnék!

2009. febr. 24. 06:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Abból amt írtál úgy tűnik, hogy a dokid nem sok mindent mondott. Én úgy gondolom, keress egy olyan nőgyógyászt, aki teljes kivizsgálást végez, pl. hormon vizsgálat, átjárhatósági vizsgálat, a párodnál spermavizsg., stb. Tanácsokat, vagy tippeket a siker eléréséhez csak mindezek ismeretében lehet adni.
2009. febr. 24. 07:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam dettó ugyan ez volt a helyzet. Én 15 voltam mikor a párommal elkezdtünk "akciózni" és elkezdtem szedni egy Mercilon nevű fogamzás gátlót. 2 hónapig tudtam csak szedni, mert már a 2 hét után elég fura dolgok történtek velem. Elkezdett nőni a mellem, előjöttek rajta a vérerek, a mellbimbóm sötétebb és nagyobb lett, nem jött meg rendesen. Aztán a vége az lett, hogy a 2 hónap alatt 30 kg-t híztam. :S Vissza mentem a dokihoz, mondtam, hogy mi a helyzet, írt másik gyógyszert, de annyira féltem, hogy nem mertem kiváltani se. Azóta semmit nem szedek. Azóta rendszertelen a ciklusom, van hogy csak 3-4 havonta jön meg, nem tudtam lefogyni azóta se, tiszta csíkos vagyok :S elég gáz. Azóta eltelt 5 év. Tavaly a rákszűréses leletem elég rossz lett a doki szerint és azt javasolja szüljek minél előbb. De nem estem teherbe, mert nem volt pete érésem. Meddőségi vizsgálaton hormon kezelést javasoltak amit vissza utasítottam, mert még csak 20 éves vagyok és nem akartam tönkre tenni még jobban magam a hormonokkal. Teljesen le tettünk a babáról, nem is terveztük mikor szeptemberben teherbe estem. Nem tudom mi segített, nem használtam semmilyen gyógyszert. Szerintem azért estem teherbe, mert már nem görcsöltem rajta, nem idegeskedtem rajta, megnyugodtam. Biztos, hogy ez segített. Azóta boldog kismama vagyok, szépen nő a bébim, nagyon aktív, mindig mocorog, reméljük hamarosan a neme is kiderül. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem szabad elkeseredni, meg kell nyugodni és akkor össze fog jönni nektek is. De nem ártana fel keresni egy JÓ! nődokit, aki tud tanácsokat adni és tud segíteni.

Sok sikert!

NE STRESSZELJETEK!!

21 hetes kismama

2009. febr. 24. 08:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Azt javasolnám, hogy keress fel egy endrokrinológust. Nem hiszem, hogy nagy a baj, a leírt tünetek előfordulnak a gyógyszer abbahagyása után, de szerintem akkor sem természetes a ciklusod ilyen nagymérvű felborulása. Ha egy két cisztád volt csak, az azt jelenti, hogy volt peteérésed, csak nem tudott kiszabadulni. Szóval ez nem rossz dolog, előfordul. De ha gyakran és sok van az nem jó.
2009. febr. 24. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!