Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen vitamint szedjek, ha...

Milyen vitamint szedjek, ha lehet hogy terhes vagyok, de nem szeretnék terhesvitamint szedni, míg ki nem derül?

Figyelt kérdés
2008. jan. 31. 13:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A terhesvitamint akkor is szedheted, ha terhes vagy, meg akkor is, ha nem, ugyanis ezek arra is jók, hogy felkészítsék az anyai szervezetet a fogantatásra, és az új élet elindítására. Mindenképpen hasznosak, szerintem szedd csak nyugodtan! Egyébként Czeizel Endre orvos-genetikus szerint a tervezett fogantatás előtt egy hónappal már célszerű elkezdeni a szedésüket, hogy az anyai szervezet feltöltődjön a szükséges vitaminokkal.

Ha az ára aggaszt: a terhesvitaminok is kb. 2000 Ft-ba kerülnek, mint egy más nevet viselő "hagyományos" vitamin. És így meg biztos is lehetsz benne, hogy olyan vitaminokat és olyan arányban tartalmaz, amire egy anyai szervezetnek és egy fejlődő magzatnak szüksége van.

2008. jan. 31. 13:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!!!
2008. jan. 31. 13:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én november elejétől szedem, akkor próbálkoztunk először hónap végén. Eleinte minden nap bevettem egyet, mostmár csak 2-3 naponta szedem, mert farkasétvágyat csinál, és nem akarok hízni már többet. Egyébként minden vitamintól éhes leszel.

Mostmár bármikor jön a baba, tuti lesz bennem elég vitamin tél ide, vitaminhiány oda.

2008. jan. 31. 14:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
szia! szerintem nyugodtan szedheted az elevitet, én is azt szedem és még csak tervezzük a babát. Nekem a nőgyim ajánlotta.
2008. jan. 31. 14:21
 5/9 anonim ***** válasza:
5%

A fölösleges vitamin és ásványi anyagbevitelt nemes egyszerűséggel kipisiled...Én nem szedtem semmi tehes vitemint a terhességem előtt,sem az alatt.

Nem is tartom jónak,bár ezért biztos sokan elítélnek,de szerintem fölösleges.Mindent be tudsz vinni a táplálékaidból,csak arra kell odafigyelni,hogy milyen alapanyagokból készült,amit eszel.Változatosan,és nincs porkaja!

Illetve bizonyítva nincs,de tény,hogy a terhesvitamint szedő nők babái nagyobbak.

2008. jan. 31. 14:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Egyenlőre sok zöldség és gyümölcs van az étlapon, vasárnap már tesztelhetek, utána meg jöhet a vitamin..REMÉLEM!!!
2008. jan. 31. 14:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nyugodtan szedheted a terhesvitamint,en is szedtem meg mielott teherbe estem volna, es azota is szedem, most 30 hetes kismama vagyok.
2008. jan. 31. 14:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi is csak próbálkozunk még, kb 1 hónapja, és szedem az elevitet. most még naponta, de sokan mondják, hogy csak 2-3 naponta veszik be.
2008. jan. 31. 15:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a dokim javasolta, hogy folsavat és magnéziumot szedjek, ez a két legfontosabb. Persze lehet szedni a terhesvitamint is, de sokkal jobb, ha természetes úton juttatod be a szervezetedbe azokat.
2008. febr. 1. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!