Sok kérdés a PCO-val kapcsolatban: Aki tud kérem írjon?
Lehet,hogy hülyeséget kérdezek, de van peteérésed? Mert ugye a PCOS-nál gyakran előfordul! Doki mit mond?
Én a helyedben már régen ovutesztelnék!
Szia!
Hőmérő+ovu teszt. Nekem is PCO-m van, mire felírták a Clostyt nem jött meg, mert összejött a babó:) Én is sokat görcsöltem, több mint egy évig vártunk rá. A doki szerint nem volt peteérésem. Ha gondolod megmaradt vagy 20 ovu tesztem és persze, ha elfogadod szívesen elpostázom neked, nem kérek érte semmit, csak priviben írd meg a címedet. Nekem is össze-vissza ciklusaim voltak 27-50 naposak, sokat elhasználtam, kb a 10. naptól amíg pozitív nem lett és ez néha a 30. nap volt. Mégis sikerült, csak kitartás. De azért, ha már nagyon régen próbálkoztok érdemes kivizsgáltatni magatokat, egy év után mi is elmentünk.
Második vagyok!
Nekem is minden leletem jó volt, a hormonjaim, az inzulinom, a hőgörbémen is mindig látszott, hogy előbb-utóbb volt pém, az ovu teszt is minden ciklusban pozitív volt. Nálam csak annyi volt, hogy hosszú ciklusok és sok ciszta a petefészkeimen. Én apát is elküldtem ebihal vizsgálatra, pedig van már egy gyerekünk, neki is minden eredménye jó lett. Az aviva tornát kipróbáltam, de csak egyszer. Az egyetlen dolog, amit csináltam több mint egy hónapig, az a pco diéta volt, valahol a neten találtam, már nem tudom hol és következő hónapban lettem terhes. Nem állítom, hogy annak köszönhetem, de meg lehet próbálni nem kerül semmibe. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok!
Szia!
Nem értem a félelmedet a metformintól, szerintem erre a betegségre az egyetlen valóban hatásos gyógyszer. Nem hormon, hanem cukorcsökkentő. Ha mégis idegenkedsz tőle, akkor cukros diéta és mozgás, ami segíthet.
Annyit még érdemes tudni, hogy ha inzulin rezisztencia okozza nálad a PCO-t, az nem csak a peteérést gátolja, de a beágyazódásnál is gondot okozhat. Én is IR-es vagyok, rendszeres menses mellett sem maradtam babás, amíg nem diétáztam, és nem fogytam le. Pedig ovuteszteltem is, pozitív is volt, minden rendben volt nálam elvileg, csak az inzulinom nem..
Sziasztok!
Csak sima vérvételi eredményből meg lehet tudni, hogy valaki PCOS-e? Úgy értem most voltam vérvételen és a cukrom normális példuál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!