Sok kérdés a PCO-val kapcsolatban: Aki tud kérem írjon?
Szia! Én is PCOS vagyok. Van már egy fiam, ő több mint 1,5 éves. Meforalt szedtem, és az első hónapban sikerült. 12. hétig szedtem progeszteront, mert véreztem. Abban az évben, amikor ő fogant, összesen 3-szor volt menzeszem. szerintem a metformin a legelső, amire szükség lehet.
Már több mint 1 éve nem védekezünk, mert kistesót szeretnénk, de még mindig nem sikerült. Fél éve újra szedem a metet, most vagyok a 3. clostis hónapban, úgy néz ki, hogy most lesz peteérésem. Eddig egyáltalán nem volt.
Vérvételnél az LH-FSH arányt kell nézni. Normál esetben 1.1 aránynak kell lenni, pcosoknál magasabb az lh szint.
sokat javíthat az inzlinszinten a mozgás és a diéta is, bár én a diétát nagyon nehezen tudom csak tartani, sokszor elcsábulok. :)
Szia!
Ha a TSH-d magasabb 2-nél, az bizony pajzsmirigy alulműködésre utal. Azt adják gyógyszerben, amit a pajzsmirigyednek kéne termelnie, de nem tud. Ennél természetesebb gyógymód nincs rá! A pajzsmirigy alulműködéstől belassul az anyagcsere, kialakulhat az inzulinrezisztencia, amit csak terheléses cukor ÉS INZULIN vérvétellel tudnak megállapítani. Az, hogy a cukrod rendben van, nem jelent semmit. Ennél a betegségnél pontosan azért, hogy a cukor rendben legyen, a szervezet túltermeli az inzulint. Ha nem jól működik a pajzsmirigyed, nagyon kicsi az esély babára, mert ha sikerül is teherbe esni, nem biztos, hogy rendesen be tud ágyazódni, mert ilyenkor a progeszteron sem úgy termelődik, ahogy kéne. És sajnos hiába a pótlás, pajzsmirigyeseknél nem nagyon segít. :-(
Szia!
Azt a hormont pótolják, amit a pajzsmirigyed nem tud előállítani. Ennél természetesebb gyógymód szerintem nincs. :-) Sajnos magát a pajzsmirigyet nem tudják helyreállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!