Szerintetek lehetséges, hogy a következő terhesség hamarabb összejön?
Szia! Sajnálom ami történt. Nekünk 10 hónap után sikerült a baba, majd 6 hetesen spontán elvetéltem(nem volt műtét)dec.végén. 1hónapot vártunk és most vagyok a pihenés utáni 2. ciklusba. Jövő hét közepére nagyon nem várom!!!
Bocsánat, hogy nem a kérdésedre válaszoltam, de én is abba bízom, hogy most nem kell megint 10 hónapot várnunk.
Hány hetesen ment el a babátok?
A
Köszönöm az eddigi válaszaitokat, és az együttérző szavakat. Második válaszololónak: pontosan 7 hetes terhesen ment el a baba, és én is most vagyok azóta a második ciklusom elején, bízom benne, hogy nem kell majd megint hosszú-hosszú hónapokat várnom a következő terhességre. Neked is szurkolok, hogy ne jöjjön meg, és minden rendben legyen!
Harmadik válaszolónak: első terhességem is sajnos vizsgálatok-kezelések után jött össze. Röviden: szerettem volna úgy nekiindulni a babaprojektnek, hogy minden okés velem, és elmentem kivizsgálásra. Gyógyszert és injekciókat kaptam, mivel nem minden hónapban volt peteérésem, és ha volt akkor meg a tüszőrepedést kellett elősegíteni. Közben folyamatos ultrahangos megfigyelés alatt áltam, szóval havi 3-4-szer biztosan megjelentem a nőgyógyásznál. Orvos szerint mindent sikerült tökéletesre beállítani, de még így is sok türelemre buzdított. Aztán karácsonyra össze is jött, boldogok voltunk, de sajnos az új év nem indult túl jól... többit már leírtam!!! :-)
kedves kérdező, sajnálom a veled történteket. Remélem hamarosan újra boldogok lehettek.
Olvastam valami érdekeset a történetedben, téged stimuláltak és kaptál tüszőrepesztést is miközben természetes úton próbálkoztatok, semmi inszemináció?
És a gyógyszeres kezelések előtt végeztek nálad petevezeték átjárhatósági vizsgálatot? Mert nekem azt mondták ez az előfeltétele a stimulálásnak esetleg inszeminációnak. Csakhogy ez egy műtét (paloroszkópos), amit mindenki szeretne elkerülni, ha nem muszáj.
Kedves Kérdező, a 3. válaszoló vagyok. Így már teljes a kép, és nagyon sajnálom, együttérzek Veled! Ezesetben azt gondolom, hogy igen, ha már elindultál ezen az úton, a 2. terhesség nagy valószínűséggel hamarabb összejön, hiszen már kezelés alatt állsz. Nekem is ugyanez a kezelés volt, csak nekem még bromocriptin-t is kellett szednem enyhe prolaktin-emelkedés miatt, aztán jött a clostyl, és uh-os peteérés-figyelés... Azonban azt nem írtad, mikor összejött a baba, kaptál-e utrogestan-t? Ugyanis nekem azt is mondta a doki, hogy elképzelhető, hogy az én vetélésem is azért volt (a 10. héten), mert nem tudott a szervezetem elég sárgatesthormont termelni. Ezért kaptam ezt a kis rásegítést, és én hiszem, hogy ezért (is) jártunk végül sikerrel.
Az inszeminációt ill petevezeték-átjárhatósági vizsgálatot nem tartom indokoltnak, ha a felsorolt kezelések hatására sikerült a terhesség. Hajrá, ne csüggedj, szívből remélem, hogy hamarosan én is gratulálhatok a Te kisbabádhoz is!
válasz 18:42-nek:
Én úgy tudom, hogy a laporoszkópos átjárhatósági vizsgálat ezek után a kezelések után jött volna. Legalábbis, mi pont abban állapodtunk meg az orvossal, hogy ha az a hónap sem jön össze, akkor januárban megcsinálja az átjárhatóságit. De arra már nem volt szükség mert decemberben már nem jött meg, szóval átjárható vagyok, a closty-s rásegítés elég volt. Én úgy tudom, hogy pont azért nem csinálják meg rögtön a laporoszkópiát, mert minek kezdjenek egy műtéttel, ha elég a gyógyszer is. (eleinte mondjuk én sem értettem a sorrendet, mert ha nem vagyok átjárható, akkor hiába kezelnek hónapokig gyógyszerrel, de a környezetemben hallottam, hogy másnál is ez a sorrend, volt akinek csak két év után volt átjárhatósági).
Harmadik válaszolónak: én a 4. héttől, amint kiderült az állapotosságom, attól kezdve az Elevit mellé a Magne B6-ot és a Duphaston szedtem. Az utóbbi a biztosabb megtapadást segíti elő, ha jól tudom. Mást nem kaptam.
Köszönöm a kedves szavakat, próbálok pozitívan állni a dolgokhoz, remélem nem kell megint sok-sok hónapot várnunk, talán ha nem stresszesen állok a dolgokhoz, hamarabb sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!