Hogyan jelentsem be a terhességemet a munkahelyemen?
Én először a két főnökömet hívtam össze és mondtam el nekik, hogy 3 hónapos terhes vagyok. Azzal kezdtem rögtön, hogy meddig szeretnék maradni, és hogy beszéljük meg, hogy ki lenne alkalmas a helyemre, vagy esetleg kell valakit fölvenni. (vezető pozícióban vagyok, ráadásul nem sokkal korábban neveztek ki, úgyhogy elég kellemetlen volt) Így az első sokk után jó volt, hogy beszéltettem őket, nem csak a döbbent arcokat kellett nézni :))
Ezután mondtam csak el a kollégáknak, hogy a főnökök ne mástól hallják vissza.
Szia! Az elsö terhességemnél megvártam (az orvos tanácsára) a 11. hetet, ekkor kaptam meg a kismama könyvet. S aztán bejelentettem a két fönöknek illetve az osztályvezetömnek is. Örömmel fogadták a hírt, de sajnálták is egyben, hogy megyek, mert egy személyes irodám volt, helyettes és egyebek nélkül.
A második terhességem pedig én is csak akkor tudtam meg, mikor újra el kezdtem dolgozni. Egy hét munka után a szóltam a fönökömnek (8 hetes sem voltam, de így tartottam fair-nek), hát ez egy kissé kényelmetlen helyzet volt, de ö meglepö jól fogadta az egészet. Természetesen mindenki nagyon sajnálta, hogy újra gyes-re megyek, de velem együtt örültek. Tegnap volt a búcsúztatásom , hatalmas virágot, s jó kívánságot kaptam útravalónak.
Csak bátran jelentsd be, hidd el, jobb ha töled tudják meg elöször!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!