Mi lett a vége? Csak lombik, vagy spontán baba? Az orvos nem sok jóval biztatott a természetes úton való teherbe eséssel.
"Most ha kiveszik az egyiket, a másikat megmentik, akkor talán sikerülhet teherbe esnem természetes úton?"
Nekem 1 petevezetékem van, a másik épphogy jó. 2 gyerekem van, természetes úton...tehát remény mindig van.
2. válaszoló:
"Az egyik petevezetőmet ki kell venni, a másik sem átjárható."
Igen, igen. A hsg-én, a kontraszt anyag hatására nagy nyomásra megnyílt. De azt nem értem, hogy az orvos miért mondta hogy nincs esélyem a természetes úton való teherbeeséshez?
Tudom, hogy gyönyörű a lombik baba, meg semmi különbség nincs. De ez nekem egy kicsit megrázó. :(
Igen, de a petesejt nem fog nagy nyomással áthaladni rajta, másrészt meg egy ilyen roncsolódott petevezetőben sokkal nagyobb eséllyel lesz méhenkívüli, ha mégis.
Nem rábeszélni akarlak persze, te döntesz.
Ismerosom.
1petevezetek teljesen zart masik ugyanugy mint neked,picit megnyilt.A doki raiarta a papirra lombik javasolt.
Ok nem akartak lombikot,elinditotak az orokbefogadast.Kb egyidoben lett pozitiv a tesztje es kapta meg a nyilatkozatott hogy jovahagytak a o.kerelmuket.
Most egy eves kisfiu boldog edesanyja.
Szia! teljesen megértelek, én napokig sírtam mikor lapar után elmondta a dokim: kivették mindkét petevezetéket. Nem erre voltam felkészülve. Olyan mintha még az esélyt is elvették volna, hogy terméeszetes úton éld meg a csodát. Két hónap javasolt pihenés után neki futottuk a lombiknak, ami elsőre sikerült!! Úgyhogy kérlek ne csüggedj, és fogd fel úgy, hogy eddig "csak" szervi akadálya volt annak, hogy kiteljesedjen az életetetek, de ezt most kiküszöbölik és utána nemsokára meglehet a saját kis babátok.
Amúgy ha az egyiket megmentik akkor lehet még esélyed, csak nyílván kevesebb, mindig az lehet az esélyes hónap ha ugyanott érik petéd, ahol megvan a vezeték is.
Minden jót kívánok neked!
Soha nem szabad feladni. Én ma hallottam az egyik kolléga nőmtöl egy nagyon csoládatos hírt!
A lányának a 7-ik lombik sikerült! És most megint kismama, 3 hónapos. És észre sem vette mert az elsővel még szoptat. Az orvosok szerint nem eshetett volna teherbe természetes uton. Látjátok a természet utjába nem állhat semmi!
(Egy lombikos vagyok én is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!